Mirštančios mergaitės svajonė – susitikti su naujagime sese

Mirštančios keturmetės mergaitės nėščia motina Jolene Hale atskleidė savo didžiausią troškimą – kad abi jos dukros dar susitiktų. Mažoji Isabella iš Londono svajoja būti vyresne sese, bet niekas nežino, ar ji spės – gydytojai dar užpernai metų spalį nustatė, kad jai gyventi liko maždaug metai, rašo „Daily Mail“.

Šiais metais Isabella iš Kalėdų senelio nelaukia jokių brangių dovanų – viskas, ko ji nori, yra pabūti vyresne naujagimės sese.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Šiais metais Isabella iš Kalėdų senelio nelaukia jokių brangių dovanų – viskas, ko ji nori, yra pabūti vyresne naujagimės sese.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 13, 2014, 7:16 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:14 AM

Mergaitės smegenyse rastas auglys, kai jai buvo vos dveji.

Isabellos gydymas chemoterapija buvo nutrauktas pernai metų spalį – tėvai norėjo, kad ji galėtų pasidžiaugti likusiais gyvenimo mėnesiais ir gražiai atšvęsti paskutines, kaip jie tada manė, Kalėdas.

Visgi gydytojai liko nustebę – jų spėjimai nepasitvirtino, ir mergaitė gyveno daugiau, nei 12 mėnesių. Panašu, kad ji galės atšvęsti ir šias Kalėdas.

Maldos dėl ateities

Pernai metais „Daily Mail“ internetinio tinklalapio skaitytojai paaukojo pinigų, kad per Kalėdas išsipildytų Isabellos svajonė aplankyti „Disneyland“ atrakcionų parką Paryžiuje.

Šiais metais ji iš Kalėdų senelio nelaukia jokių brangių dovanų – viskas, ko ji nori, yra pabūti vyresne naujagimės sese. Mergaitė turėtų gimti balandį.

„Esu tikra, kad kai kurie mane kritikuos dėl to, kad pradėjau lauktis kito vaiko, kai viena mano dukra miršta, bet galiu pasakyti, kad Isabelos niekada nemačiau tokios susijaudinusios ir laimingos kaip tada, kai pasakiau jai, kad pasaulį išvys kūdikis, - aiškino J.Hale. - Tikiu, kad tai Isabellai suteikė noro gyventi. Meldžiuosi, kad jos abi dar susitiktų.

Nėštumas mums į gyvenimą atnešė daug džiaugsmo. Visada stengiausi, kad Isabellos ir jos sesių gyvenimas būtų normalus.

Tiesiog plyšta širdis, kai pagalvoju, kad visos dukros kartu neužaugs, bet norėčiau, kad jos galėtų bent susitikti.“

Nėra tikimybės išgyventi

Deja, Isabellos auglys tikriausiai padidėjo nuo to laiko, kai nutrauktas gydymas. Jos mama jau pasiruošusi išgirsti blogiausia, kai jos dukra šio mėnesio pabaigoje apsilankys pas gydytojus.

„Niekada nesulauksime gerų žinių, nes Isabella nepagydoma, bet viskas, kogalime tikėtis – kad ji galės pabūti su šeima ir turės progą pabūti naujagimės vyresniąja sese,“- pridūrė J.Hale.

Isabellos liga diagnozuota 2011-ųjų lapkritį, kai jai buvo vos dveji. Mama pastebėjo, kad mažosios vvystymasis lėtesnis, nei jos ketveriais metais vyresnės sesers Rebeccos.

J.Hale laukdamasi trečio vaiko – Sophios – sužinojo apie Isabellos auglį. Mergaitei skubiai atlikta operacija, o po jos laukė sekinanti chemoterapija ir radioterapija.

Deja, dėl streso labai pablogėjo mergaičių motinos santykiai su jų tėvu. Pora išsiskyrė 2012-aisiais.

Moteris pernai sužinojo, kad Isabellos neįmanoma išgelbėti. Nuo tada šeima tiesiog stengėsi pildyti jos norus.

Nėščia ketvirtą kartą

J.Hale šiais metais įsimylėjo antrą kartą – šį kartą išrinktasis buvo mokyklos laikų draugas.

„Paklausiau, ar jis visai išprotėjęs, kai jis pasakė, kad norėtų su manim nueiti į pasimatymą, - sakė ji. - Visgi buvau trijų vaikų motina, o viena iš mano dukrų nepagydomai sirgo. Nemaniau, kad kas nors su manim galėtų norėti romantiškų santykių.“

Visgi meilė triumfavo vasarį – J.Hale sužinojo, kad ji ketvirtą kartą nėščia.

„Kontraceptikai nesuvaikė, nežinojau, kaip galėčiau prižiūrėti ir Isabellą, ir dar vieną vaiką,“- prisipažino moteris.

Po kelių savaičių įvyko persileidimas.

„Tai buvo pamoka, kad naujai užsimezgusi gyvybė yra palaiminimas, nesvarbu, kokiomis sąlygomis tai įvyko,“- sakė J.Hale.

Pora nusprendė vėl bandyti susilaukti kūdikio. Jiems tai pavyko rugpjūtį. Isabella apie būsimą broliuką arba sesutę sužinojo, kai embrionui buvo 12 savaičių.

Labai laukia sesės

Visos trys dukros lydėjo motiną ir jos draugą į echoskopijų kabinetą, kad susipažintų su naujuoju kūdikiu. Embrionui sulaukus 20 savaičių paaiškėjo, kad tai – dar viena mergaitė.

„Isabella tiesiog švytėjo, buvo išsišiepusi nuo vienos ausies iki kitos, - pasakojo J.Hale. - Ji džiaugėsi sužinojusi, kad turės dar vieną sesę.

Tiesa ta, kad niekas nežino, ar Isabella tebebus čia, kai vaikelis gims. Viskas, ką galime padaryti – tai maldos.

Viskas, apie ką Isabella kalba – kūdikis. Ji nuolat glosto mano pilvą ir kalbasi su savo sese. Echoskopijų metu jaučiu ir liūdesį, nes nežinau, ar Isabella dar pamatys savo sesę ne ekrane.

Esu dėkinga, kad malonūs žmonės padėjo išpildyti jos norus, bet šis nuo mūsų ar kitų žmonių valios nebepriklauso.

Tai – tarsi kova su laiku. Visgi nenoriu, kad šis laikas praeitų. Stengiamės, kad jis visiems paliktų gražių prisiminimų.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.