Lėle vadinamai D. Martinėlei puoselėti figūrą padeda draugas

Ji pasitiki savimi, moka pasirūpinti išvaizda ir yra truputį koketiška. Gatvėje vyrai į ją atsisuka pasigrožėti, o dauguma moterų pavydžiai nužvelgia. Taip apie tarptautinių ryšių ekspertę Dianą Martinėlę (38 m.) sakė jos širdies draugas Rimas Petraitis. Asmeniniu sporto treneriu dirbantis vyras, padėjęs ne vienai damai dailinti kūno formas, džiaugiasi sutikęs grožį spinduliuojančią moterį. Šios kaunietės neįmanoma nepastebėti ir ji pati tai žino: „Atrodau lyg lėlė ir laisvamanė, todėl manęs daug kas nemėgsta, bet man nerūpi kitų nuomonė.“ Apie tai rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Gyvenimo būdas“.

Daugiau nei metus bendraujančius kauniečius D.Martinėlę ir R.Petraitį vienija aistra sportui.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nei metus bendraujančius kauniečius D.Martinėlę ir R.Petraitį vienija aistra sportui.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Sep 13, 2014, 12:20 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:07 PM

Diana ir Rimas artimai draugauja metus. Juos vienija aistra sportui. Suaugusį sūnų Dovydą turinti moteris mėgaujasi gyvenimu.

D.Martinėlė atsižvelgia į asmeniniu sporto treneriu dirbančio draugo patarimus, kai nori atsikratyti nereikalingų kilogramų ar dar labiau paryškinti gracingas kūno formas. Be to, savo grožiu ir sveikata besirūpinanti moteris yra visiška abstinentė ir nerūko.

Dianą žavi smagūs, paprasti ir jaunesni vyrai. Ją išlaikyti norinčių milijonierių moteris neieško.

– Patarkite, kaip tapti savo gyvenimo valdove?

Diana: Nesu savo gyvenimo valdovė, net nenorėčiau tokia būti. Tik vienišas žmogus gali visada daryti, ką nori. Aš turiu įsipareigojimų šeimai, draugams, darbdaviams, o namie kartais gyvūnai parodo, kas iš tikrųjų vadovauja.

– Nebijote provokuoti aplinkinių ir sulaukiate daugybės pykčio strėlių. Ką jums reiškia būti išskirtinei?

Diana: Juokas ima, jei kritikai mano, jog man rūpi jų nuomonė. Kad į ją atkreipsiu dėmesį ir pradėsiu elgtis ar atrodyti pagal jų rekomendacijas.

Man nesunku gyventi linksmai, laimingai ir oriai, kai aplinkui tiek kvailų, menkaverčių, dvasiškai neįgalių žmonių, – tai jų bėdos, ne mano. Džiaugiuosi, kad niekada nepasidaviau pilkai masei, niekada nesuabejojau, jog reikėtų atsisakyti savo vertybių ir būti eilinei.

– Ar nėra sunku gyventi su tokia ryškia moterimi? Ar nekyla pavydo bangų?

Rimas: Diana yra atsakinga ir vertina mūsų draugystę. Nors, žinoma, visko pasitaiko bendraujant, juk esame žmonės.

Diana: Nesvarbu, ar poroje esantys žmonės yra ryškūs ar neryškūs, – tarp visų pasitaiko ir pavydo scenų, ir nesutarimų. Svarbiausia, kaip visa tai sprendžiama.

– Kiek dėmesio skiriate kūnui tobulinti?

Diana: Daug. Kuo toliau, tuo daugiau reikalavimų sau keliu. Sportuoju 5–6 kartus per savaitę. Triskart einu į sporto salę, kitus kartus sportuoju namie arba 1–3 valandas važinėju dviračiu, mėgstu ilgus pasivaikščiojimus greitu žingsniu.

Be abejo, neapsieinu ir be masažo, kitaip save palepinu.

– Ką patartumėte moterims, kurios nori patobulinti kūno linijas be alinamų dietų ir didelio fizinio krūvio?

Rimas: Mityba turi būti taip sureguliuota, kad jos nebūtų sunku laikytis, bet kartu būtų deginamos nereikalingos riebalų sankaupos.

Fizinė veikla būtina kiekvienam žmogui, kuris nori gyventi sveikai. Per dieną žmogus turi nueiti bent penkis kilometrus.

Lietuvaitės dažniausiai nori sumažinti liemens bei šlaunų apimtį ir turėti riestą užpakaliuką. Bet joms koją dažniausiai kiša mityba, persivalgymas.

– Ko būtina atsisakyti, norint per trumpą laiką numesti kelis kilogramus?

Rimas: Reikia sumažinti angliavandenių kiekį, ypač antroje dienos pusėje, ir padidinti fizinį aktyvumą.

