Dvasininką papiktino pabėgėlio iš Ukrainos K. Jakovčiuko melas

Turėjęs žmoną bei du vaikus, Konstantinas šį faktą nuslėpdamas, prašė pagalbos šv. Dvasios cerkvėje Vilniuje. Maža to, tvirtino, jog ten nesulaukė jokios pagalbos. Kunigą nustebino Konstantino pasipiktinimas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2014, 5:10 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:12 AM

„Gal žmogus piktinasi dėl to, kad neleidome jam čia apsigyventi, bet atėjęs pas mus, šis žmogus valandą laiko valgė skanius, sočius pietus. Mes ji pamaitinome. Ir tikrai ne iš karto pasakėme, jog jo neapgyvendinsime. 

Apie šį žmogų norėjau sužinoti daugiau informacijos, juk jis prašė apsigyventi mūsų vienuolyne. Kas žino, ar jis nesukels jokio pavojaus aplinkiniams?“ - pasakojo kunigas Vitalijus Mockus.

Atvykėlis iš karto sukėlė nemažai įtarimų, kandangi matėsi, jog melavo, buvo neužtikrintas bei išgėręs.

„Nutariau patikrinti, kas jis toks ir ar sako tiesą. Paskambinau į pabėgėlių centrą Pabradėje bei į Kauno parapiją. Neišgirdau apie jį nei vieno teigiamo atsiliepimo. Man buvo pasakyta, kad pabėgėlių centre jis pažeidžia tvarką, dažnai būna išgėręs, daug meluoja, vieniems sako vieną, kitiems - visai ką kitą. Be to, pas mus jis ateidavo taip pat išgėręs. Todėl pasakiau, jog jo apgyvendinti vienuolyne negalime. Juk čia gyvena moterys, studentai, iš kur aš žinau, ką jis gali padaryti?“ - aiškino  dvasininkas.

Pabėgėlio žmona su vaikais gyvena Kaune. Norėdama apsaugoti savo vaikus, K.Jakovčiuko žmona apie savo vyrą nieko pasakoti nenorėjo. Tačiau kaip sužinojome iš kitų šaltinių, jos sutuoktinis namo grįždavo išgėręs, piktas, nuolat terorizuodavo žmoną bei vaikus. Ne kartą yra smurtavęs. Kunigas V. Mockus neslepė, jog nesistebi, kad K.Jakovčiukas blogai gali elgtis su žmona bei vaikais.

„Kartais iš žmonių elgesio kitur, galime suprasti, kaip jis elgiasi ir šeimoje. Man įtarimą sukėlė tai, jog pas mus jis įsiveržė be jokio prašymo ar gražaus pasisveikinimo, o tiesiog pasipiktinęs, agresyvus bei nežinia ko reikalaujantis,“ - kalbėjo kunigas.

„Žinote, aš papasakosiu, kaip mes atrinkdavome žmones, kuriuos galime pamaitinti. Anksčiau turėjome galimybę 30 žmonių pamaitinti pietumis, bet jų ateidavo kur kas daugiau. Kartais ir daugiau žmonių gaudavo pavalgyti, bet, kaip patys suprantate, visų nepamaitinsime. Ką mes darėme? O buvo taip – benamiai pietų susirinkdavo maždaug valanda ar pusvalandžiu anksčiau. Tuomet mes pasiūlydavome atlikti tikrai nesudėtingus darbus. Tarkime, pašluoti, kažkur kažką šiek tiek patvarkyti. Jūs net neįsivaizduojate, kiek žmonių liko pasipiktinę, atrėždami, jog jie nėra kažkokie tarnai. Jie taip pat piktinosi, jog jais yra naudojamasi. Kai kurie iškart išeidavo. Konstantinas, beje, buvo vienas iš tų, kurie pasipiktina ir nepuola dirbt, - pasakojo kunigas V. Mockus.

Parengė Sabina Adamovič  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.