Lesbietės kelias į šeimą: ištekėjo ir susilaukė 4 vaikų

Mergina susileido narkotikų ir atsigulė į lovą. Prie jos prisiglaudė 10 metų už ją vyresnis vyras. Jis nesisvaigino, bet slapčiomis verkė – įsimylėjo narkomanę ir lesbietę. Dabar kauniečiai Liepa ir Domantas – jau dešimt metų susituokę, augina keturis vaikus.

Būdama 14-os Liepa pradėjo ieškoti moteriško švelnumo. Mergina pradėjo bučiuotis ir mylėtis su draugėmis.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Būdama 14-os Liepa pradėjo ieškoti moteriško švelnumo. Mergina pradėjo bučiuotis ir mylėtis su draugėmis.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jun 20, 2014, 12:24 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:19 PM

Moteris atsisakė narkotikų, baigė mediciną. Ji prižiūri kelių mėnesių dukrą, o laisvu laiku padeda kenčiantiems nuo nepriimtinų potraukių susigrąžinti savo tapatybę.

Artimieji ir draugai apie Liepą žino viską. Tačiau viešai moteris dar bijo prisistatyti tikruoju vardu. Moteris nenori skaudinti tėvų savo pasakojimu.

„Nebuvo normalių santykių nei su mama, nei su tėčiu“, – pasakojimą pradėjo Liepa.

Tėvą paauglė matydavo retai – jis gyveno atskirai. Mamai buvo labai sunku vienai auginti maištingą Liepą, moteris dažnai prarasdavo kantrybę. Buvo, kas mergaitę išklausydavo, tačiau tai neatstojo tėvų meilės.

Dar vienuolikametė Liepa mamą perspėjo: „Aš būsiu prostitutė arba narkomanė.“ Taip mergaitė šaukte šaukė, kad jai trūksta meilės.

Būdama 14-os ji pradėjo ieškoti moteriško švelnumo. Mergina pradėjo bučiuotis ir mylėtis su draugėmis.

Iš pradžių jai tai buvo žaidimas. „Sudarydavome santuokos sutartį, būdavome žmonos. Visiems skelbdavome apie tai“, – jaunystės kvailiojimus prisimena kaunietė.

Būdama 18-os ji susidraugavo su ypatinga mergina. „Iškart pradėjome lytiškai santykiauti. Atrodė, kad myliu. Pradėjau galvoti, kad tai visam gyvenimui“, – neslėpė Liepa.

Nuo tada ji apsisprendė – yra homoseksuali.

Merginos negyveno kartu, tik susitikinėdavo draugės namuose. Liepa glausdavosi pas močiutę, draugus ir pažįstamus, paskui įsikūrė universiteto bendrabutyje.

Narkomanę išgydė vyro meilė

Mergina buvo įklimpusi į narkotikus. Tuo metu jau antrus metus „sėdėjo ant adatos“. Jos draugė homoseksualė taip pat buvo narkomanė.

Liepa iki šiol stebuklu laiko sėkmę mokykloje. Net ir vartodama narkotikus prestižinę gimnaziją ji baigė gerais pažymiais.

Po gimnazijos neįstojusi į psichologijos specialybę, ji šiaip ne taip pakliuvo į mediciną. „Iš vakaro prieš egzaminą gėriau. Vos vos įstojau. Buvau sąraše viena paskutinių“, – prisimena kaunietė.

Narkomanė vienu metu ir studijavo, ir dirbo slauge. Paskaitose susileisdavo narkotikų. 

Likus trim dienoms iki stojamojo egzamino Liepa susipažino su Domantu. Susižavėjo vaikinu iš pirmo žvilgsnio. Bet draugaudama su mergina neleido sau svajoti apie naująjį pažįstamą.

Kai Domantas pasiūlė draugauti, kaunietė atsisakinėjo, tikino, kad draugauti su juo negali.

„Nenorėjau sakyti, kad draugauju su mergina. O jis prisispyręs klausė, kodėl jį atstumiu. Jo atkaklumas – ne vulgarus, bet švelnus – tik dar labiau didėjo“, – prisimena dabar keturių vaikų motina. Didėjo ir jos džiaugsmas bei tikėjimas, kad yra mylima.

Domantas meilę rodė visokiais būdais. Kai ji vartodavo narkotikus, jis būdavo šalia ir verkdavo tylomis. Liepa siūlydavo narkotikų ir jam, bet jis griežtai atsisakydavo.

Praėjo dar keli mėnesiai. Vieną dieną Liepa pasakė: tai paskutinis jos dūris. Po keturių mėnesių vėl pabandžiusi ji pasibjaurėjo – kvaišalų poveikis buvo šlykštus.

Kai moteris metė narkotikus, po kelių dienų juodu kažkas užpuolė, Domantą pašovė, ir jis pateko į ligoninę. Tai padėjo Liepai negrįžti prie narkotikų – reikėjo rūpintis draugu.

Pora susituokė po penkerių metų draugystės.

