Tautiniu kostiumu pasipuošusi pareigūnė traukia fotografų akį

Krašto apsaugos ministro patarėja dirbanti Gintarė Janulaitytė (30 m.) jau antrus metus skatina kolegas atgaivinti tautinio drabužio vilkėjimo tradicijas.

Krašto apsaugos ministro patarėja dirbanti G.Janulaitytė jau antrus metus skatina kolegas atgaivinti tautinio drabužio vilkėjimo tradicijas.
Krašto apsaugos ministro patarėja dirbanti G.Janulaitytė jau antrus metus skatina kolegas atgaivinti tautinio drabužio vilkėjimo tradicijas.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

2014-07-05 13:08, atnaujinta 2018-02-12 05:23

G.Janulaitytė savo tikslą pasiekė – net trys ministerijos darbuotojos ir viena bičiulė pritarė jos idėjai ir nusprendė įsigyti tautinį rūbą.

Gintarė iki šiol puošdavosi pasiskolintais drabužiais ir tik dabar Lietuvos liaudies kultūros centro menininkės jau baigia išausti ir pasiūti jai asmeninį tautinį kostiumą.

„Reikia laiko, kad prisijaukintum šį žavų apdarą, pasirinktum, kokia sijonų, marškinių, liemenių spalva gražiausia ir tinkamiausia“, – sakė G.Janulaitytė.

Tautiniu kostiumu pasipuošusi G.Janulaitytė ne kartą yra patekusi į fotografų akiratį.

Viena tokių nuotraukų pateko ant informacinio plakato Bostone (JAV), kuris kvietė minėti Lietuvos valstybinę šventę. Kitą nuotrauką, vartydami lėktuve baltarusišką žurnalą „Belavia On Air“ ir jame publikuotą straipsnį apie Lietuvą, pastebėjo krašto apsaugos ministras ir adjutantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.