Magas M.Wizardas savo padėjėjai patiki ir gyvenimo paslaptis

Mantas Wizardas (29 m.) ir Kristina Tarasevičiūtė (27 m.) kartu praleidžia nemažai laiko – vienu automobiliu keliauja po Lietuvą su pasirodymais, ji talkina iliuzionistui scenoje atliekant triukus. Juodu puikiai atrodo kartu scenoje, gerai sutaria už jos ribų. Bet ar tarp jų liepsnoja karšti jausmai?

Mantas Wizardas triukų padėjėjai K.Tarasevičiūtei patiki ir savo gyvenimo paslaptis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mantas Wizardas triukų padėjėjai K.Tarasevičiūtei patiki ir savo gyvenimo paslaptis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Mar 21, 2015, 11:20 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:55 PM

Triukų meistrui Mantui Wizardui, išsiskyrusiam su mylimąja, televizijos „orų mergaite“ ir padėjėja Karolina Liukaityte, teko skubiai susirasti naują pagalbininkę.

Iliuzionistas džiaugiasi, kad pavyko rasti šaunią merginą, pakeitusią K.Liukaitytę. Bet ar jos vietą užėmusi K.Tarasevičiūtė tapo mago širdies drauge? Mantas Wizardas nuo tiesaus atsakymo išsisuko teigdamas, kad Kristina – tikrai jam labai artimas žmogus, tačiau jie – tik geri draugai.

Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ šokėja K.Tarasevičiūtė, prieš tapdama mago asistente, taip pat išsiskyrė su mylimuoju. Kaip profesionali baleto šokėja atsidūrė šalia žinomo mago?

Mantas: Prieš trejus metus turėjau pristatyti naują numerį Ispanijoje vykusiame magų kongrese, o tuometinė asistentė Karolina man talkinti nebegalėjo – pasirinko kitą gyvenimo kryptį.

Draugų paprašiau padėti man rasti šaunų, patikimą žmogų. Į mano prašymą atsiliepė vienas šokėjas ir pasiūlė pasikalbėti su savo bičiule Kristina.

Kristinai pasiūliau pamėginti tapti asistente nors per vieną pasirodymą. Prasitariau, kad tas pasirodymas vyktų rudenį viename Ispanijos teatre. O jeigu mums pavyktų, galėtume bendradarbiauti toliau.

Vasarą pradėjome bendrauti – mėnesį parepetavome ir susiruošėme į Ispaniją.

Man Kristina iškart labai patiko ir kaip profesionalė, ir kaip žmogus. Į kelionę išvykome kaip pažįstami, o grįžome kaip labai geri draugai.

Esame ne tik kolegos, bet ir artimi bičiuliai. Kristina žino ne tik mano triukų, bet ir gyvenimo paslaptis.

Man nepatinka žodis „asistentė“ – dažniau vartoju žodį „partnerė“.

Žiūrovams kartais gali atrodyti, kad ji nieko neveikia, bet iš tiesų ji neretai atlieka penkiskart daugiau nei pats magas.

– Su Karolina nutrūko ir darbas, ir santykiai, o su Kristina prasidėjo nauja partnerystė?

Kristina: Su Mantu susitikau po išsiskyrimo su draugu, jis buvo išsiskyręs su Karolina, tačiau tai – atsitiktinis sutapimas, kad tuo metu buvome vieniši.

Nereikia asmeninio gyvenimo painioti su darbu. Niekada taip nedariau ir nedarysiu. Net mano šokių partneriai niekada netampa širdies draugais – pašokame ir einame savais keliais.

Mantas: Man labai patinka, kad mano ir Kristinos požiūris į darbą yra panašus. Juk meno pasaulyje yra nemažai žmonių, kurie skrajoja padebesiais ir pamiršta, tai, kas, regis, paprasta: punktualumą, atsakomybės jausmą.

– Kristina, jums nepasirodė keistas Manto siūlymas tapti jo padėjėja?

Kristina: Taip sutapo, kad užaugau su Karolina (K.Liukaityte). Ji – metais už mane jaunesnė, kartu mokėmės M.K.Čiurlionio menų mokykloje baleto. Esame geros pažįstamos, todėl tai, kad ji dirbo mago asistente, man nebuvo joks stebuklas.

Bet anksčiau, kol pati nebuvau su tuo susidūrusi, mago triukai atrodė mistiniai. Nuo vaikystės domėjausi magija, nes tai paslaptis, žadinanti smalsumą.

Mantas: Kai esu scenoje, visada sakau: tai, ką rodau, tėra rankų miklumas – teatras.

Tai neturi nieko bendra su magija, kuria pats ne per daug tikiu. Pirmiausia magas tėra aktorius. Vienas aktorius vaidina Hamletą, o aš – magą.

Kartais triuko paslaptis būna labai paprasta, bet ją tinkamai pateikus, pridėjus žiūrovo fantaziją jis tampa magiškas.

– Kasdienybėje Kristinos nebandote apgauti?

Kristina: Aš jį greičiau apgaunu.

– Ar padėjėja sutinka daryti viską, ko prašote?

Mantas: Kristina išbandė ne tik padėjėjos darbą – aš ją ir į dėžę kišau, ir smaigsčiau degančias ietis į tą dėžę.

Kristina: Buvo įvairiausių nuotykių pasirodymų metu: vieną sykį tupėdama dėžėje pajutau peilį palei nugarą – mane net prakaitas išpylė.

Mantas: Magas negali bet kuriai merginai pasiūlyti tapti jo asistente, nes šiame darbe reikia abipusio pasitikėjimo ir veiksmų suderinamumo. Kristina žino kai kurių mano sukurtų triukų paslaptis. Todėl asistentė turi būti tokia patikima, kad būtų galima su ja pasidalinti tomis paslaptimis.

