Krepšininko J. Valančiūno vestuvės kainavo įspūdingą sumą pinigų

Daugiau nei 4 tūkstančiai baltų rožių itin dideliais žiedais. Specialiai šioms vestuvėms pagamintos metro aukščio veidrodinės vazos. Ceremonijos metu jaukią šviesą skleidžiančios dvidešimt pusės metro aukščio baltų žvakių, besipuikuojančių stiklinėse cilindro formos metro aukščio žvakidėse. Taip praėjusį šeštadienį buvo išpuošta Šiluvos Švč.Mergelės Marijos Gimimo bazilika, kur antrąkart vienas kitam amžinąją meilę prisiekė NBA rungtyniaujantis buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos žaidėjas Jonas Valančiūnas (22 m.) ir jo žmona Eglė Valančiūnienė (25 m.). Šįkart – prieš Dievą. Mat oficialiai vyru ir žmona ši pora tapo jau beveik prieš metus – pernai rugsėjo 27 dieną susituokė „Karpynės“ restorane Raseinių rajone.

Jonas ir Eglė praėjusį savaitgalį susituokė Šiluvos bazilikoje.<br>P.Mantauto nuotr.
Jonas ir Eglė praėjusį savaitgalį susituokė Šiluvos bazilikoje.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 28, 2014, 4:23 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:08 AM

Šiluvos bazilikoje yra susituokusi ne viena pora. Tačiau taip prabangiai ir skoningai, kaip praėjusį savaitgalį, maldos vieta išpuošta būna retai.

Kanados „Toronto Raptors“ vidurio puolėjo ir politiko Remigijaus Ačo dukters Eglės vestuvės buvo labai ištaigingos. Pagyros už sukurtą ypatingą šventišką nuotaiką iki šiol skamba stilistui Mantui Petruškevičiui.

Mantas tikino, kad puošdamas vieną gražiausių Lietuvos bažnyčių jis turėjo visišką kūrybos laisvę, todėl panaudojo visą savo fantaziją ir išradingumą.

Kurdamas išskirtinį grožį jis praėjusį penktadienį užtruko nuo pietų iki vėlumos.

„Nuotakai buvo svarbu, kaip ypatingą jos gyvenimo dieną atrodys vieta, kur ji su savo mylimuoju amžinąją meilę prisieks prieš Dievą.

Eglė pageidavo, kad bažnyčia būtų papuošta skoningai, stilingai ir išskirtinai. Ji domėjosi kiekviena smulkmena, tačiau visiškai manimi pasitikėjo. Už tai moteriai esu labai dėkingas“, – sakė M.Petruškevičius.

Specialiai buvo užsakyta per 4 tūkstančius baltų dideliais žiedais „Avalanche“ rūšies rožių. Jos buvo pamerktos į specialiai Eglės ir Jono vestuvėms pagamintas metro aukščio veidrodines vazas. Jų buvo dešimt.

Šalia altoriaus buvo pribarstyta daugybė baltų rožių žiedlapių. Tokiais pat žiedlapiais iš bažnyčios išėjusius jaunuosius apibėrė ceremonijoje dalyvavę svečiai.

„Labai nemėgstu plastiko. Todėl puošdamas atsisakiau neretai Lietuvos floristikos meistrų vis dar naudojamų beskonybių ir dirbtinių puošmenų. Naudojau tiktai tikras baltas rožes, kurios man simbolizuoja eleganciją ir prabangą“, – pasakojo M.Petruškevičius.

Gėlės šventei buvo užsakytos ir atvežtos tiesiai iš Olandijos aukciono.

Ceremonijos metu jaukią šviesą skleidė dvidešimt pusės metro baltų žvakių, kurios puikavosi stiklinėse cilindro formos metro aukščio žvakidėse.

Išskirtinė detalė – baltos pagalvėlės, ant kurių bažnyčioje priimdami Santuokos sakramentą priklaupė jaunavedžiai.

Ant aukso apvadais ir kutais pagražintų iš balto laukinio šilko pasiūtų pagalvėlių auksiniais siūlais buvo išsiuvinėti jaunavedžių vardai, vestuvių data romėniškais skaitmenimis, bažnytinės santuokos sudarymo vieta ir du žirgai.

Šis simbolis pasirinktas todėl, kad šie metai pagal Rytų horoskopą – Medinio Arklio.

M.Petruškevičius kūrė ir nuotakos puokštę. Jai panaudotos baltos hortenzijos ir angliškos „Austino“ rūšies šviesios bijūninės rožės.

Būtent šių gėlių, kuriomis itin dažnai puošiamos Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II garbei rengiamos karališkosios šventės, pageidavo E.Valančiūnienė.

Pirmasis į bažnyčią su motina Danute Valančiūnaite ir tėvu Jonu Vilku atėjęs jaunikis, o vėliau tėvų Remigijaus ir Vidos Ačų vedama nuotaka altoriaus link žengė plačiu baltu storo audimo kilimu.

E.Valančiūnienė vestuvėms pasirinko žydų dizainerės Inbal Dror kurtą ilgą suknelę ir segėjo žemę siekiantį nuometą.

Po ceremonijos jaunieji su svečiais pasuko į šalia bazilikos esančių Jono Pauliaus II namų kiemą, kuriame buvo pastatyta balta pavėsinė su baltomis rožėmis puoštais stalais. Griežiant smuikui čia susirinkusieji buvo vaišinami šampanu ir užkandžiais.

Valančiūnų vestuvėse netrūko ir juodais kostiumais vilkinčių apsaugos darbuotojų. Tačiau jie elgėsi mandagiai, o kai kurie stengėsi būti nepastebimi. Jie nedraudė visiems norintiems stebėti Eglės ir Jono santuokos ceremonijos bažnyčioje.

