110 metų amžius kauniečiui – ne kliūtis linksmintis

Kaunietis Stanislovas Grigas šeštadienį švęs 110-ąjį gimtadienį.

Kaunietis S.Grigas šeštadienį laukia svečių ir ruošiasi 110 metų jubiliejui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaunietis S.Grigas šeštadienį laukia svečių ir ruošiasi 110 metų jubiliejui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Feb 6, 2015, 11:58 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:13 PM

Kai kaunietis S.Grigas apsilanko oficialiose įstaigose, aplinkiniai, pamatę jo pasą, iš pradžių nepatiki išvydę vyro gimimo metus. Šeštadienį kauniečiui sukaks 110 metų.

Senolis laukia gimtadienio ir jam ruošiasi. Vakar apsilankė kirpykloje ir tai jam labai patiko.

„Šventes mėgstu, todėl lauksiu svečių. Reikia pasilinksminti, truputį užvalgyti, truputį išgerti“, – sakė S.Grigas.

Vyras turi kasdienį ritualą. Atsikėlęs rytą pradeda nuo arbatos, pavalgo, tada  išgeria vaistų ir pakelia stiklelį alkoholio.

V.Grigas valgo viską. Alkoholio visą gyvenimą vartoja nedaug. Ir anksčiau per šventes užtekdavo kelių taurelių. Po jų skubėdavo šokti ir dainuoti.

Jaunystėje vyras ūkininkavo Ukmergės rajone, turėjo savo karšyklą. Prieš 40 metų atsikraustė į Kauną, dirbo „Drobės“ gamykloje. Palaidojo žmoną Anastaziją, vėliau ir abu sūnus Vladą bei Algį. Jam suktis namuose ėmėsi padėti buvusi bendradarbė Bronė Mikutienė.

2007-aisiais, būdamas 102 metų, S.Grigas vedė tuomet 77 metų nuotaką B.Mikutienę. Senolis norėjo, kad jai liktų jo turtas. Tačiau prieš kelerius metus moteris irgi mirė.

Pastaruosius penkerius metus V.Grigu rūpinasi statybininkas Žilvinas Vagonis. Vyras iš senolio iš pradžių nuomojosi kambarį. Kai mirė antroji žmona, V.Grigas paprašė, kad nuomininkas liktų ir taptų jo globėju.

„Sutariame labai puikiai. Senelis gero būdo. Net jei paruošiu valgyti, o jam nepatinka, to nesako, tik nusisuka ir maisto nepaliečia“, – pasakojo Ž.Vagonis.

V.Grigas sakė, kad jaučiasi neblogai. Pirmą kartą pas gydytojus apsilankė būdamas jau 100 metų. Tada nebuvo prisiregistravęs pas jokį šeimos gydytoją, todėl už tyrimus sumokėjo. Pas medikus kaunietis neturi dėl ko kreiptis ir dabar. Tik vartoja jam paskirtus vaistus nuo kraujospūdžio.

Vyras sakė, kad mėgsta žiūrėti televizorių, jam patinka sporto varžybos. Nepatinka karas Ukrainoje.

„Neapykanta nėra gražu. Geriau kalbėti apie meilę ir džiaugtis kiekviena diena. Pats trečios žmonos nebeieškosiu. Bet jaunesnis būti taip pat nenoriu. Dabar gyventi geriau, mažiau darbo, daugiau laisvo laiko. Noriu sulaukti 120 metų“, – sakė kaunietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.