Mintys apie savižudybę – trečio vaiko belaukiant

Daugybė draugų, kelionės, pramogos, studijos, mėgstama veikla, dinamiškas gyvenimas, aplinkinių pagarba. Visu tuo džiaugėsi Liepa.

Pirmąją dukrą auginti Liepai sekėsi. Paskui atsirado sūnus. Motinai darėsi vis sunkiau.

„Būdavau pavargusi. Su vyru nebendravome beveik metus, kalbėdavome tik buitiniais klausimais. Iki sūnaus gimimo nebuvome susipykę nė karto, į konfliktus tiesiog nesileisdavome.

Po ilgo nebendravimo visas tikėjimas darniais santykiais subyrėjo į šipulius. Mus ištiko didžiulė krizė. Abu jautėmės apleisti ir apgauti“, – prisimena daugiavaikė motina.

Medikė pradėjo galvoti, kad nesukurta šeimos gyvenimui, kad pasirinko ne tą žmogų. „Galvojau apie savižudybę, skyrybas. Bet negalėjau sau to leisti, nes laukiausi trečio vaiko“, – pasakojo Liepa.

Kai santykiai su vyru pašlijo, Liepos homoseksualumas vėl išlindo. Iš pradžių ji tapo emociškai priklausoma nuo savo draugių.

„Taip įsimylėjau vieną draugę, kad svajojau apie fizinį artumą su ja“, – prisipažino Domanto žmona.

Abu sutuoktiniai tuo metu lankė santykius gydančią krikščionišką programą. 

Po vieno seminaro, kuriame reikėjo atleisti smurtautojams, Domantas pajuto, kad atleidžia Liepai už tylos mėnesius.

Vyrui prisipažino apie aistras moterims

Stebuklas įvyko per 15 minučių. „Kiek vargome, stengėmės, o suveikė nuoširdus atleidimas. Dievas paėmė ir perkeitė“, - stebėjosi tikinti moteris.

Atmosfera namie šiltėjo, bet ir Liepos potraukis prie tos pačios lyties stiprėjo. „Jaučiau didelį erotinį potraukį vienai draugei. Išdrįsau jai apie tai pasakyti, nors labai bijojau, kad ji mane gali palikti. Ir vyrui prisipažinau“, – pasakojo kaunietė.

Domantas reagavo be pykčio. Jis apkabino ir drąsino žmoną, kad nebijotų, kad jis ją myli, kad tai neturi įtakos poros santykiams.

Liepa atsispyrė aistroms, liko ištikima vyrui ir dabar tuo džiaugiasi: „Tai buvo gundymas, žinojau tai. Dabar mūsų santykiai normalūs. Visko yra – ir konfliktų, ir atsiprašymų. Bet mums nebereikia vaidinti, kad gyvename tobulai. Tiesiog leidžiame augti vienas kitam“, – pasakojo medikė.

Dabar Liepa su vyru savanoriauja, padeda kitiems žmonėms susigaudyti dėl savo aistrų, priklausomybių ir rasti tiesą.

Prieš kelis mėnesius kauniečiai susilaukė dar vienos dukrelės. Pora turi tris dukras ir sūnų.

Kaunietės drama gelbsti kitus

Liepa savo istoriją pasakoja tiems, kurie brenda per panašius kemsynus. „Mano ir kitų liudijimai labai padeda panašias bėdas sprendžiantiems žmonėms, padrąsina juos“, - aiškino moteris.

Ji džiaugiasi, kai žmonės, kurie visą gyvenimą kenčia nuo priklausomybės nuo masturbacijos, pornografijos, nesantuokinių ryšių, alkoholizmo pasveiksta.

Moteris atvirai pasakoja ir apie savo šeimos gyvenimą. Ji neslepia, kad anksčiau labai isteriškai rėkdavo ant savo vaikų – jausdavosi nesaugi, kai jie neklausydavo arba kai neva dėl jų mamai viskas krisdavo iš rankų.

„Mano gyvenimas – tai istorija apie tai, kaip niekas negali užpildyti meilės ilgesio, tik Dievas. Pradėjau tikėti, kad Jis yra mano tėvas ir myli mane tokią, kokia esu“, - dėl ko nustojo „staugti“ ant vaikų, aiškino kaunietė.

Ji įsitikinusi, kad visų jos problemų ašis – sužeisti santykiai su tėvais. „Augau sovietmečiu, kuomet motinystė ir tėvystė buvo sutraiškyta tarsi buldozeriu. Labai atjaučiu savo mamą, nes ji negalėjo išgyventi tokios motinystės, kokią išgyvenu aš. Ta tuštuma, kuri manyje liko nuo vaikystės, tokia didelė, kad niekas negali jos užpildyti – joks žmogus, jokia veikla, joks prisirišimas. Dievo prašiau, kad jis mane išmylėtų, paguostų. Iki šiol nuolat auginu santykį su Tėvu danguje“, - pasakojo katalikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.