Kristina: Net neturiu kam išplepėti Manto triukų.

– Moterimis visada reikia pasitikėti? O jei Kristina kada nors nutars jus palikti?

Mantas: Laikas parodys. Bet esu apdovanotas gera nuojauta. Gal ir moku apsimesti, kad nieko nematau, bet kai pažvelgiu į žmogų, galiu pasakyti, ar jis patikimas.

Kadangi su Kristina dirbu trejus metus, nuojauta manęs neapgavo.

– Ar judu kalbatės tik apie darbą?

Mantas: Mano automobiliu su Kristina esame nuvažiavę kelis tūkstančius kilometrų – dažną savaitgalį rengiame pasirodymus įvairiose šalies vietose.

Man patinka vairuoti, o Kristina tik mokosi. Gal kada nors ji mane pavėžės. O kelyje mes retai kada kalbamės apie darbą.

Kristina: Dažniausiai mūsų pokalbiai sukasi apie psichologiją, filosofiją. Mantas yra baigęs filosofijos ir psichologijos studijas. Pateikiu kokią nors gyvenimišką situaciją, ir važiuodami ginčijamės: kodėl žmogus pasielgė taip, o ne kitaip.

Mantas: Kalbame apie draugus, pramogų verslą, madą. Kristinos klausiu patarimų dėl aprangos stiliaus.

Galiu ją vadinti seserimi, nes jos iš tiesų neturiu. Turiu tik jaunesnį brolį Vilių, su kuriuo labai gerai sutariu. Jis – garbės kuopos karys ir geras mano draugas, kartais padedantis organizuoti renginius.

Kristina: Esu vienturtė. Kai sukako šešiolika metų, pasijutau labai vieniša supratusi, kad neturiu nei brolio, nei sesers. O bėgant metams vienišumo jausmas tik didėja. Todėl Mantą noriu vadinti broliu, nes esame labai geri bičiuliai.

Mantas: Nežinau, gal dabar esame tokio amžiaus, kad protingai ir atsakingai žiūrime į bendravimą. Juk su tomis meilėmis visko būna. O kai sieja šiltas, bičiuliškas ryšys, ir vienam, ir kitam tai tūkstantį kartų geriau už bet kokį įsimylėjimą.

– Ar išsiskyręs su Karolina jaučiatės nusvilęs ir dabar bijote įsimylėti?

Mantas: Nesijaučiu nusvilęs, gal jinai nusvilusi. (Juokiasi.) Tačiau kalbėti apie praeitį neverta, nes kiekvienas turime savo gyvenimą. Esu taikus žmogus – kiekvieną sutiktą žmogų prisimenu tik geruoju.

Esu jaunas, džiaugiuosi kiekviena diena ir tuo, kad draugiškai sutariu su Kristina.

Atsakingai atlieku savo darbą ir man pernelyg brangi Kristina, kad galėčiau rizikuoti mūsų bendravimu.

Labai džiaugiuosi, kad iš jos galiu mokytis ir kaip iš profesionalės, ir kaip iš draugės.

– Mantai, ar pragyvenate iš neįprastos veiklos – triukų rodymo?

Mantas: Niekas netikėjo, kad susikursiu tokį įdomų gyvenimą, iš savo keistos, išskirtinės veiklos galėsiu užsidirbti pinigų, turėti namus, automobilį. Viską, ko noriu, gavau ir esu labai laimingas, todėl stengiuosi savęs neapkrauti negatyviomis mintimis.

Pasirodymai renginiuose ir renginių vedimas – pagrindinis mano darbas.

Mano mokytojas buvo iliuzionistas Arvydas Stonys, jis tapo ir artimu draugu. Esu jo vaiko krikštatėvis, tačiau jį patį laikau antru tėvu.

A.Stonys man perdavė savo patirtį, sukauptą per dvidešimt darbo scenoje metų, ir nė cento už tas pamokas nepaėmė. Jis matė, kad turiu talentą.

– Galbūt veltui mokėtės filosofijos?

Mantas: Jokiu būdu ne. Juk filosofija davė gerus pagrindus išmankštinti protą. Stengiuosi, kad mano triukai būtų intelektualūs, rafinuoti. Visada norėjau savo iliuzijos meną pateikti kaip profesionalų teatrališką pasirodymą.

Todėl dažniausi mano triukų užsakovai – didžiausios šalies įmonės, intelektualūs, turtingi žmonės.

– Kristina, kokią vietą jūsų gyvenime užima triukai?

Kristina: Aš gyvenu iš šokio, jis – pagrindinė mano duona. Triukai taip pat tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi.

Pasirodymai scenoje su Mantu – ne tik papildoma veikla. Tai ir galimybė mums susitikti, pakalbėti apie daug ką.

– Mantai, ar kasdienybėje teko pasinaudoti triukais?

Mantas: Pasinaudodamas visomis įtaigos ir iliuzijos kūrimo žiniomis galėjau nusirašinėti per egzaminus, galėčiau banke popierėlius paversti eurais, tačiau niekada taip nesielgiau ir nesielgsiu. Nuo pat pirmųjų pamokų A.Stonys man išaiškino magų garbės ir moralės kodeksą. Esu įsitikinęs, kad daugiausia gyvenime galima pasiekti sąžiningu darbu ir gerumu. Mane gelbėja ir draugiškumas.

Kristina: Šypsena jam irgi dažnai padeda. Jeigu nueiname į kavinę, Mantui plačiai nusišypsojus visada surandamas laisvas staliukas.

Kai reikia dėl ko nors susitarti, aš visada stumiu jį į priekį.

Mantas: Kai man ko nors reikia, niekada nekeliu skandalo, susitariu draugiškai, ir žmonės padaro tai, ko pageidauju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?