Britų vampyrų pora bijo per geriamą kraują užsikrėsti ligomis

Pora su malonumu valgo česnakus, nevengia kryžių ir net mėgsta bažnyčias – tačiau į dirbtines iltis žiūri su panieka.<br>123rf nuotr.
Pora su malonumu valgo česnakus, nevengia kryžių ir net mėgsta bažnyčias – tačiau į dirbtines iltis žiūri su panieka.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-10 15:28, atnaujinta 2018-01-21 21:07

Vampyrai nuo senų laikų garsėja nežmoniška jėga bei žmogaus kraujo troškuliu. Visgi tikrosios vampyriškojo gyvenimo realijos kitokios – bent jau taip teigia tikra vampyrų britų pora iš Mančesterio – 53 metų amžiaus Vanianas ir 27-erių Ethereal Dark, rašo „Daily Mail“. Nors ir jie praleidžia dienas miegodami bei geria kraują, sutuoktiniai teigia, jog niekada kraujo neimtų neatsiklausę – tai, jų nuomone, būtų smurtas.

Pora taip pat su malonumu valgo česnakus, nevengia kryžių ir net mėgsta bažnyčias – tačiau į dirbtines iltis žiūri su panieka.

Nuo per daug kraujo - pykina

„Tai, kad, norėdamas kraujo, gali kandžioti kitus, yra mitas, - aiškina Vanianas. - Tai būtų laikoma smurtu. Taip pat yra rizika pasigauti infekciją.

Mes nemiegame karstuose. Tiesą sakant, namuose jų nėra nė vieno. Taip pat neturime ir ilčių – net dirbtinių.“

Visgi jie iš tikrųjų geria kraują. Pora jį gauna iš savanorių, vampyrų bendruomenės pramintų „Juodosiomis gulbėmis“ – arba mėgaujasi vienas kito krauju.

„Nuo per daug kraujo gali supykinti, - priduria vyras. - Realybė nėra filmas, kur rodo vampyrą, kuriam iš burnos varva gausybė kraujo. Tavo kūnas pasako, kiek gali gerti.

Be to, tai asmeniška. Mes paprastai kraują geriame du kartus per savaitę, bet valgome ir kito maisto, ypač raudonos mėsos.“

Vanianas iš žmonos imdamas kraują vietoj ilčių naudoja nedidelį skustuvą. Jis pripažįsta, kad negalima gerti bet kokio kraujo.

„Juodosios gulbės turėtų gauti pažymėjimą, liudijantį gerą sveikatos būklę, nes kraujo gėrimas primina rusišką ruletę, - sako Vanianas. - Niekada nežinai, ką gavai. Visur gali būti užkrato.

Be to, mes dėl kraujo nepuldinėjam žmonių gatvėje. Už tai grėstų areštas.“

Primena gotus

Kiti mitai apie vampyrus, kuriuos Vanianas ir Ethereal Dark norėtų paneigti – nuomonė, jog jie negali eiti į bažnyčias ir neturi atspindžio veidrodyje.

Sutuoktiniai taip pat teigia, kad vampyrais neįmanoma tapti priverstinai, kaip filmuose ar serialuose. Jie procesą apibūdina kaip „švelnų pabudimą“.

„Amžius nesvarbus, - aiškina vyras. - Tai – pašaukimas. Natūralus judėjimas į priekį. Tu supranti, kad jautiesi kitoks, nei visi kiti.

Pradedi kelti klausimus ir po truputį sužinai, kas iš tikrųjų esi. Tai – būdas pažvelgti į save.

Mes neduodame šio interviu, kad mokytume žmones. Jų pasirinkimas – tikėti mūsų žodžiais ar ne.“

Nieko keisto, kad žmonės abejoja poros žodžiais: jie primena gotus ir beveik neatitinka visame pasaulyje paplitusios nuomonės apie vampyrų kasdienybę.

„Mums nesvetima gotų kultūra, galbūt mes ir patys panašūs į gotus, - teigia Vanianas. - Tai visada buvo artima – kultūra, muzika, menas.

Tarp vampyrų yra gotų, bet mūsų bendruomenėje yra ir tokių, kurie niekuo nesiskiria nuo gatvėje sutinkamų žmonių. Gali būti, kad kine gretimoje eilėje sėdi vampyras, bet tu to niekada nepagalvotum.“

Šie žodžiai primena iš minios neišsiskiriančius vampyrus seriale „Tikras kraujas“ ar filme „Saulėlydis“. Vanianas nesižavi pastaruoju.

„Neslėpsiu - „Tikras kraujas“ yra puikus, bet ne „Saulėlydis“, - sako jis. - Ne, mes nespindime saulėje. Tai – dar viena pramanyta istorija. Mano pasaulis ne toks.“

Pora pripažįsta, kad norėtų daugiau žmonių vampyriškajame pasaulyje. Sutuoktiniai tikisi, kad kiti žmonės kada nors mažiau smerks jų gyvenimo būdą.

„Noriu, kad kiti suprastų, jog mes tikri ir mes čia pasiliksime, - prisipažįsta Vanianas. - Mes nesame siaubingi ar pikti ir norime, kad mus priimtų tokius, kokie esame.

Žmonių mąstymas turėtų būti atviresnis.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.