Po bankroto verslininkas patyrė šoką, bet atsitiesė

Jonas Jakulis – drąsi, ryžtinga ir naujų iššūkių nebijanti asmenybė. Aktyvaus verslininko ryžto įkurti naują įmonę nesustabdė nei bankrutavęs šeimos verslas.

Daugiau nuotraukų (1)

Agnė Buzūnaitė (Alytusplius.lt)

Feb 23, 2015, 3:44 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:30 PM

„Po bankroto ištiko šokas. Buvo labai sunku atsigauti“, – prisiminimais dalijosi J. Jakulis.

Vyras statybos įmonę kūrėme kartu su sūnumi. Jiems sekėsi gerai, bet ištikus krizei neteko visko. „Galvojau, kad daugiau niekada gyvenime nesiimsiu jokio verslo. Tačiau, toks jau mano charakteris. Negaliu sėdėti vienoje vietoje. Man reikia veiklos“, – apie sprendimą įsigyti jau įkurtą įmonę pasakojo J. Jakulis.

Verslininkas įmonės „Optimum projektai“ akcijų įsigijimą vadina labai rizikingu spendimu. Jis prisipažino, kad tam ryžosi, nes žinojo savo sugebėjimus ir galimybes.

„Įsigijome įmonę, kuri buvo skolinga valstybei ir dėl įsiskolinimų negalėjo vykdyti veiklos. Per tris mėnesius išanalizavome įmonės finansinę padėtį, atgavome pinigus iš skolininkų, pradėjome dalyvauti viešuosiuose pirkimuose“, – pasakojo įmonės, teikiančios statybų techninę priežiūrą, vadovas.

Pasak verslininko, pirmieji metai įmonei buvo sunkiausi, kai reikėjo dirbti po dvylika ir daugiau valandų per parą. „Sunkus darbas greitai atsipirko. Jau po metų įmonė pradėjo dirbti pelningai“, – didžiuojasi verslininkas.

„Šioje veikloje svarbiausia yra žinios, patirtis ir atsakingumas. Reikia išmanyti ne tik įstatymus, bet ir gamybinę dalį. Teorinių žinių tokiam darbui nepakanka, reikia daug praktikos, kad įgytum reikiamos kvalifikacijos“, – teigė J. Jakulis.

Šiuo metu įmonė teikia statybų techninės priežiūros paslaugas visoje Lietuvoje. „Turime objektus Mažeikiuose, Kaune, Utenoje, kituose Lietuvos miestuose. Viename mieste negalime dirbti, nes nepavyktų išsilaikyti“, – pasakojo vyras.

Verslumas, J. Jakulio manymu, yra įgimta savybė. „Tai dievo dovana, jei jos neturi, sėkmingai dirbti verslo srityje labai sunku“, – teigė sėkmingai dirbantis verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.