Po skyrybų dizainerė E. Tatarinova savo namus kuria Florencijoje

Kodėl pasiturinčios brandžios moterys veržiasi iš santuokos pančių? Tokių garsenybių gretas papildė sėkmingai karjerą Lietuvoje ir užsienyje daranti vilnietė dizainerė Ela Tatarinova (55 m.), kurios santuoką su buvusiu bankininku Jefimu Borodulinu neseniai nutraukė teismas. Po skyrybų E.Tatarinova drąsiai pravėrė duris į naują gyvenimą ne Lietuvoje. Rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Gyvenimo būdas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Sep 14, 2014, 10:09 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:56 PM

Lyg perkūnas iš giedro dangaus rugsėjo 2-ąją žiebė žinia, kad Vilniaus apylinkės teismas nutraukė šešerius metus trukusią E.Tatarinovos ir J.Borodulino santuoką, kuri laikyta darnia.

Iki vedybų juodu šiltus santykius puoselėjo ketverius metus. Tuometis bankininkas greitai pasipiršo žaviai moteriai, bet ji kiek dvejojo skubėti kurti naują šeimą. Ištekėjusi E.Tatarinova savo turtingą vyrą visada vadindavo didžiausiu jos ramsčiu ir patarėju.

Mados namų „Femmes Fatales“ įkūrėja, filologijos mokslų daktarė E.Tatarinova apie braškančią antrąją savo santuoką neužsiminė ir prieš pusantrų metų.

Ruošdamasi Velykoms, stačiatikių tikėjimą išpažįstanti dizainerė džiaugėsi, kad prie šventinio stalo susės su pačiais artimiausiais žmonėmis: vienturčiu sūnumi Leonidu iš pirmosios santuokos, marčia Olga, anūke Alisa, Rusijoje gimusiu žydų tautybės sutuoktiniu J.Borodulinu.

Nors buvęs bankininkas netikintis ir žydų religinių švenčių tradicijų nepuoselėjo, tai nebuvo kliūtis porai gražiai bendrauti.

Juk svarbiausia – ne įsitikinimai, o buvimas kartu. Akivaizdu, kad E.Tatarinovai ir J.Borodulinui buvimas kartu nebebuvo mielas.

Tačiau vargu ar jie persigalvos, nes E.Tatarinova jau kurį laiką gyvena užsienyje ir artimiausiu metu nesiruošia grįžti į gimtąjį Vilnių.

„Šiuo metu gyvenu permainų ir įkurtuvių nuotaikomis“, – įvykus oficialioms skyryboms patikino iš Lietuvos išvykusi E.Tatarinova.

Dizainerė pastaruoju metu savo pažįstamiems siunčia linkėjimus iš Italijos. Mados kūrėja yra pasakiusi, kad šioje šalyje ji randa įkvėpimą savo kolekcijoms kurti.

Sykį paklausta, koks miestas jai labiausiai patinka, E.Tatarinova nė akimirkos nesusimąsčiusi įvardijo Florenciją. Mat filologijos mokslų daktarę, tik prieš keletą metų pradėjusią modeliuoti drabužius aukštuomenės moterims, Florencijoje žavi ne mada, o istoriniai architektūros klodai, matomi gatvėse.

Gali būti, kad pakeitus aplinką greitai išblės ir skyrybų nuoskaudos. Be to, iš E.Tatarinovos bendravimo tono nejusti, kad ji būtų prislėgta.

– Kodėl paliekate Lietuvą ir kokioje šalyje ruošiatės įsikurti?

– Nors jau kurį laiką gyvenu nuostabioje vietoje Florencijoje, teigti, jog palikau Lietuvą, būtų per drąsu. Dar prieš kelerius metus su vyru ėmėme dairytis jaukių namų Italijoje, gamtos apsuptyje, krašte, kurį labiau nei Lietuvą lepina šiltesnis klimatas.

Tokią vietą radau kalnuose ir prieš kurį laiką čia įsikūriau. Taip, ne su Jefimu, o viena. Italija mano gyvenime buvo seniai, čia kasmet praleisdavau kelis mėnesius, čia – mūsų mados namams audinius audžiantys fabrikai.

Tikiuosi, kad greitai pradėsime dirbti ir su puikiais vietos gamintojų kailiais.

Iš čia lengviau pasiekti savo klientus Europoje – Prancūzijoje, Šveicarijoje, Austrijoje. Florencijoje įsikūriau jaukiame XV amžiaus dvasia alsuojančiame name, kurį mielai lanko tiek artimieji, draugai, kolegos, tiek klientai iš įvairiausių šalių.

Bet Lietuvoje būsiu dažna viešnia, nes ten liko mano įkurti mados namai ir suburta komanda.

– Kaip jūsų mados verslui atsiliepė skyrybos su bankininku J.Borodulinu?

– Jefimas man pirmiausia buvo mylimas vyras, o ne bankininkas. (Šypsosi.) Nors jis visada palaikė mane ir mano kūrybą, verslus kūrėme atskirai. Tad „Femmes Fatales“ kaip gyvavo, taip ir gyvuos.

Kaip tik šiuo metu technologų ir siuvėjų komanda pluša Vilniuje, kad spalį Rygoje pristatytume kolekciją.

Tiesa, mūsų verslas pajuto Ukrainos krizę, nes buvome tvirtai įkėlę koją į Kijevą ir Donecką. Ten prasidėjus neramumams pasukome į Šveicariją, Monaką, Austriją, Italiją, Latviją.

