Mylimojo ŽIV apkrėsta moteris ėmė paniškai bijoti veidrodžių

Kai britė Kara Wilkinson (42 m.) pradėjo draugauti su laidojimo biuro agentu Alanu Masonu (45 m.), net neįtarė, kad vyras užsikrėtęs žmogaus imunodeficito virusu (ŽIV). Pats Alanas tai puikiai žinojo nuo 2008-ųjų, tačiau moteriai prisipažino tik po pusantrų metų draugystės. Tuomet trijų vaikų motina manė, kad yra pasmerkta mirčiai.

Karen buvo atlikta sterilizacija, todėl ji ir Alanas nenaudojo jokių apsisaugojimo priemonių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Karen buvo atlikta sterilizacija, todėl ji ir Alanas nenaudojo jokių apsisaugojimo priemonių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2014, 4:47 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:22 AM

Nebepasitiki nė vienu vyru

Dėl padarytų stiprių sveikatos sutrikimų užkrečiant ŽIV Alanas už grotų praleis dvejus metus ir aštuonis mėnesius, rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „Gyvenimo būdas".

Kara yra įsitikinusi, kad tokia bausmė per menka. Jos manymu, vyrą reikėjo nuteisti bent penkeriems metams už jai sukeltas kančias, rašo dailymail.co.uk.

„Jis sugriovė man gyvenimą. Niekada jam neatleisiu“, – sakė Kara.

Moteris savo namuose nebeturi nė vieno veidrodžio, nes nepakęstų savo atvaizdo jame.

„Nemanau, kad kada nors galėsiu užmegzti kitus santykius. Kaip galėčiau pasitikėti kitu vyru? Be to, priešingai negu Alanas, aš negalėčiau užkrėsti ŽIV mylimo žmogaus“, – kalbėjo Kara.

Ji sutiko Alaną bare 2010-ųjų balandį. Jie pasikeitė telefono numeriais. Tuomet moteris jau dvejus metus buvo vieniša.

Po kelių mėnesių Alanas įsikėlė į Karos nuomojamą namą.

Prisipažino tik prispaustas faktų

Kai pora dviem savaitėms išvyko atostogų į Benidormą Ispanijoje, moteris sunegalavo. Sugrįžusi po atostogų į Didžiąją Britaniją, ji nuskubėjo pasitikrinti. Gydytojo prielaidos pasitvirtino – Kara buvo užsikrėtusi ŽIV.

„Po pirmosios savaitės Benidorme pajutau silpnumą, svaigo galva, kankino viduriavimas“, – sakė moteris.

Išgirdusi gydytojos hipotezę moteris negalėjo patikėti ir tikino, kad jau pusantrų metų turi rimtus santykius, bet norėdama įsitikinti pasidarė kraujo tyrimą.

Kai grįžusi namo visa tai papasakojo Alanui, jis tik gūžtelėjo pečiais. Kitą dieną Alanas prasitarė norįs Karai pasakyti kai ką svarbaus.

Išgirdusi iš Alano prisipažinimą, kad jis užsikrėtęs ŽIV, moteris negalėjo patikėti savo ausimis.

„Pirma mintis, atėjusi į galvą, – aš mirsiu“, – prisimena Kara.

Trečiąjį vaiką pagimdžiusiai Karai buvo atlikta sterilizacija, todėl ji ir Alanas nesinaudojo jokiomis apsisaugojimo priemonėmis, o mylėdavosi kone kasdien.

Kai gydytoja patvirtino diagnozę, Kara paklausė Alano, kodėl jis anksčiau nepapasakojo apie ŽIV.

„Vienintelis jo pasiteisinimas – kad jis užsikrėtė po vienos nakties nuotykio, todėl nieko nesakė, nes nenorėjo manęs prarasti“, – pasakojo moteris.

Kad moteris neįtartų, jog jis turi ŽIV, įsikraustęs gyventi pas Karą Alanas liovėsi vartojęs vaistus. Neva tai vis tiek nebūtų pakeitę jos likimo.

Po pirmojo tokio jųdviejų pokalbio Alanas apkaltino Karą savanaudiškumu, kad ji taip daug kalbėjo apie ŽIV. Moteris negalėjo patikėti tuo, ką girdi, ir trenkė Alanui.

Pripažino apkrėtus tyčia

Kara buvo priversta mesti darbą.

2012-ųjų birželį ji pajuto skausmą krūtinėje – buvo išvežta į Blakpulo ligoninę ir gydoma po širdies smūgio (jų patyrė net keturis).

„Nesupratau, kodėl tokio amžiaus patyriau širdies smūgį, bet gydytojai paaiškino, kad turintys ŽI virusą kur kas lengviau pažeidžiami“, – sakė Kara.

Dabar moteris kasdien išgeria saują tablečių, kad užkirstų kelią AIDS ir dar vienam širdies smūgiui.

Teisėjas Paulas Batty pareiškė esąs tvirtai įsitikinęs, jog toks Alano veiksmas buvo tyčinis ir turi skaudžių pasekmių nekaltai aukai.

Nors moters diagnozė rimta, naujausi vaistai ŽIV gydyti suteikia galimybę gyventi kuo normalesnį gyvenimą.

Parengė Rasita ANDRUŠKEVIČIŪTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.