Moteris patyrė šoką sužinojusi, jog buvo ištekėjusi už gėjaus

Po dešimties santuokos metų Peteris paliko Sarah Bowles (49 m.). Ne dėl kitos moters, o dėl vyro. Jo išpažintis žmonai apvertė visą jos pasaulį aukštyn kojomis. Moteris suvokė, kad visą laiką buvo jam tik priedanga, – tais laikais, kai jie tuokėsi, žmonės dar nebuvo tokie pakantūs homoseksualams kaip dabar. Sarah iki šiol negali jam atleisti.

Dažnai santuoka sudaroma moteriai, o kartais ir pačiam vyrui nežinant apie jo netradicinę lytinę orientaciją. Tai paaiškėja tik vėliau.<br>V.Balkūno nuotr.
Dažnai santuoka sudaroma moteriai, o kartais ir pačiam vyrui nežinant apie jo netradicinę lytinę orientaciją. Tai paaiškėja tik vėliau.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2014, 7:27 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:22 AM

Netikėta išpažintis

Dabar jau buvusio vyro išpažintis turėjo labai ilgą įžangą, bet kai ji pagaliau įvyko, pirmas S.Bowles užplūdęs jausmas buvo palengvėjimas. Tai reiškė pačių skausmingiausių jos gyvenimo metų pabaigą. Tik vėliau užplūdo pyktis, sielvartas ir išdavystės skausmas, rašo „Daily Mail“.

Tuo metu ji tvarkė popierius ir netikėtai sulaukė buvusio vyro skambučio – pirmą kartą po išsiskyrimo prieš dvejus metus. Iš tiesų ją labiau nustebino jo skambutis, o ne tai, ką jis pasakė.

Vyras kalbėjo apie tai, kad yra homoseksualus ir turėjo romanų su vyrais per visus tuos 10 metų, kol truko jų santuoka.

„Jis man pasakė, kad turi kitą partnerį – vyrą. Nors buvau sukrėsta, jaučiau ir palengvėjimą, kad jis pagaliau tai pripažino“, – pasakojo finansininke dirbanti S.Bowles.

Per paskutinius trejus santuokos metus ji įtarė, kad Peteris gali būti gėjus. Bet vos pabandydavo užsiminti, vyras audringai į tai reaguodavo, bandydamas išsklaidyti įtarimus pykčiu ar pašaipomis.

Naudojosi žmona kaip priedanga

Moteris metų metus praleido stengdamasi apsaugoti savo vaikus ir nerimaudama dėl Peterio psichikos sveikatos, o įtarimus apie tikrąją jo lytinę orientaciją pasilaikydavo sau. Bet po jo išpažinties visos lig tol gniaužtos emocijos pratrūko.

„Ar Peteris mane apskritai mylėjo? Ar laikė mane patrauklia? Ar tikrai norėjo vaikų? Ir šlykščiausia – kiek gėjų partnerių jis turėjo visą tą laiką, kol mes dar mylėdavomės?“ – klausė nevilties apimta moteris.

Moteriai skaudžiausia, kad jis visą tą laiką žinojo esąs gėjus.

Tačiau vėliau homoseksualumas tapo mažiau smerkiamas nei praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje, kai jie susipažino.

S.Bowles piktinasi, kad Peteris ja naudojosi kaip priedanga.

Vaikų ryšys su tėvu žlugo

Nors po tų įvykių praėjo 14 metų, Sarah tebegyvena vieniša Londone. Susitikinėja su vyrais, bet jaučiasi vis dar pernelyg pažeidžiama, kad išdrįstų pradėti naujus santykius.

„Peteris supurtė visus mano pagrindus ir privertė kelti klausimus apie viską, ką iki tol žinojau. Tai buvo blogiau, nei įmanoma įsivaizduoti“, – prisipažino ji.

Suprantama, visi tie įvykiai paveikė ir vaikus.

Sarah išsiuntė dvi savo dukteris Rebeccą ir Lucy, tuomet devynerių ir aštuonerių metų, į internatinę mokyklą, kad jos išvengtų apkalbų Peteriui išėjus.

Vaikų santykiai su tėvu visiškai žlugo, jie su juo nesimatė jau 7 metus.

Piršlybos buvo netikėtos

Sarah prisimena, kad pradėjus draugauti su Peteriu jai nekilo jokių įtarimų dėl jo lytinės orientacijos. Ji manė, kad puikiai jį pažįsta, paauglystėje jie buvo geri draugai. Jų tėvai buvo sėkmingai veikiančių barų savininkai.

Merginai darė įspūdį tvirtas jo sudėjimas, gilios rudos akys ir ilgi tamsūs plaukai. Jie abu dievino roko muziką, kartu eidavo į vakarėlius ir koncertus.

