Neįgali vertėja: „Gyvenime svarbiausia judėti į priekį“

Kristina Dūdonytė, prieš trejus metus baigusi anglų filologijos studijas Kauno technologijos universitete, įsigijo verslo liudijimą ir pradėjo veiklą vertimų srityje.

Alytiškė K.Dūdonytė, prieš trejus metus baigusi anglų filologijos studijas Kauno technologijos universitete, įsigijo verslo liudijimą ir pradėjo veiklą vertimų srityje.<br>123rf nuotr.
Alytiškė K.Dūdonytė, prieš trejus metus baigusi anglų filologijos studijas Kauno technologijos universitete, įsigijo verslo liudijimą ir pradėjo veiklą vertimų srityje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Alytusplius.lt“

Mar 31, 2015, 10:51 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:21 PM

Aktyvios merginos nesustabdė sveikatos problemos – ji turi judėjimo negalią, bet profesinėje srityje tvirtai ir ryžtingai skinasi kelią pirmyn.

Veikli mergina dalyvauja „Lietuvos neįgaliųjų forumo“, „Lietuvos žmonių su negalia sąjungos“ organizuojamose konferencijose, koordinuoja keletą projektų.

Mergina jau kelerius metus dirba viešojoje įstaigoje „Neįgaliųjų dienos užimtumo centras“, organizuoja renginius, moko centro lankytojus anglų kalbos, yra neįgalaus jaunimo veiklos koordinatorė.

„Šiais metais pradėjau mokyti anglų kalbos nuotoliniu būdu. Didžioji dalis klientų yra lietuviai, emigravę į Didžiąją Britaniją, Daniją, Belgiją, kitas šalis. Žmonės, išvykdami dirbti nekvalifikuotų darbų, dažnai nemoka užsienio kalbos.

Kiekvienam klientui parengiu individualią mokymosi programą, atitinkančią jo poreikius, sudarau užduotis, kartu dirbame interneto ryšio pagalba. Nei man nei klientui nereikia išvykti iš namų. Taip sutaupau ir savo, ir užsakovo laiką“, – apie savo darbo subtilybes pasakojo K. Dūdonytė.

Mergina svajoja įkurti socialinių paslaugų įmonę, teikiančią paslaugas neįgaliesiems. „Daug mano pažįstamų žmonių skundžiasi, kad sunku rasti darbą. Bedarbystė mūsų mieste didelė. Žmones turintys specialiųjų poreikių sunkiai integruojasi į darbo rinką. Labai norėčiau panaudoti savo patirtų ir žinias, spendžiant šias problemas“,- planais dalijosi pašnekovė.

Ji įsitikinusi, kad sėkmei tereikia nugalėti savo baimes, nebijoti iššūkių ir ieškoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.