Išgąsčio apimtas žiūrovas nufilmavo atlikėjo mirtį scenoje

Nelaimės nevaikšto po vieną. Tragišką šio posakio prasmę savo kailiu patyrė žinomo italų dainų autoriaus ir atlikėjo Giuseppe Mango (60 m.), geriau žinomo tiesiog Mango vardu, šeima.

G.Mango muzikos stiliui kritikai net sukūrė specialų terminą – „pop mediterraneo“ (Viduržemio jūros popsas).<br>AOP nuotr.
G.Mango muzikos stiliui kritikai net sukūrė specialų terminą – „pop mediterraneo“ (Viduržemio jūros popsas).<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Lapėnaitė

Jan 2, 2015, 3:45 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 5:02 AM

Atsiprašau – tokiu žodžiu G.Mango baigė savo gyvenimą. Nediduko Polikoro miestelio scenoje, vos šimtas kilometrų nuo gimtojo Lagonegro Bazilikatos regione Pietų Italijoje, G.Mango dainavo vieną savo žymiausių hitų „Oro“ (išvertus iš italų kalbos – auksas).

Elektriniu pianinu grojęs atlikėjas staiga nustojo skambinti, pakėlė dešinę ranką, atsiprašė publikos ir pamojo asistentams užkulisiuose.

Žiūrovams toliau dainuojant prieš trisdešimt metų išpopuliarėjusią dainą infarktą patyręs G.Mango susmuko ant pianino.

Publikos plojimai, greitosios pagalbos medikai ir lėkimas į ligoninę nepadėjo – buvo konstatuota dainininko mirtis.

Nustėrę koncerto žiūrovai neskubėjo palikti salės, ne vienas paskutines G.Mango gyvenimo akimirkas įamžino išmaniuoju telefonu, vaizdo įrašą įkėlė į internetą.

„Artistui tai – nuostabiausias būdas palikti sceną“, – komentavo italų naujienų agentūra „Ansa“.

Tačiau Italiją sukrėtė ne tik staigi muzikos poetu vadinamo G.Mango mirtis, bet ir tolesni įvykiai.

Kitą dieną mirtis pasiglemžė dainininko brolį Giovanni Mango (75 m.). Mūrininku visą gyvenimą dirbusį, o pastaruoju metu pensininko dienomis besimėgavusį vyrą su žymiuoju broliu siejo itin artimas ryšys.

Greičiausiai todėl atėjęs atsisveikinti su pašarvotu broliu jis neištvėrė skausmo – čiupo sau už krūtinės ir susmuko.

Skubiai nuvežtam į ligoninę Giovanni taip pat buvo konstatuota mirtis nuo širdies smūgio.

Į ligoninę atskubėję kiti du broliai Michele ir Armando, sužinoję apie dar vieno brolio netektį, taip pat pasijuto blogai. Abudu buvo skubiai paguldyti į palatą.

Naktį praleidę ligoninėje, kitą dieną jie dalyvavo dvejose laidotuvėse: rytą – žymiojo brolio, su kuriuo kartu sukūrė ne vieną dainą, o popiet – niekam nežinomo namus stačiusio vyresnėlio.

„Tokios stiprios emocijos kaip artimo žmogaus netektis širdžiai yra milžiniškas išbandymas, kartais netgi galima kalbėti apie sielvarto sindromą“, – staigią brolio mirtį ir kitų dviejų negalavimus paaiškino prestižinio Romos katalikiškojo universiteto kardiologas docentas Antonio Rebuzzi.

Nepaprasto jautrumo ir dosnios sielos. Taip draugai vadino lengvosios italų muzikos inovatorių G.Mango.

Vyresniojo brolio Michele grupėje pradėjęs dainuoti būdamas vos septynerių metų Giuseppe karjeros laiptais pakilo žaibiškai ir populiarumo viršūnę pasiekė devintąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį.

Pirmąjį albumą būdamas dvidešimties metų išleidęs G.Mango itin išgarsėjo 1984-aisiais, kai atliko su atlikėju Giulio Rapetti Mogolu parašytą dainą „Oro“. Pirmasis G.Mango hitas tapo ir paskutine jo atlikta daina.

Per beveik keturis dešimtmečius trukusią karjerą rafinuotų dainų autoriumi vadinamas Mango išleido 23 albumus, 2 poezijos knygas, 7 kartus dalyvavo San Remo festivalyje. Dainų tekstus ir muziką kūrė ne tik sau, bet ir daugybei kolegų.

Popso, roko, soulo ir etninės muzikos stilius vienijančias jo dainas „Oro“, „Lei ver?“, „Bella d’estate“ bei „Mediterraneo“ niūniavo tūkstančiai italų.

Tobulumo ieškančio eksperimentatoriaus stiliui muzikos kritikai net sukūrė specialų terminą – „pop mediterraneo“ (Viduržemio jūros popsas).

Žmona Laura Valente, su kuria susipažino scenoje ir kartu atliko ne vieną dainą, sakė, kad Pino – taip jis norėjo būti vadinamas – buvo laisvas žmogus, mokėjo ne tik dainuoti, bet ir gražiai kalbėti, nes jo mintys buvo gražios.

Atsisveikinant su Mango jo gimtojo Lagonegro bažnyčioje į susirinkusius kreipęsi dainininko sūnus Filippo (19 m.) ir dukra Angela (13 m.) prašė suteikti jėgų eiti toliau.

„Prieš kiekvieną koncertą palinkėdavau jam sėkmės, tačiau tą vakarą nepalinkėjau“, – verkdamas apgailestavo Filippo, tėvo koncertuose grojęs mušamaisiais instrumentais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.