Motina po komos pamiršo dukrą, bet ne princesę Dianą

Po 6 savaites trukusios komos pabudusi britė Candace Emptage buvo šokiruota, kai jai pasakė, jog dabar – nebe dešimtas dešimtmetis. Ji pabudo pamiršusi, jog turi dukrą, bet manė, kad princesė Diana vis dar gyva, rašo „Daily Mail“.

Dėl sunkios avarijos moteris užmiršo, kad turi dukterį.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Dėl sunkios avarijos moteris užmiršo, kad turi dukterį.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 9, 2014, 7:00 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 3:45 PM

Tai įvyko 2010-aisiais. C.Emptage pateko į siaubingą avariją. Ji nesuvaldė savo Toyota MR2 ir susidūrė su greitosios pagalbos automobiliu. Avaria sunkiai sužalojo moterį. Ji komos būsenoje praleido daugiau nei mėnesį.

Nepaisant to, kad moteris pabudo, ne viskas buvo kaip prieš avariją – C.Emptage negalėjo patikėti, jog ji gyvena nebe 10-ajame dešimtmetyje.

Neatpažino artimiausių žmonių

„Neįsivaizduojate, kokį šoką patyriau, - pasakoja ji. - Jie man pasakė, jog turiu dukrą, o aš tik spoksojau į juos nieko nesuprasdama.

Po kiek laiko sugebėjau prisiminti Maddie, kuriai tais metais suėjo 14. Visgi vienintelis jos vaizdas, atėjęs man į galvą – iš tada, kai ji tebuvo nedidelė, dvejų ar trejų metų amžiaus mergaitė.

Nepažinau dukros, kai ji atėjo manęs aplankyti ligoninėje. Tiesiog negalėjau patikėti, jog iš tikrųjų turiu paauglę dukrą.

Vis dar neprisimenu, kokia ji buvo prieš avariją.“

C.Emptage taip pat pamiršo, kad ji turi vaikiną Terry'ą, su kuriuo draugavo jau ketverius metus. Vyras ją ligoninėje lankė kiekvieną dieną.

Jų santykiai pablogėjo, kai moteris pagaliau grįžo namo.

„Maniau, kad man 22-eji, vis dar neprisimenu savo vaikystės, mokyklos ar seniausių draugų,“- priduria ji.

Pabudusiai C.Emptage atskleista, kad ji buvo tik per plauką nuo mirties – jos artimieji svarstė, ar išjungti jos gyvybę palaikiusį aparatą. Visgi šeima šių minčių atsisakė tada, kai pamatė, kaip sukrutėjo vienas moters pirštas.

Labai dėkinga gelbėtojams

C.Emptage neseniai susitiko su ugniagesiais, 2010-aisiais praleidusių daugiau nei valandą, kad ištrauktų ją iš mašinos nuolaužų.

„Norėjau susitikti su ugniagesiais, kurie mane išgelbėjo tą naktį, - sako ji. - Norėjau nuoširdžiai padėkoti jiems, tik jų dėka esu gyva.

Neatsiminiau nieko apie avariją, privalėjau sužinoti, kas nutiko. Labai palengvėjo, kai sužinojau, kad tą naktį nebuvau viena.

Buvo taip keista, kad įėjusi į kambarį pažinau tuos tris ugniagesius.

Man netrukus buvo pasakyta, kad tai būtent jie mane ištraukė iš sumaitotos mašinos, jie ramino mane ir kalbėjo, nors nesuprato, ką aš sakau.

Visą laiką maniau, kad tą naktį buvau vienui viena, bet pamačius gelbėtojų veidus mane tiesiog užplūdo prisiminimai.“

Markas Westgarthas, už incidentą atsakingas pareigūnas, teigia, kad puikiai atsimena tą avariją.

„Nuėmėm mašinos stogą, kad galėtume pasiekti Candace. Gelbėjimo komandos nariai per visą operaciją sėdėjo šalia moters ir kalbėjo su ja.

Ji labai stipriai kraujavo. Viena Candace koja buvo prispausta metalo, sulinkusio dėl smūgio į mašinos priekį.“

Moteris dabar ir vėl gyvena savo namuose su dukra Maddy. Jų santykiai puikūs, nors ir Candace visiškai neprisimena, kaip jos dukra augo.

Ji kelis mėnesius lankė intensyvios fizioterapijos seansus. Moteris ir vėl pradėjo vairuoti.

Candance sako, jog džiaugiasi esanti gyva ir mano, jog ji tikriausiai giliai širdyje žinojo, jog privalo išgyventi dėl savo dukros.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.