Turkas Sezzy ant kūno įamžins lietuvišką žmonos vardą

Meniškos sielos turkas Sezeras Saylikas-Sezzy (30 m.)ir racionali bei šeimyniška Agnė (30 m.) augina pustrečių metų sūnų Oskarą ir penkių mėnesių dukterį Melisą. Ant savo kūno svetimtautis artimiausiu metu ketina įamžinti žmonos vardą. „Mano žmona yra šeimos galva, ji namie laiko visus kampus. Be jos nebūtų nieko – nei jaukumo, nei tvarkos, nei ramybės, nei harmonijos“, – kalbėjo puikiai lietuviškai kalbantis vyras.

Sezeras gyvena Lietuvoje jau septyniolika metų. Čia jį su broliu atsivežė tėvai, Turkijos ambasados darbuotojai. Su būsimąja žmona Agne turkas susipažino mokydamasis licėjuje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Sezeras gyvena Lietuvoje jau septyniolika metų. Čia jį su broliu atsivežė tėvai, Turkijos ambasados darbuotojai. Su būsimąja žmona Agne turkas susipažino mokydamasis licėjuje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2015, 2:33 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:51 PM

Sezeras mūsų šalyje gyvena jau septyniolika metų. Čia jį su broliu atsivežė tėvai, Turkijos ambasados darbuotojai. Su būsimąja žmona Agne turkas susipažino mokydamasis licėjuje. Pora kartu nuo 1999-ųjų.

Turkas Sezeras džiaugsmingai švenčia katalikiškas šventes. Prieš aštuonerius metus lietuvę Agnę vedęs sėkmingai muzikinės karjeros mūsų šalyje siekiantis musulmonas Velykų margučius ridens pas uošvius.

„Margučiai, pavasaris – tai gražu. Man nekyla jokių problemų dėl kitokios religijos, kultūros, ritualų ar maisto. Katalikams būtų sunkiau prisitaikyti prie mūsų tradicijų, nes per kai kurias šventes mes kieme pjauname avį – tas vaizdas tikrai ne iš maloniųjų“, – kalbėjo temperamentingasis kitatautis.

S.Saylikas Vilniaus Gedimino technikos universitete baigė verslo vadybą, tačiau pagal specialybę niekada nedirbo – susitelkė į muzikinę veiklą. Agnė neseniai tapo edukologijos doktorante – ji savo profesinę ateitį regi švietimo srityje.

Nors Sezeras dėl šeimos paguldytų galvą, iki šių dienų liko jaunatviškai pašėlęs ir ekscentriškas. Vyras kuria dainas, koncertuoja įvairiuose klubuose, mėgsta dalyvauti šou projektuose ir save laiko daug pasiekusiu atlikėju. Agnei tenka didžiausia buities našta.

„Be žmonos nebūtų nieko – nei jaukumo, nei tvarkos, nei ramybės, nei harmonijos. Visai nesigėdiju tai pripažindamas“, – kalbėjo turkas, projekte „Šuolis“ sužibėjęs ne tik akrobatiniais šuoliais nuo bokštelio, bet ir įspūdingomis tatuiruotėmis.

Atlikėjas tikino nežinantis, kiek tatuiruočių turi, tačiau netrukus šią kolekciją papildys dar mažiausiai trys – ant savo kūno jis įamžins žmonos, sūnaus ir dukters vardus.

S.Saylikas Lietuvoje jaučiasi tvirtai įleidęs šaknis, džiaugiasi savo muzikiniais pasiekimais. Ir nors nemažai lietuvių menininkų nėra patenkinti finansine gerove, Sezeras uždarbiu nesiskundžia.

„Iš muzikos įmanoma normaliai pragyventi, jei savo darbą dirbi kokybiškai. Rudenį planuoju išleisti naują muzikos albumą“, – kalbėjo Sezeras, kuriam paauglystėje rūpėjo ne muzika, o futbolas.

Ar Turkijoje jis žinomas kaip muzikantas?

Sezeras pripažino, kad nors Turkija labai didelė. Ten yra žmonių, kurie žino jį. Bet ne tiek, kiek Lietuvoje. Tad vyras tikisi, kad su nauju albumu dar labiau išgarsės ir savo tėvynėje.

Atlikėjas įrodė, kad daugelį laimėjimų lėmė tvirtas charakteris, valia ir tikslo siekimas. Tai rodo jo patirtis, dalyvaujant projekte „Šuolis“.

Atlikėjas nevengia iš minios išsiskirti ir aprangos stiliumi. Jam patinka hiphopo atlikėjų aprangos stilius.

Klasikinį kostiumą jis apsivelka gal tik porą kartų per metus, nors vyrui daugelis sako, kad šis drabužis jam tinka, tačiau Sezeras tikino, kad tai jį varžo.

Apie tai skaitykite „Lietuvos ryto“ šeštadieniniame priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.