Vilniečio našlio svajonė – šimtą kilogramų sverianti moteris

Apie Zenono bėdą sužinojau, kai į rankas pakliuvo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“. Akis užkliuvo už vieno keisto skelbimo: „74 metų vilnietis susipažintų su apkūnia moterimi iki 67 metų draugystei ir bendram gyvenimui.“

Zenonas svajoja apie moterį, kuri svertų 100 kg ir nenorėtų sulieknėti.<br>123rf nuotr.
Zenonas svajoja apie moterį, kuri svertų 100 kg ir nenorėtų sulieknėti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė („Lietuvos rytas“)

Apr 18, 2015, 8:00 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 11:26 AM

Apie Zenono bėdą sužinojau, kai į rankas pakliuvo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“. Akis užkliuvo už vieno keisto skelbimo: „74 metų vilnietis susipažintų su apkūnia moterimi iki 67 metų draugystei ir bendram gyvenimui.“

Tuo metu, kai pavasario saulė ir šiluma išginė moteris į gatves, privertė pakeisti apdarus, išsitraukti trumpus sijonus, pasitempti ir kuo greičiau atsikratyti per žiemą sukaupto antsvorio, atsirado vyras, kuriam verkiant reikia rubensiškų formų damos!

Kai paskambinau nurodytu telefonu, Zenonas pasiguodė, kad jam atsibodo žvalgytis į sudžiūvėles.

„Kur pažiūriu, vien lieknos moterys. Storų nematyti. Nežinau, kur jų ieškoti. Daug kartų buvau praradęs viltį sutikti gyvenimo draugę, bet vis bandau savo laimę“, – kalbėjo storulių pasigendantis vyras.

Vien vaikščioti į bažnyčią nenorėjo

Santuokoje Zenonas pragyveno 45 metus. Jo žmona anapilin iškeliavo prieš dešimt metų.

Zenonas mano toli gražu nesąs vienintelis, kuriam patinka apkūnios damos. Jo nuomone, mitas, kad vyrams patinka lieknos moterys.

„Manau, tai išpūstas reikalas. Eina gatve liekna moteris, bet niekas net nereaguoja. O kai eina apkūnesnė, iškiliomis moteriškomis formomis išsiskirianti moteris, visi vyrai iškart į ją atsisuka. Kai kurie dar ir palydi jaustuku „oho“, – aiškino Zenonas.

Kodėl skelbime vilnietis nurodė susipažinsiantis su moterimi iki 67 metų, o ne, tarkime, iki 65 ar 70 metų? Tiesiog todėl, kad jam patinka jaunesnės, ir septynerių metų skirtumas, Zenono manymu, yra gana padori riba.

Tačiau našliui skambina ir keturiasdešimtmetės, ir penkiasdešimtmetės. Tačiau ne moters jaunystė Zenonui svarbiausia.

„Per dešimt paieškos metų sulaukiau nemažai skambučių – gal trijų ar keturių šimtų. Anksčiau skambindavo dažniau, dabar mažiau, nes moterys turbūt jau žino, kad vis tas pats vyras ieško draugės. Bet kas iš to? Tarp kandidačių buvo vos viena kita apkūni moteris.

Pavyzdžiui, per pastaruosius pusantrų metų man paskambino gal tik trys moterys, kurios svėrė daugiau kaip 100 kilogramų.

Tačiau visos jos gyvena kaime, turi nuosavą namą, ūkį. O aš jau tokio amžiaus, kai nenoriu sunkiai dirbti. Esu miestietis, turiu butą ir noriu ramiai gyventi su mylima moterimi.

Tiesa, kartą su manimi susisiekė viena putli moteris iš Vilniaus, bet jai reikėjo draugo vaikščioti į bažnyčią. O man nesinori vien į bažnyčią vaikščioti.

Netgi norėjau kreiptis į kokią nors televizijos laidą, kad paviešintų mano problemą, bet neišdrįsau visai Lietuvai pasirodyti.

Tikrai nesuprantu, kodėl apkūnios moterys vengia atsakyti į mano skelbimus. Gal gėdijasi savo figūros?“ – svarstė vilnietis.

Kodėl visos nori sulieknėti?

Zenonas sakė toks esąs iš prigimties. Simpatijas putlioms merginoms jis rodė ir mokykloje, ir žmoną išsirinko iš tokių.

„Mokykloje šokdindavau tik stambesnes mergaites – lieknos širdies nevirpino. Su tokia galiu tik pakalbėti apie reikalus, gyvenimą, bet neįsivaizduoju, kad galėčiau ją apkabinti“, – dėstė Zenonas.

Pensinio amžiaus vilnietis yra 172 centimetrų ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, sveria apie 80 kilogramų.

Zenonas nenorėtų, kad jo išrinktoji būtų labai žemo ūgio.

Geriausia, kad būtų tik keliais centimetrais žemesnė.

Vilniečio surinktomis žiniomis, dauguma apkūnių lietuvių sveria apie 85 kilogramų, tik viena kita – 90 kg.

„Ir visos jos sako, kad nori lieknėti. Kai kurios savo svorį vertina labai neadekvačiai. Viena moteris man paskambino ir sako: „Sveriu 60 kilogramų, esu apkūni.“

Kai kurios moterys su manimi susisiekia iš smalsumo – nori pasikalbėti ir suprasti, kodėl man patinka stambios.

Kartą pažįstama pasiūlė: „Jei niekaip nerandi 100 kilogramų sveriančios moters, pabandyk užmegzti draugystę su 90 kilogramų sveriančia moterimi.

