Kleptomanės išpažintis: „Geriausia slėptuvė – liemenėlė“

Galbūt kai kam tai gali pasirodyti juokinga arba tiesiog nereikšminga, bet kleptomanija – stiprus polinkis vogti, - yra rimtas sutrikimas, kurį būtina gydyti.  Susidūrusieji žino, kaip sunku yra gyventi su tuo sutrikimu. Dėl visų vagysčių sąžinė graužia, o sustoti nepavyksta.

Moteriai nerūpėjo, kokie daiktai tai bus – svarbiausia, kad pavogti.<br>123rf.com nuotr.
Moteriai nerūpėjo, kokie daiktai tai bus – svarbiausia, kad pavogti.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2015, 6:06 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:26 PM

Viena suaugusi 30 metų amžiaus moteris portale matkapolka.com.pl pasidalino savo istorija, kuri prasidėjo nuo lengvai gautos prekės.

Du vaikus turinti moteris anksčiau užsiimdavo namų ruoša – gamindavo valgyti, tvarkydavo namus. Jei namuose ko nors pritrūkdavo – moteris apsipirkdavo pati, o rimti pirkiniai būdavo perkami kartu su vyru, dažniausiai savaitgaliais. Nors pati nedirbo, vyras puikiai aprūpino visą šeimą.

Diržas – kelio pradžia

Viskas prasidėjo nuo paprasto diržo. Taip, diržo, kurio moteris neišėmė iš pirkinio vežimėlio ir nepadavė jo kasininkei. Šį įvykį moteris prisiminė kaip džiaugsmą, kurį sukėlė ne pinigai, kurių nereikėjo sumokėti, bet sugebėjimas gudriai kažką gauti. Ji didžiavosi savimi.

Moteris pakartojo šį eksperimentą kitą dieną, po savo paltu paslėpusį šokoladą. Tikra adrenalino dozė užliejo moters organizmą, ji sakė „noriu dar“.

Kleptomanė tęsė savo aistrą ir pradėjo vogti kiekvieną dieną, vis keisdama prekybos centrus, kad nebūtų pričiupta. Pavogti daiktai buvo labai įvairūs – nuo bandelės iki brangesnių drabužių. Nors jautė sąžinės graužimą – negalėjo sustoti. Daiktus sugebėdavo paslėpti ne tik po paltu arba kišenėje, bet ir liemenėlėje. Moteriai nerūpėjo, kokie daiktai tai bus – svarbiausia, kad pavogti. Kolekcijoje yra jau keliasdešimt pavogtų daiktų.

Išbandymas – gripas

Moteris su siaubu prisiminė tai, ką teko išgyventi sergant gripu. Juk reikėjo gulėti lovoje, o taip tikrai nieko nepavogsi. Moteriai buvo sunku dėl to, jog ji negalėjo išeiti į prekybos centrą ir ko nors prigrėbti.

Vieną dieną moteris vos nenusikalto kur kas rimčiau – ją suviliojo draugės mobilusis telefonas, kuris gulėjo ant stalo. Kleptomanė jau buvo paėmusi telefoną, bet laiku susipratus, draugei nematant, grąžino jį į vietą. Tuo metu moteris galvojo apie tai, jog tokia vagystė būtų per didelė, o be to, juk tai jos pačios draugė.

Labiausiai moterį liūdinantis dalykas yra tai, jog ji negali sustoti. Nuolatinė baimė būti pričiuptai ir išjuoktai blogina gyvenimo kokybę bei suvaržo taip, kad belieka likti namuose. Tačiau stiprų pasitenkinimą po vagystės moteris prilygino orgazmui, prisipžindama, jog šis jos sutrikimas – tikra priklausomybė.

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.