Knygą išleidęs 7-metis siekia išgelbėti geriausio draugo gyvybę

1 mln. JAV dolerių – toks yra septynmečio Dylano Siegalo tikslas. Tik štai pinigai – ne žaislams, ne pramogoms ir ne kelionei į pramogų parką. Apvalią sumą sumanus pirmokas renka tam, kad išgelbėtų itin reta liga sergančio geriausio draugo gyvybę. Dylanas sunerimo sužinojęs, kad mokslininkai, tiriantys retą kepenų ligą, kuria serga ir jo draugas Johanas, jau visai netrukus praras finansavimą ir nebegalės tęsti pradėto darbo.

Knygą išleidęs 7-metis siekia išgelbėti geriausio draugo gyvybę.<br>„Facebook“ nuotr.
Knygą išleidęs 7-metis siekia išgelbėti geriausio draugo gyvybę.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 1:14 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:58 PM

Johano būklė itin sunki, jo kepenys kaupia cukrų, tačiau negali jo išskirti. Dėl pavojingai mažo cukraus kiekio kraujyje Johanui būtina nuolatinė priežiūra. Kepenų sutrikimą turinčio vaiko motina Lora Pournazarian teigia nuolat bijanti, kad vienąsyk ji neišgirs 3 valandą ryto skambančio žadintuvo ir nenubėgs pamaitinti savo vaiko. O reguliarus maitinimas yra būtinas, kad cukraus kiekis Johano kraujyje stabilizuotųsi.

Susirūpinęs dėl savo draugo, Dylanas nusprendė parašyti knygą, pavadinimu „Chocolate Bar“ ir ją pardavinėti savo mokykloje, taip siekdamas surinkti lėšų tolimesnei tyrimo eigai. Graži mažamečio idėja sulaukė tokio dėmesio, kad netrukus ši žinia apie knygą išplito ne tik mokykloje, gimtajame miestelyje, daugelyje JAV valstijų, bet ir dar 42-ose šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.