V.Šapranausko šeima apsisprendė, koks paminklas stovės ant kapo

Po šio visą Lietuvą pribloškusio įvykio praėjo lygiai metai. 2013-ųjų balandžio 18 dieną savo namuose negyvas buvo rastas žinomas Lietuvos aktorius Vytautas Šapranauskas. Besišypsantis jo veidas vis dar pasitinka parduotuvių lankytojus – aktorius šypsosi ant loterijos bilietų. Neseniai jo atvaizdas gatvėse, dideliuose plakatuose reklamavo filmą.

2013-ųjų balandžio 19 dieną savo namuose negyvas buvo rastas žinomas Lietuvos aktorius V.Šapranauskas.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
2013-ųjų balandžio 19 dieną savo namuose negyvas buvo rastas žinomas Lietuvos aktorius V.Šapranauskas.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Apr 18, 2014, 7:11 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:17 PM

Mirusį aktorių primena ir jo kapo vieta sostinės Antakalnio kapinėse. Pagerbti ir aplankyti V.Šapranausko ateina sūnus Gytis Šapranauskas, buvusi velionio žmona Daiva Šapranauskienė, prieš nelaimę su juo bendravusi gyvenimo draugė Ieva Stasiulevičiūtė.

Prisiminti bičiulio ir kolegos į Antaklanio kapines yra atvykę Arūnas Valinskas, Donalda Meiželytė kiti žinomi žmonės.

Prie kapo - daug lankytojų

Aktorių prisimena ir jo tiesiogiai nepažinoję gerbėjai. Po talkų kapinėse V.Šapranausko atminimo pagerbti skuba aplinkinių mokyklų – Antakalnio, Daukšos vidurinių, Žirmūnų gimnazijos – mokiniai.

Į kapines kartais užsuka ir grupės jaunuolių. Jie uždega žvakutes ir tyliai pabūna prie V.Šapranausko kapavietės.

Kad žinomo žmogaus kapas dažnai lankomas, patikino Antakalnio kapinių darbuotoja Vanda Grigūnienė.  Prieš keletą dienų ji kapinėse matė I.Stasiulevičiūtę. Moteris tvarkė aktoriaus kapą – rinko šapus, pureno žemę, dėliojo baltus akmenėlius, kapą papuošė gėlių puokšte ir gėlėmis vazonėlyje.

Stovės granitinė kėdė?

V.Grigūnienė džiaugėsi, kad praėjus metams V.Šapranausko artimieji atrodo atsigavę, nebe tokie susikrimtę. „Ir sūnus tvirtesnis, ir Ievutė atsigavusi, išgražėjusi“, - tikino kapinių darbuotoja.

Jai buvo skaudu matyti, kad G.Šapranauskas šitaip kenčia dėl tėvo mirties. Jauną vyrą jį įsidėmėjo dar per laidotuves. Visai neseniai jis kreipėsi į Vandą pasiteirauti dėl paminklo. Metai po mirties – tinkamas laikas statyti ar bent aptarti paminklo reikalus.

Tada moteris ir pastebėjo, kad Gytis daug geriau jaučiasi.

Jis papasakojo, jog svarsto tėvo kapą papuošti granitiniu kėdės formos paminklu. V.Grigūnienės manymu, tokios formos skulptūra turėtų tikti įkalnėje, kur ilsisi aktoriaus palaikai.

„Sakiau jam, kad nebūtina skubėti. Kiti ir trejus metus paminklo nepastato, ir nieko“, - kalbėjo kapinių darbuotoja.

Kol kas V.Šapranausko kapą puošia medinis kryžius su jo vardu ir gimimo bei mirties metais.

Gyvas liko atmintyje

V.Grigūnienė prisipažino pati skaudžiai išgyvenusi aktoriaus mirtį.

„Iš pradžių labai pykau ant Šapro, kam jis taip padarė“, - prisipažino vilnietė. Moteris buvo ištikima aktoriaus gerbėja. Vakarais atsipalaiduodavo, žiūrėdama jo vedamas laidas.

„Ir tos laidos be Vytauto – ne tokios“, - tikino ji. Vėliau moteris nusiramino – suprato, kad nieko nebepakeis. Jai malonu matyti, kad gyvas liko V.Šapranausko atminimas, kad žmonės nuolat lanko aktoriaus kapą ir prisimena didį aktorių, o ne paskutinį niūrų jo gyvenimo poelgį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.