Vita Šiaučiūnaitė: „Gal būsiu ūkininkaujanti aktorė“

Emilio Vėlyvio filme „Redirected /Už Lietuvą“ vieną įspūdingiausių vaidmenų sukūrusi Juozo Miltinio dramos teatro Panevėžyje aktorė Vita Šiaučiūnaitė (38 m.) vaikystėje svajojo tapti melžėja arba aktore.

Žinodama, kad neatitinka standartinio gražuolės etalono, aktorė V.Šiaučiūnaitė buvo net pradėjusi svarstyti, ar pasirinko tinkamą specialybę.<br>T.Bauro nuotr.
Žinodama, kad neatitinka standartinio gražuolės etalono, aktorė V.Šiaučiūnaitė buvo net pradėjusi svarstyti, ar pasirinko tinkamą specialybę.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė, „Lietuvos rytas“

Jan 14, 2015, 1:50 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:15 AM

Gimusi Kupiškyje, ji augo pas močiutę kaime, kur dažnai dėl audrų dingdavo elektra. Įpratusi prieš miegą pažiūrėti animacinių filmukų tokiais atvejais mergaitė vaidindavo pati.

Dabar 13 kilometrų nuo Panevėžio esančiame vienkiemyje su šeima įsikūrusi aktorė juokavo, kad galbūt kada nors taps ūkininke.

„Kartą klasėje reikėjo rašyti rašinėlį, kuo norėčiau būti užaugusi. Parašiau, kad būsiu aktorė arba melžėja. Taip susiklostė, kad esu aktorė“, – juokėsi Vita.

Nors pasaulinė filmo premjera išgarsino aktorę, šlovę ji vadino atsitiktinumu. Kaimo nuotaką Saulę vaidinusi Vita prajuokina žiūrovus auksine fraze: „Aš ne ku...va, aš turiu svajonių, aš noriu būti kino kritike.“

Ji neslėpė, kad baigus Lietuvos muzikos ir teatro akademiją ir pradėjus dirbti Juozo Miltinio dramos teatre nebuvo lengva.

Porą metų ją buvo ištikusi krizė, nes studijos sostinėje išmokė gyventi pašėlusiu tempu, o pradėjusi dirbti Panevėžyje to labai ilgėjosi.

„Patekau į tokią ramybę – paskaitai poezijos, turi vieną kitą renginį, ir viskas.

Kai nori dirbti, o tau nesuteikiama galimybių, nėra lengva“, – prisipažino V.Šiaučiūnaitė.

Tada ji įsitikino, kad aktoriaus duona nėra skalsi. Artėjant antrojo sezono pabaigai ji vis dar buvo negavusi vaidmens. Kolegos ją guodė, kad viskas normalu, bet širdyje buvo didelė tuštuma. Tada suprato, kad didžiausias emocinis krūvis užgriūva, kai aktorius negauna vaidmens.

Žinodama, kad neatitinka standartinio gražuolės etalono, Vita ėmė svarstyti, ar pasirinko tinkamą specialybę. Jai teko susiimti, moteris daug skaitė, dirbo mokykloje su vaikais.

Atsitiesti padėjo šeima. Neseniai aktorė prisipažino nežinanti, kaip bus su naujais vaidmenimis teatre, tačiau dėl to nebesikremtanti. Vis dar laukianti svarbiausio scenos vaidmens aktorė negali būti be veiklos.

Pradėjusi savanoriauti labdaros organizacijoje „Atjauta“ ir mokyti vaikus teatro meno V.Šiaučiūnaitė dar norėtų įgyti pedagoginį išsilavinimą.

„Išėjusi į pensiją gal įgyvendinsiu savo vaikystės svajonę – nusipirksiu karvę ir būsiu melžėja“, – juokavo aktorė.

Dabar savo sodyboje ji laiko tik dvidešimt vištų – jas lengviau prižiūrėti nei karvę.

Taip pat turi katę, šunį. Prisirišimas prie gyvūnų Vitai neleistų ilgiau išvykti iš namų, tačiau visus ūkio darbus moka ir jos duktė bei sūnus.

Norėdama padėti netoliese gyvenančiai garbaus amžiaus kaimynei, kuri dažnai pasiligoja, aktorė kartais pamelžia jos karvę.

„Svarbu turėti svajonę, nes į priekį veda neišsipildę norai. Kai žmogus liaunasi ko nors tikėtis iš savęs ir gyvenimo, daug ko netenka“, – įspėjo V.Šiaučiūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.