Bet būdama 19 metų Sarah sutiko kitą vyrą, su juo susilaukė sūnaus Luke’o. Ji žinojo, jog Peteris neturi merginos, bet manė, kad tai dėl drovumo, išrankumo ir dėl to, kad jis su ja praleisdavo daug laiko.

Santykiai su Peteriu tapo romantiški, kai būdama 24-erių Sarah slidinėdama susižalojo kelį ir teko jį operuoti. Peteris liko su ja ir padėjo sveikti.

Sarah širdis tiesiog lydėsi, kai matydavo Peterį su Luke’u kartu žaidžiančius futbolą ar paplūdimyje laidančius aitvarus.

Vieną ypač laimingą dieną jis ją apkabino, ir jie pasibučiavo – tai buvo pirma jų romantiška akimirka. Po to jie juokėsi iš to bučinio, o po keleto dienų, kai po nakties, praleistos su draugais, grįžo į namus, Peteris jai pasipiršo.

„Buvo vėlu, aš buvau išgėrusi keletą bokalų alaus ir maniau, kad jis girtas, todėl išvadinau jį kvailiu, – prisimena Sarah. – Bet kitą rytą jis pakartojo pasiūlymą sakydamas, kad nėra sutikęs merginos, kuri būtų tokia protinga, jaudinanti ir linksma kaip aš.“

Ji buvo priblokšta, bet maloniai, ir sutiko.

Meilės naktis – tik vestuvių

 Po šešių mėnesių, 1990-ųjų balandį, Sarah su Peteriu susituokė katalikų bažnyčioje Doveryje. Vestuvėse dalyvavo 150 svečių.

„Mano reikalavimu mes nesimylėjome iki vestuvių nakties. Po Luke’o tėvo aš nebuvau miegojusi su jokiu kitu vyru, – pasakojo Sarah. – Kai atėjo ta akimirka, viskas vyko taip gremėzdiškai, bet šypsenos nedingo nuo mūsų veidų.“

Netrukus juodu susilaukė dukters Rebeccos, po to ir Lucy, Peteris įsisūnijo Luke’ą.

Jų lytinis gyvenimas vis tiek išliko aistringas. Nors moteris nuolat važinėjo į darbą, jie rasdavo laiko pasimylėti. Dažniausiai iniciatorius buvo Peteris.

Jeigu Sarah sulaukdavo kitų vyrų dėmesio, jis labai pavyduliaudavo. Tuo metu Sarah, dirbdama finansų konsultante, uždirbdavo gerokai daugiau už savo vyrą buhalterį.

Žmona po truputį tapo detektyve

Nors Peteris vaidino atsidavusį vyrą ir tėvą, dabar Sarah žino, kad jis turėdavo ir neteisėtų ryšių su vyrais. Tačiau ji ir dabar tiksliai nežino, kuriuo santuokos momentu prasidėjo jo neištikimybė.

Nerimas kilo 1997 metais, kai atėjo beveik tūkstančio svarų (apie 4 tūkstančių litų) sąskaita už telefoną. Ji paskambino keletu numerių ir sužinojo, kad tai gėjų sekso linijos. Peteris apsimetė, kad nieko nežino. Sarah buvo naivi ir patikėjo.

Vėliau Sarah tapo samariečių organizacijos savanore ir jai teko išklausyti tris gėjus, kurie buvo vedę vyrai. Jie pasakojo, kaip manipuliuoja šeimos gyvenimu.

Taip pat jie kalbėjo apie gėjų sekso linijas.

Sarah prisiminė telefono sąskaitas ir suvokė, kad panašūs dalykai vyksta ir jos namuose.

„Peteris paimdavo vis didesnes pinigų sumas iš mūsų bendros sąskaitos. Klausiau, kam jis juos išleidžia, jis tikino, kad kasdieniams dalykams – rūkalams, išgerti, – prisimena Sarah. – Taip pat jis nevažiuodavo su šeima į išvykas sakydamas, kad jam reikia dirbti.“

Kitą kartą jis sakė, kad nevažiuos, nes nori per televiziją žiūrėti regbio rungtynes.

Tačiau kai žmona grįžo, negalėjo pasakyti rezultato, aiškino, kad užmigo ant sofos.

Taip Sarah po truputį pavirto detektyve – laisvadieniais pradėjo sekti Peterį. Keletą kartų iš savo automobilio matė, kaip jis ilgai užsibūna viešuosiuose tualetuose, kur dažnai renkasi gėjai.

Atliko tyrimą dėl ŽIV

Mintyse dėliodama detales Sarah jautėsi bjauriai, daug naktų praleido be miego. Vieną 2000-ųjų vasario naktį Peteris išėjo nusipirkti cigarečių ir negrįžo keturias valandas.

