Šiaulietę likimas skaudžiai talžė – senolė neteko šešių sūnų

„Ji labai guvi, kasdien išeina pasivaikščioti, kartais ir padainuoja, knygą pavarto, turi puikią atmintį, tik klausa jau kiek šlubuoja“, - taip apie vyriausią Šiaulių miesto savivaldybės globos namų gyventoją – neseniai 103 metų sulaukusią Jadvygą Daukšienę - atsiliepė šios įstaigos vadovė Danutė Akaveckienė.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jun 10, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:09 AM

Antradienį ilgaamžę šiaulietę su gimtadieniu sveikino ne tik kasdien ją aplankantis sūnus Ričardas, globos namų gyventojai, bet ir miesto valdžios atstovai.

Šiaulių miesto vicemeras Juras Andriukaitis senolei įteikė puokštę gėlių, o Šiaulių miesto civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Vilma Melenienė – vokelį su 500 litų. Tokia pinigų suma yra dovanojama visiems šimto ir daugiau metų sulaukusiems šiauliečiams.

Ilgaamžę džiugino gėlės

Gėlių jubiliatei dovanojo ne tik vicemeras, bet ir kiti sveikintojai. Tai labai pradžiugino ilgaamžę. Žvelgdama į gėlių puokštes moteris džiaugėsi kokios jos gražios.

Į globos namus pasveikinti vyriausiosios jų gyventojos atėję nevyriausybinės organizacijos „Artis“ atstovai palinkėjo J.Daukšienei daug sveikatos ir užtraukė „Ilgiausių metų“.

Dainuoti mėgstančiai ilgaamžei „Artis“ nariai padainavo ir daugiau dainų.

Paprašyta padainuoti J.Daukšienė iš pradžių atsikalbinėjo, kad „balso jau nebeturi“, tačiau vėliau ir pati užtraukė dainą.

Atmintimi nesiskundžianti senolė ją užkalbinusiems žurnalistams sakė gyvenime daug dirbusi. „Gal už tai Dievas mane ir paliko“, - svarstė senolė ir pasiguodė, kad mažai artimųjų jau beliko.

Pergyveno ir šešis savo sūnus

Iš gausios šeimos kilusi J.Daukšienė jau nebeturi nei visų šešių seserų nei vienintelio brolio. Anapilin jau seniai iškeliavo ir J.Daukšienės vyras, su kuriuo ji užaugino septynis sūnus.

Ilgaamžė šiaulietė pergyveno ir šešis savo sūnus. Vienintelis likęs sūnus Ričardas mamą globos namuose lanko kasdien.

„Mama buvo labai darbšti ir geranoriška moteris. Ji ilgus metus dirbo „Elnio“ fabrike, o po darbo triūsdavo namuose.

Reikėjo prižiūrėti daržus, turėjome ir gyvulių: kelis paršelius, ožkas.

Mama stengėsi, kad mus vaikams nieko netrūktų. Ji neturėjo blogų įpročių, puikai sutarė su kaimynais“, - apie garbaus amžiaus sulaukusią mamą kalbėjo kasdien ją aplankantis Ričardas Daukšas.

Laukia kraustymosi į naujus namus

Į Šiaulių miesto savivaldybės globos namus, kuriuose šiuo metu gyvena 42 žmonės, J.Daukšienė atsikraustė prieš septyniolika metų.

Pasak globos namų direktorės D.Akaveckienės, seniausia šios įstaigos gyventoja tapusi J.Daukšienė dabar jau laukia kitų metų, kai globos namų gyventojai persikraustys į naujas patalpas Rėkyvoje.

Šiuo metu Šiauliuose gyvena devyniolika šimto metų slenkstį perkopusių ilgaamžių. Tokio garbaus amžiaus pavyko sulaukti šešiolikai Šiauliuose gyvenančių moterų ir tik trims vyrams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.