Snaiperio kulkos sužalotas jaunas ukrainietis: „Namo nenoriu“

Snaiperio kulkos sunkiai sužalotas ukrainietis Ilja Lucenko Lietuvoje ne tik pasveiko, atgavo jėgas, bet ir atšventė savo 18-ąjį gimtadienį. Du mėnesius Druskininkų sanatorijoje „Saulutė“ gydęsis vaikinas išvyksta į Baltarusiją, kur persikėlė jo motina. „Namo nenoriu, be to, ten manęs niekas ir neįleis – Mariupolyje vyksta karas“, – sakė ukrainietis.

Medikų teigimu, Ilja (viduryje) gyvas liko tik per stebuklą.<br>L.Rekevičienės nuotr.
Medikų teigimu, Ilja (viduryje) gyvas liko tik per stebuklą.<br>L.Rekevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laima Rekevičienė (alytusplius.lt)

Mar 6, 2015, 10:03 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:13 AM

Pernai rugsėjo pabaigoje snaiperio į galvą peršautas vaikinas iš Ukrainos buvo atgabentas į Lietuvą.

Jį gydžiusių medikų teigimu, vaikinas gyvas liko tik laimingo atsitiktinumo dėka. Prie kariškių posto su draugu dviračiu važiavusiam Iljai snaiperis peršovė galvą. Mažai kas tikėjo, kad jis liks gyvas. Jam prireikė ne tik sudėtingos galvos operacijos Dniepropetrovsko ligoninėje, bet ir sudėtingos reabilitacijos, kurią jam dovanojo Lietuvoje surengta „Išsipildymo akcija“.

Dniepropetrovsko ligoninėje du mėnesius po operacijos gydytas Ilja prieš naujus metus atvyko į Lietuvą. Vaikinas po neurochirurgų apžiūros Santariškių vaikų ligoninėje pateko į Druskininkų „Saulutę“ reabilitacijai. Kaip sakė vaikų reabilitacijos skyriaus vedėja Rima Pikūnienė, laimė, vaikinas turėjo galimybę gauti net dviejų mėnesių trukmės medicininės reabilitacijos gydymo kursą.

Jo patirtas sužeidimas buvo sunkus – galvą perskrodusi kulka dešiniajame vaikino smegenų pusrutulyje sunaikino viską savo kelyje, palikdama 2-3 centimetrų pločio kanalą.

Buvo paralyžiuota kairė kūno pusė, vaikinas negalėjo valdyti kairės rankos, savarankiškai vaikščioti, stovėti. Jam buvo sudaryta individuali adaptuota reabilitacijos programa. Procedūros buvo derinamos su aktyviais kineziterapijos, ergoterapijos, psichologo užsiėmimais.

Patyrusių ir rūpestingų medikų dėka vaikino fizinė ir emocinė būklė nuolat gerėjo: jis išmoko gerai vaikščioti su ramentu, vėliau – savarankiškai, tapo linksmesnis, daugiau bendraujantis.

Prieš išvykdamas iš Druskininkų vaikinas džiaugėsi čia sulaukęs medikų pagalbos ir priežiūros, prisipažino jaučiantis dėkingumą jam padėjusiems žmonėms. Dabar didžiausia vaikino svajonė – visiškai pasveikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.