Lietuvių kilmės aktorė D. Kerbelis praktikuoja jogą su žirgais

Į mokyklą – tik dviračiu ar pėsčiomis. Jokių automobilių. Ant stalo – tik savame darže užaugintos daržovės. To vaikystėje savo dukrą Dianą mokė Katalonijos regione Ispanijoje jau trisdešimt metų gyvenantis lietuvis Vytautas Kerbelis (65 m.). Aktore tapusiai Dianai Kerbelis (32 m.) gamta dabar tokia artima, kad ji net praktikuoja jogą su žirgais.

Daugiau nuotraukų (1)

Kristina NASTOPKAITĖ

Jan 9, 2015, 5:20 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:51 PM

Norėdama susitikti su Diana turėjau nukakti į miškais apaugusią Montsenio kalnų papėdę, kur aktorė įsikūrusi nuostabiame Katalonijos Sant Esteve de Palautorderos miestelyje.

Pasimatymą lietuvių kilmės menininkė man paskyrė saulės spindulių nušviestoje ir knygų pilnoje kavinėje „Cafe del Teatre“ (išvertus iš ispanų kalbos – Teatro kavinė).

„Atvažiuok pas mane, jei gali. Aš tik ką grįžau iš gastrolių Honkonge su trupe „Fura dels Baus“. Nenoriu važiuoti į Barseloną. Kuo toliau nuo miesto, tuo geriau“, – aplankyti ją atokiau nuo didmiesčio prašė didžiulė gamtos mylėtoja Diana.

Į pasimatymą kavinėje Diana atbėgo uždususi.

„Atleisk, kad vėluoju. Bet mano šuo Vudis visai pamišo. Prieš išvažiuodama negalėjau jo niekur rasti“, – teisinosi aktorė.

D.Kerbelis – Lietuvos visuomenės veikėjos Beatričės Vasaris (90 m.) anūkė.

„Mano nuostabioji močiutė išmokė mane mylėti gamtą ir apsikabinti medžius“, – emocingai kalbėjo Diana.

Pokalbio metu mes kartkartėmis vis pereidavome prie lietuvių kalbos, kuria Diana šneka ne itin puikiai, tačiau suprantamai.

„Aš myliu kalbėti lietuviškai ir noriu kalbėti lietuviškai kuo daugiau“, – sakė su tėvu V.Kerbeliu, jau trisdešimt metų gyvenančiu Katalonijoje, lietuviškai kalbanti aktorė.

Pirmasis Dianos išmoktas lietuviškas žodis buvo „pienas“. Ir prisiminimuose iš viešnagės Lietuvoje pas močiutę jos atsiminimuose išliko „rūgštus pienas“, kurį ji pirkdavo Vilniaus senamiesčio krautuvėlėje.

V.Kerbelis visą savo gyvenimą skyrė avangardiniam menui, jogai ir gamtai. Kaip jis atsidūrė Katalonijoje ir kur sutiko būsimą savo žmoną, tapusią Dianos motina – Katalonijos dailininkę Contxitą Pladevall (65 m.)?

„Mano būsimi tėvai iškart įsimylėjo, netrukus atsiradau ir aš“, – sakė Diana.

Dabar aktorė D.Kerbelis vaidina garsioje Katalonijos teatro trupėje „Fura dels Baus“, kurią Lietuvos teatro kritikai ne sykį yra pavadinę įžūlia.

„Fura“ – tai alinantis fizinis darbas“, – taip apie šią trupę sakė pati Diana.

Su 25 metus gyvuojančia trupe „Fura dels Baus“ D.Kerbelis neseniai viešėjo Honkonge, kuriame pastarasis jų spektaklis „M.U.R.S“ sukėlė didžiulį susidomėjimą. Trupės aktorių puikūs fiziniai ir akrobatiniai gebėjimai. Tarp jų – ir Dianos.

„Kad esu lanksti, esu dėkinga tėvui, kuris nuo mažų dienų mane mokė jogos pratimų. Dabar jau pati tapau jogos mokytoja, joga teka mano kraujyje“, – tikino Diana.

Ji praktikuoja jogą su žirgais ir rengia tokio pobūdžio terapijos seansus.

Vietoje nenustygstanti aktorė turi dar vieną pomėgį.  „Būdama septyniolikos metų vežimu keliavau kartu su Prancūzijos cirko trupe. Tuomet atsirado svajonė turėti savo vežimą, kurį trauktų arkliai, o aš galėčiau jame gyventi, važinėti po gyvenvietes ir sekti vaikams pasakas“, – prisimena Diana.

Pamažu ši svajonė ėmė pildytis.

Apie jogą, žirgus ir iš vežimo Dianos sekamas pasakas katalonų vaikams skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto" priede „Gyvenimo būdas".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.