Aš pats stengiuosi maitintis sveikai, nors retkarčiais neatsisakau ir mėgstamų patiekalų – kepsnių, šašlykų ar torto.

Diana: Aš irgi kartais užsimanau kepinių, šašlykų, picų, bet visada valgau mažomis porcijomis. Kai pavasarį sumanau atsikratyti per žiemą priaugtų 3–4 kilogramų, atsisakau saldumynų.

Rimas: Dianai reikia daugiau raumenukų tam tikrose kūno vietose.

Diana: Man patiktų turėti mažiau riebaliukų, bet mūsų nuomonė dėl raumenų nesutampa. Rimui gražios net raumenų „padauginusios“ moterys, o aš grožiuosi lengvais kūno rengybos treniruočių rezultatais.

Rimas: Mane labiausiai žavi lieknos stangrios kojos ir plokščias pilvas.

Diana: Visada kreipiu dėmesį į vyro rankas – ar jos tvirtos, kietos ir raumeningos. Bet man patiktų, kad vyrai būtų emociškai stipresni, tokie kaip mes, moterys. Žalingi įpročiai – rūkymas, alkoholio vartojimas irgi nepriimtini.

– Dažnai tampate apkalbų objektu. Ar turite draugių?

Diana: Vos dvi ar tris, kurioms galiu daugiau atsiverti. Visos kitos – tarsi hienos, kurios susitikusios gražiai šypsosi, o už akių drabstosi purvais.

– Kaip kuriate savo stilių?

Diana: Seku naujausias mados tendencijas, be abejo, užsienio. Seniai priėjau prie išvados, kad neverta savęs sprausti į jokius rėmus, jei nori atrodyti madingai ir šiuolaikiškai.

Tai, ką pilki tautiečiai užbado pirštais, užsienyje sėkmingai karaliauja per kolekcijų demonstravimus ir kabo madingiausių žvaigždžių spintose.

Aš drąsiai žingsniuoju savo gyvenimo podiumu. Mums su Rimu kartais kyla nesutarimų dėl stiliaus, bet abu esame taikaus būdo, todėl nesunkiai juos įveikiame.

Rimas: Pats sprendžiu, kaip rengtis. Mūsų skonis skiriasi. Bet jei Diana pateikia svarių argumentų, kodėl reikia rinktis būtent tokią aprangą, pasitariu ir su ja.

– Ar mėgstate šeimininkauti?

Diana: Maisto ruošimas atima daug laiko, mielai jį praleisčiau prasmingiau.

Bet, žinoma, retkarčiais tenka gaminti.

Šventėms visada paruošiu pilną stalą patiekalų. Mėgstu kepti pyragus ir ne per šventes.

Rimas: Nemažai tenka gaminti pačiam, nes esu išrankus. Man tai nėra problema, nuo mažens buvau išmokytas kulinarijos paslapčių, turiu mėgstamų receptų.

– Kokių turite pomėgių?

Rimas: Esu dalyvavęs įvairiose varžybose vien tik tam, kad išbandyčiau jėgas.

Vasarą kartais važiuoju į povandeninę medžioklę, kad atsipalaiduočiau ir pabūčiau kitame pasaulyje. Planuoju išbandyti jėgos aitvarus.

Diana: Turiu daug pomėgių. Daug skaitau, todėl lengvai randu kalbą su žmonėmis – nesvarbu, kokio jie amžiaus, socialinio sluoksnio, išsilavinimo ar pakraipos.

– Kas yra jūsų draugystės ašis?

Diana: Kuo anksčiau suprasi, kad nėra idealių žmonių, tuo laimingesnis būsi ir neieškosi vis ko nors nauja. Lengviausia yra atsitraukti.

Be abejo, būna neišsprendžiamų situacijų, tokiais atvejais lieka gražiai išsiskirti.

– Kaip reaguotumėte, jei vyras pareikalautų pasidaryti plastinę operaciją?

Diana: Jei mano vyras, kai tokį turėsiu, pasiūlytų pasidaryti tokią plastinę operaciją, kurios norėčiau ir aš, dar viską apmokėtų, mielai ją pasidaryčiau.

– Ar daug laiko praleidžiate prie veidrodžio?

Diana: Ruošdamasi į vakarėlį prie veidrodžio užtrunku neilgai, nes yra išrasti tokie puikūs pagalbininkai kaip priauginamos blakstienos ir ilgalaikis antakių dažymas.

Todėl tik pasitepu veidą kremine pudra ir kartais paryškinu lūpas.

Galiausiai išsitiesinu plaukus ir... labai ilgai užtrunku prie drabužių spintos.

– Ar komplimentai jums labai reikšmingi?

Diana: Šiuo klausimu esu banali – moterys tikrai myli ausimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.