Užtarnautas poilsis nenuobodus – alytiškė rado puikią išeitį

Keturias dešimtis metų dažytoja dirbusi ir užtarnauto poilsio išėjusi alytiškė Marijona Zenkevičienė neturi laiko nuobodžiauti. Ji prieš trejus metus netikėtai atrado mėgstamą užsiėmimą – kurti medinius dirbinius ir jais pradžiuginti žmones, su kuriais jai tenka bendrauti.

M.Zenkevičienė tikino, jog dirbinių kūrimas ją taip įtraukia, kad dažniausiai būna sunku sustoti ir nuo to atsiplėšti.<br>Alytusplius.lt nuotr.
M.Zenkevičienė tikino, jog dirbinių kūrimas ją taip įtraukia, kad dažniausiai būna sunku sustoti ir nuo to atsiplėšti.<br>Alytusplius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Baliukonienė (www.alytusplius.lt)

2015-03-23 11:37, atnaujinta 2018-01-08 12:19

Vos įžengus pro moters namų slenkstį, į akis krinta ant lentynų prieškambaryje išrikiuotų medinių dirbinių, dekoruotų gamtoje rastomis smulkiomis detalėmis, gausa.

„Tai šioks toks mano užsiėmimas, kad pernelyg neužsisėdėčiau ir nebūtų nuobodu“, – paaiškino šešiasdešimt aštuonerių moteris, kuriai nesvetimas aktyvus ir sportiškas gyvenimo būdas.

Ji kiekvieną rytą tris valandas vaikštinėja po miškus, pamiškes, parkus ar Alytaus apylinkes. Pasak ponios Marijonos, jai tai labai naudinga – pramankština kūną, sąnarius. O tai leidžia jaustis žvalesnei ir sveikesnei.

„Dažytojos darbas iš manęs pareikalavo daug sveikatos, tačiau savo darbą labai mėgau. Esu pripratusi daug judėti, kažką veikti ir, jeigu dabar užsisėdėčiau, turbūt greičiau susirgčiau“, – svarstė alytiškė.

Bevaikštinėdama ji vis dairosi į medžius, krūmus ir randa įdomių,neįprastai atrodančių medžio gumbų, šakų, kamienų liekanų.

„Juos nužievinusi, apskutinėjusi, pamačiau, kad iš jų galima padaryti labai gražių dalykų. Nuo tada ir pradėjau komponuoti“ – pasakojo alytiškė.

Vienai gyvenančiai moteriai nuobodžiauti neleidžia ne tik mėgstamas užsiėmimas, bet ir augintinė – katė, kuri, vos tik namuose pasirodė svečias, tuoj pasislėpė spintoje.

Moteris tikino, jog dirbinių kūrimas ją taip įtraukia, kad dažniausiai būna sunku sustoti ir nuo to atsiplėšti. „Kartais net negaliu pasidaryti sau kažką valgyti“, – juokėsi alytiškė, ant kurios rankos pirštų nuo ilgo gėlių iš krūmokšnių šakų drožinėjimo jau įsirėžė žaizdos.

Išdrožinėtomis gėlėmis moteris apklijuoja rastus medžių gumbus, raitytas šakas. Ji iš medžio detalių sukūrė ir vieną paveikslą, kuriuo papuošė savo namų sieną.

Per trejus metus moteris jau sukūrė apie pustrečio šimto dirbinių, kuriuos padovanoja ne tik savo pažįstamiems ir giminaičiams, bet ir įvairiose įstaigose bei bendrovėse dirbantiems žmonėms. „Mane jau turbūt visi žino. Kur tik einu, su savimi nešuosi ir savo dirbinių. Man malonu jais pradžiuginti žmones, su kuriais tenka bendrauti“, – pasakojo moteris.

Paklausus, ar neketina savo dirbiniais prekiauti Kaziuko mugėje, ponia Marijona teigė neketinanti to daryti.

„Tai ne mano būdui, man nepatinka siūlyti žmonėms pirkti. Niekada nieko nepardavinėjau ir nenoriu to daryti dabar. Mano anūkė jau ne kartą bandė mane įkalbėti dalyvauti Kaziuko mugės prekyboje, bet tikrai neketinu to daryti. Man labiau patinka būti namuose ir ką nors knibinėti“, – šyptelėjo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.