Laukia dideli iššūkiai, bet, tikiuosi, ir malonūs atradimai. Klientai džiaugiasi, kad gali rinktis, kur apsilankyti: jaukiuose mados namuose Vilniuje ar naujoje mano rezidencijoje Florencijoje.

– Ar galėtumėte įvardyti, kodėl iširo jūsų šeima?

– Du subrendę žmonės pasuko į skirtingus kraštus. Jefimas gavo ilgalaikį darbo pasiūlymą Ukrainoje, mano kelias nuvedė į Italiją.

Nei vienas, nei kitas savo ateities planų atsisakyti negalėjome, todėl abu nusprendėme padėti tašką savo asmeninėje istorijoje. Nors galbūt pirmoji apie naujo gyvenimo pradžią vis dėlto prabilau aš.

Nebenorėjau žvalgytis į Rytus, nes mane jau seniai viliojo Vakarai. Jo širdis linko į kitą pusę. Tad palinkėjome vienas kitam gero kelio ir kiekvienas žengėme savuoju.

Pasiturinčių moterų skyrybos – be ašarų

Kai moteris jaučiasi tvirtai stovinti ant žemės, jos net skyrybos negali išmušti iš vėžių.

Tai savo laikysena patvirtina ir Vilniuje gyvenanti fotografė, renginių organizatorė Jurga Anusauskienė (44 m.). Jos santuoka su verslininku ir fotomenininku, buvusiu Lietuvos radijo ir televizijos lengvosios muzikos orkestro vadovu Ričardu Anusausku subyrėjo daugiau nei prieš metus.

Tris vaikus su vyru užauginusi J.Anusauskienė dabar neslepia, jog gailisi tik vieno – kad neišsiskyrė kur kas anksčiau. Žinoma moteris įsitikinusi, kad jeigu būtų paankstinusi skyrybas, šiandien jau gal būtų nuėjusi kur kas toliau.

Nors santuokoje su vyru J.Anusauskienė išgyveno daugiau nei dvidešimt metų, veržėsi būti savarankiška – veikti tai, kas jai patinka ir teikia džiaugsmo. O santuokoje ji jautėsi kiek suvaržyta: „Supratau, kad to, ką turiu, man mažai.

Būti mama ir žmona man neužteko, norėjau eiti į priekį. Tai nebuvo priimtina mano buvusiam vyrui. Dėl to abu nesijautėme gerai. Tad kam būti kartu ten, kur tau negerai?“

J.Anusauskienei pasitikėjimo savo jėgomis, gebėjimais netrūksta, todėl ji ir po skyrybų neprapuolė. Pardavus prabangų šeimos namą moteris liko finansiškai aprūpinta, be to, ir pati neprastai uždirba iš savo veiklos. O svarbiausia – išsivadavusi iš santuokos pančių švyti ir jaučiasi laiminga.

Atspari skyrybų dramai pasirodė ir verslininkė Irena Marozienė (56 m.), oficialiai prieš puspenktų metų išsiskyrusi su ilgamečiu sutuoktiniu Vaidu Marozu.

Nors Marozai kartu kūrė verslą ir po vienu stogu pragyveno 26 metus, iniciatyvos nutraukti santuoką ėmėsi žmona, sužinojusi apie vyro neištikimybę.

Norėdama jaustis finansiškai saugi, I.Marozienė pirmiau už skyrybų dokumentus vyrui pasiūlė pasirašyti vedybų sutartį ir pasidalinti verslą bei šeimos turtą.

Sutuoktinis sutiko, nes tuo metu tikėjosi išsaugoti šeimą ir nesidairyti į kitas moteris. Bet kai vėliau jis pasidavė pagundoms, Irena nusprendė skirtis.

Tuometis milijonierius V.Marozas pagal vedybų sutarties sąlygas neteko nemažai turto. Jis pasitraukė iš šeimos verslo ir netrukus pajuto pinigų stygių.

I.Marozienė po skyrybų finansiškai nenukentėjo, mat ją nuo nuostolių išgelbėjo vedybų sutarties punktai.

Atsitiesti po skyrybų buvo sunkiau V.Marozui, bet ne I.Marozienei.

Buvęs sutuoktinis ant kojų atsistojo sukūręs antrą šeimą ir su naująja žmona Vaiva ėmęsis kraštovaizdžio kūrimo verslo. Vyras tęsia ir kelionių visureigiais organizavimą.

Dvi dukras iš pirmos santuokos turintis V.Marozas su Vaiva susilaukė dar ir sūnaus.

O prabangiuose vakarėliuose spindinti ir ne vieną gerbėją turėjusi I.Marozienė naujų santuokos įžadų nė vienam vyrui dar nedavė.

Ji ir po skyrybų jaučiasi laiminga. Vadovavimą restoranui „Amatininkų užeiga“ patikėjusi dukteriai Birutei, moteris daug keliauja, leidžia sau rengtis madingais drabužiais.

Vienoje televizijos laidoje paklausta, kodėl, matydama, kad jos buvęs vyras naujoje šeimoje sūpuoja atžalą, ji pati neskuba tekėti, I.Marozienė ironiškai nusišypsojo.

Iš jos lūpų išsprūdo žodžiai, esą sulaukus brandaus amžiaus reikėtų ne vaikus, o anūkus sūpuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.