Išėjusi iš bažnyčios pora maloniai pozavo prieš fotoobjektyvus ir net atsakė į kelis žurnalistų jiems pateiktus klausimus.

Bene pirmąkart per šalies garsenybių vestuves žiniasklaidos atstovams net buvo paruoštas atskiras stalelis, ant kurio puikavosi į stiklinę vazą pamerkta baltų rožių puokštė, padėklas su vieno kąsnio užkandžiais, kibirėlyje su ledu patiektas butelis putojančio vyno, pastatytos šampano taurės.

„Žinojome, kad daugeliui žiniasklaidos atstovų dėl ceremonijos teks sukarti netrumpą kelio galą iki Šiluvos, todėl iš anksto pasirūpinome simbolinėmis vaišėmis.

Juk per vestuves netgi visiškai atsitiktiniai žmonės nelieka nepavaišinti saldainiais ar šampanu“, – tikino Valančiūnų šventę organizavusi vestuvių planuotoja Laura Vagonė.

Pasiruošimas Eglės ir Jono vestuvėms buvo gana sudėtingas, nes jaunavedžiai planuotojos paslaugų paprašė likus vos keliems mėnesiams iki ceremonijos.

Tuoktis besiruošiančios poros įprastai į vestuvių planuotoją kreipiasi gerokai anksčiau, dažnai likus ne mažiau nei metams iki šventės.

Be to, Valančiūnai gyvena ne Lietuvoje, o Kanadoje, todėl daugelį detalių teko derinti elektroniniais laiškais, per „Skype“ programą ar telefonu.

„Nors laiko turėjome ne itin daug, dirbti su šia pora man patiko, nes Eglė ir Jonas yra šilti, malonūs, greitai sprendimus priimantys ir žodžio besilaikantys žmonės.

Ypač vestuvių planavimu rūpinosi Eglė, kuri domėjosi kiekviena vestuvių smulkmena“, – sakė L.Vagonė.

Iš Šiluvos jaunieji su svečiais išdūmė į pajūrį, kur visą vakarą linksminosi Palangoje, krepšinio legendai Arvydui Saboniui priklausančiame viešbutyje „Pušų paunksnėje“.

Į šventę susirinko per 100 svečių, tarp jų – ir daugelis žinomų Lietuvos krepšininkų.

Puotoje kaip viešnia dalyvavo ir dainininkė Natalija Bunkė.

Šventės vieta, kolonos ir stalai buvo išpuošti baltomis ir rausvomis hortenzijomis, įvairių rūšių baltomis rožėmis, pentiniais.

Specialiai šiai progai lubos buvo papuoštos penkiais prabangiais masyviais krištolo sietynais. Jie erdvei suteikė ypatingos prabangos.

Šventės metu koncertavo dainininkas Donatas Montvydas. Šio atlikėjo pasirodymą porai padovanojo bičiuliai. Po vidurnakčio susirinkusiuosius linksmino dainininkė Džordana Butkutė.

Šventė tęsėsi ir kitą dieną, sekmadienį, kai linksmybės iš viešbučio persikėlė į Mančiškės paplūdimį.

Jaunavedžiams ir jų svečiams čia buvo pastatyta didelė balta palapinė. Joje taip pat netrūko įspūdingų puošmenų. Puotos dalyvius linksmino grupė „Balius“.

„Vestuvių biudžetas priklauso nuo jaunųjų įgeidžių, skonio pojūčio, svečių skaičiaus ir šventės trukmės. Gražią šventę galima surengti už protu suvokiamą sumą“, – tikino L.Vagonė.

Valančiūnų vestuvės greičiausiai atsiėjo kelis šimtus tūkstančių litų.

Garsiausioje pasaulyje lygoje – NBA, Kanados „Toronto Raptors“ komandoje, žaidžiantis 2 metrų ir 13 centimetrų ūgio vidurio puolėjas J.Valančiūnas ir politiko R.Ačo duktė Eglė užpernai susipažino draugų vakarėlyje.

Praėjusių metų pradžioje Jonas būsimąją žmoną pakvietė draugauti socialiniame tinkle. O netrukus jie pradėjo daugiau bendrauti telefonu ir per „Skype“ programą. Kai sportininkas E.Ačaitę pakvietė paviešėti Toronte, ji nuskrido į Kanadą ir nuo tos dienos pora neišsiskyrė.

Įsiplieskę šilti jausmai sujaukė ir tolesnę Eglės karjerą.

Norėdama būti šalia mylimojo ji metė darbą Lietuvos parlamente, kur dirbo Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus padėjėja.

Briliantais puoštą prabangų sužadėtuvių žiedą šviesiaplaukei gražuolei krepšininkas įteikė beveik po pusmečio draugystės.

Jau po kelių mėnesių draugystės krepšininkas tvirtai apsisprendė: tai jo gyvenimo moteris.

Pernai, rugsėjo 27-ąją, pora susituokė „Karpynės“ restorane Raseinių rajone. Paminėti civilinės santuokos čia buvo susirinkę apie 30 žmonių.

Tuomet santuoką įregistravę Valančiūnai neapsikeitė aukso žiedais, todėl vienas kitam juos užmovė bažnyčioje.

Eglės artimieji paaiškino, kodėl pora nutarė taip greitai susituokti – pasirodo, pagal Kanados įstatymus, nebūdama sutuoktinė Eglė būtų privalėjusi kas kelis mėnesius grįžti į Lietuvą.

Tapusi E.Valančiūniene ji galėjo kiek nori gyventi Toronte, kuriame krepšininko karjerą tęsia J.Valančiūnas.

Praėjusį savaitgalį atšventę bažnytinę santuoką Jonas ir Eglė ketina skristi ilsėtis į Maldyvus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.