Pavargusi būti moterimi transseksualė vėl nori tapti vyru

Chelsea Attonley (30 m.), kuri gimusi buvo berniukas Matthew, dabar mano, kad buvimas moterimi vargina – kasdien reikia dažytis ir avėti aukštakulnius batus. Ji pripažįsta, kad verčiau visada būtų likusi vyras, rašo „Lietuvos rytas“.

Transseksualei tapo per sunku būti moterimi.<br>Facebook nuotr.
Transseksualei tapo per sunku būti moterimi.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2014, 12:16 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:23 PM

Transseksualė apsigalvojo – po 10 tūkstančių svarų sterlingų (apie 44 tūkstančius litų) kainavusios operacijos ji vėl nori būti vyras. Šis noras Didžiosios Britanijos nacionalinei sveikatos tarnybai kainuos dar 14 tūkstančių svarų sterlingų (apie 62 tūkstančius litų).

Chelsea dvejojo dėl savo tapatybės dar augdama Česterfilde – vaikystėje mėgo rengtis moteriškais drabužiais. Ji, būdama dvidešimtmetis vyras, persirenginėjo moterimi ir buvo žinoma kaip Miss Malibu, o idėjų sėmėsi iš modelio Katie Price įvaizdžio.

Pirmąjį Chelsea prašymą keisti lytį atmetė gydytojas. Dėl to ji net puolė į neviltį.

Vis dėlto viskas pasikeitė, kai Chelsea 2007 metais naktiniame klube sutiko savo dievaitę K.Price. Modelio žodžiai būsimą moterį paskatino siekti savo tikslo ir grįžti pas gydytoją vėl tartis dėl lyties keitimo operacijos, kainuojančios 10 tūkst. svarų.

Vis dėlto Chelsea, praleidusi 7 metus moters kūne, vėl nori tapti vyru. Ji teigia, kad rengtis ir elgtis moteriškai sunku – be to, niekas jos nelaikė tikra moterimi.

Transseksualė nori, kad būtų atliktos krūtų mažinimo ir penio atkūrimo operacijos. Jos kainuoja 14 tūkst. svarų. Chelsea tikisi, kad jas galės atlikti už mokesčių mokėtojų pinigus.

Ji pasakojo: „Visada troškau būti moterimi, bet ja iš tikrųjų manęs nepavers jokios operacijos. Jaučiausi gyvenanti netikrą gyvenimą. Dažytis ir avėti aukštakulnius vargina.

Be to, netgi tada neatrodau kaip tikra moteris. Dėl moteriškų hormonų įtakos kentėjau nuo depresijos ir nerimo. Supratau, kad turėčiau nustoti kovoti su prigimtimi ir pripažinti, kad gimiau vyras.

Dabar nusprendžiau, kad noriu toliau gyventi kaip Matthew. Neturiu pinigų operacijai, todėl tikiuosi, kad Nacionalinė sveikatos tarnyba apmokės išlaidas. Nesijaučiu kalta prašydama mokesčių mokėtojų pinigų. Penio atkūrimo operacija brangi, bet manau, kad nėra kito pasirinkimo, kaip tik ją atlikti. Šiuo metu negaliu dirbti – esu pernelyg prislėgta. Operacijų man reikia, kad galėčiau gerai jaustis psichologiškai.“

Chelsea pakeitė nuomonę apie lyties keitimą.

„Maniau, kad operacija panaikins tuštumą mano širdyje, klydau, – sakė ji. – Anksčiau negalėjau sau atvirai pripažinti, kad lyties pakeitimas nepakeis fakto, kad gimiau vyras. Žinojau, kad manęs niekas nepripažins kaip tikros moters, nors ir vargau – nuolat galvojau, kaip turėčiau vaikščioti ar kalbėti.

Žmonės su manimi elgėsi kaip su melage, kai sužinodavo apie mano praeitį. Dėl to susirgau depresija. Praradau motinos palaikymą, ji mirė nuo širdies smūgio. Nebegalėjau toliau vaidinti moters, jaučiausi pernelyg apgailėtinai. Privalėjau vėl tapti Matthew.“

Chelsea jau ruošiasi vėl tapti vyru – nusikirpo plaukus, pradėjo leistis testosteroną, kuris stimuliuoja plaukų ant kūno augimą.

Jai nerūpi, jei žmonės ją kritikuoja dėl prašymo Nacionalinei sveikatos tarnybai apmokėti operaciją.

Chelsea tikina žinanti, jog reikia pokyčių, kad vėl būtų laiminga. Mokesčių mokėtojų sąjungos atstovas Alexas Wildas pasipiktino: „Nacionalinė sveikatos tarnyba turėtų pirmiausia skirti dėmesį svarbiems atvejams, o ne tokioms kvailoms, tuštybės operacijoms. Visas šis reikalas kainavo tiesiog per daug.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.