Kai žmona užsipuolė, reagavo piktai. Jai tapo akivaizdu – net jei jis ir ne gėjus, santuokai atėjo galas.

Santuoka po penkių mėnesių išties iširo. Tiesa, iki to laiko jie tarsi iš pareigos vis dar turėdavo lytinių santykių. Peteris išvyko porai dienų, o kai grįžo, Sarah liepė eiti gyventi pas motiną. Jis tą pačią dieną išėjo.

Kai pasklido žinia apie jų išsiskyrimą, vienas artimas draugas pašnibždėjo, kad Peteris miega su gėjais.

Išsigandusi dėl savo sveikatos Sarah pasidarė ŽIV testą – laimė, jis buvo neigiamas.

Savo noru – į kalėjimą iki gyvos galvos

Specialistai – tiek konsultuojantys gėjus, tiek jų žmonas – sutaria: santuokos su gėjais neturi perspektyvų.

Gėjų daktaru Billu prisistatantis Billas Samuelsas moters pasirinkimą tekėti už gėjaus lygina su pasirinkimu sėsti į kalėjimą iki gyvos galvos.

Dažnai santuoka sudaroma moteriai, o kartais ir pačiam vyrui nežinant apie jo netradicinę lytinę orientaciją. Visa tai išaiškėja pamažėle. Tačiau būna ir kitokių atvejų.

XVI a. Danijos princesė Ona su Anglijos karaliumi Jokūbu I susilaukė net 8 vaikų, nors puikiai žinojo jo potraukį prie vyriškos lyties meilužių.

Ką reiškia būti vyro, mylinčio vyrus, žmona sužinojo ir Constance Wilde, Phyllis Gates, Linda Porter, Renata Blauel, ištekėjusios už XIX amžiaus airių kilmės anglų dramaturgo Oscaro Wilde’o, XX amžiaus amerikiečių – aktoriaus Rocko Hudsono ir kompozitoriaus Cole’o Porterio ar legendinio britų dainininko ir kompozitoriaus Eltono Johno.

Pats prisipažino esąs gėjus

Panašus išbandymas buvo tekęs ir Londone gyvenančiai lietuvių žurnalistei ir rašytojai Zitai Čepaitei (56 m.).

Susipažinusi su 15 metų jaunesniu provincijos teatro aktoriumi, moteris ilgai neįtarė, kad jis – netradicinės lytinės orientacijos. Jie susitiko viename menininkų vakarėlyje.

Zitai tuomet buvo 48 metai, o Danieliui (taip rašytoja jį pavadino vėliau išleistoje knygoje „Neapšviestas kelio ruožas“) – 33-eji.

„Mudu iš karto pastebėjome vienas kitą. Ir abu supratome, kad pastebėjome. Kai tai atsitinka, tampa aišku, kad du žmonės susitiko. Pradėjome šokti, juokauti. Juk neklausi, koks amžius nurodytas pase. Vėliau paaiškėjo, kad jis gerokai už mane jaunesnis. Penkiolika metų“, – pasakojo Zita, iki tol turėjusi nusistatymą neįsimylėti jaunesnių vyrų.

Aktorius mokėjo asistuoti, buvo draugiškas, romantiškas, atidus. Po metų draugystės Danielius Zitai pasipiršo – tai padarė viešai, matant draugams.

Zita žinojo, kad paauglystėje jos mylimasis buvo turėjęs lytinių santykių su vyru, tačiau jis tikino, jog niekada nejautė vyrams jokių jausmų. Tačiau Danieliui nuolat skambindavo netradicinės orientacijos vyrai, kviesdavo susitikti, kartu praleisti laisvalaikį.

Jų romanas truko apie trejus metus. 2003 metų rudenį santykiuose kažkas pasikeitė, poros susitikimai tapo retesni. Aktorius skundėsi sunkumais darbe, o Zita buvo susitelkusi į knygos rašymą.

Ir vieną dieną Danielius pats prisipažino, kad yra gėjus. Jie kalbėjosi apie jausmus, Zita paklausė, ar jis ją vis dar myli. „Taip, aš tave myliu, bet myliu ir kitą“, – išsprūdo Danieliui. Jis paaiškino, kad tas kitas – vyras.

Z.Čepaitė patyrė šoką. Su Danieliumi išsiskyrusi per 2003-iųjų Kalėdas, moteris dar ilgai pamačiusi gatvėje einančius du vyrus palaikydavo juos gėjais. Pirmasis klausimas, kurį ji užduodavo sau, pamačiusi kiek simpatiškesnį vyriškį, būdavo: „Gėjus jis ar ne?“

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.