Pabandžiau. Nėra traukos, ir viskas. Tokia gera moteris buvo: ir lipšni, ir valgyti skaniai ruošė, bet elektra netrenkė“, – guodėsi vilnietis.

Kai kurios moterys piktinasi, kai Zenonas pradeda teirautis, koks jų svoris ir kūno apimtys, – tokį smalsumą jos laiko įžūliu.

„Kai kurios net sako: „Renkiesi mane kaip turguje karvę ar kiaulę.“ Bet moterys skirtingos.

Su kai kuriomis atvirai galima ir keturiasdešimt minučių draugiškai pasikalbėti, kitos pasako vieną kitą žodį ir meta ragelį“, – pasakojo našlys.

Svarbiausia – tarpusavio supratimas

Per dešimt paieškos metų Zenonas kartą buvo patikėjęs, kad sutiko širdies draugę, ir tuo džiaugėsi. Pora net gyveno kartu. Tačiau juos išskyrė skirtingas požiūris į lovos reikalus.

„Ji atsisakė miegoti vienoje lovoje, išvarė mane į kitą kambarį. Visą dieną per televizorių serialus žiūrėdavo, o jei prisiliesdavau, atšokdavo kaip nuplikyta karštu vandeniu. Argi šitaip galima gyventi?“ – atviravo vyras, neslepiantis aistros dailiajai lyčiai.

Zenonui svarbiau, kad apkūni draugė būtų seksuali nei gera šeimininkė. Tiesa, vyras prisipažino, kad jau nėra toks pajėgus kaip jaunystėje, tačiau nori prisiglausti, apkabinti moterį.

Tad išsiskyręs su lūkesčių nepatenkinusia drauge Zenonas vėl ėmė rašyti skelbimus.

Kai kuriems vyrams svarbu, kad moteris pasižymėtų kulinariniais gebėjimais, o Zenonas į tai tik numoja ranka – jis ir pats neblogai ruošia valgį.

„Stovės ar nestovės moteris virtuvėje prie puodų – neesminis dalykas. Svarbu, kad būtų tarpusavio supratimas“, – kalbėjo pašnekovas.

Moters išsilavinimas, profesija Zenonui nėra labai svarbu. Jis norėtų, kad sutaptų interesai, daugiau ar mažiau derėtų pomėgiai.

Didžiąją gyvenimo dalį vyras dirbo konstruktoriumi. Paskutinius trylika metų iki pensijos dirbo baldų fabrike darbininku.

Anksčiau nemažai po Europą keliavęs Zenonas dabar norėtų laisvalaikį leisti Lietuvoje. Jam patinka grybauti, uogauti, žvejoti.

Zenonas neturi susikūręs griežtų nuostatų, koks turi būti moters charakteris.

„Visada galima prisitaikyti. Žinoma, jeigu tai ne akiplėša“, – sakė Zenonas.

Moters plaukų spalva jam irgi nesvarbu. Vis dėlto pageidautų, kad plaukai nebūtų labai trumpi.

Nuosavą butą turintis miestietis supranta, kad šiuolaikinės moterys yra daugiau ar mažiau savarankiškos ir dažnai būna užgyvenusios kokį nors nekilnojamąjį turtą.

„Aišku, norėčiau, kad mano išrinktoji gyventų pas mane, bet tokią surasti sunkoka.

Kaip bus, taip bus. Tačiau būtų geriausia, kad gyventų daugiabutyje, nes ūkio darbais jau nesinori užsiimti“, – kalbėjo pašnekovas.

Storesnių moterų daugiau turguje

Gali būti, kad Zenonui netrukus vėl nusišypsos laimė. Pokalbio išvakarėse viena pažįstama vilnietį supažindino su keliomis savo draugėmis ir viena vyrui labai patiko.

Simpatiška, jo žvilgsnį patraukusi 67 metų moteris sveria 110 kilogramų. Zenonas sakė, kad ta moteris jam krito į akį iš pirmo žvilgsnio.

„Kai pamačiau, iškart supratau, kad tai mano skonio moteris“, – kalbėjo vilnietis.

Ar ši pažintis turės tęsinį, sunku pasakyti, tačiau vyras jau buvo susitaręs dėl kito pasimatymo.

„Vakar buvau svečiuose tos moters namuose ir vėl eisiu. Ji dar dirba. Guvi moteriškė, prieš dešimtmetį išsiskyrusi“, – džiaugėsi Zenonas.

Ką Zenonas patartų savo likimo draugams, kurie beviltiškai ieško stambių moterų ir neranda? Patartų jiems pasižvalgyti turguose.

„Ten yra gražių, apvalių pagyvenusių moterų. Tiesiog seilė varva. Bet gal jos nei laikraščių, nei pažinčių skelbimų neskaito ar neturi laiko ieškoti vyrų. Aš jau svarsčiau, kad nebereikia skelbtis, – atšilo orai, kasdien nuvažiuosiu autobusu į turgų, ten pasižvalgysiu ir patikusią užkalbinsiu.

Bet netikėtai susipažinau su simpatiška moterimi. Jei santykiai nesusiklostys, tuomet grįšiu prie šio plano“, – aiškino vyras.

Stambiausia svėrė 125 kilogramus

Per netrumpą paieškų laiką Zenonui teko susidurti ir su naudos trokštančiomis būtybėmis.

„Barakudas aš jau atpažįstu. Jos tik žinutes rašo, o jei pasakau, kad jos nedomina, nes man reikia putlios, įsižeidžia ir pradeda rašinėti šlykščias vulgarybes“, – kalbėjo vilnietis.

Ar Zenonas nebijo, kad neleisdamas savo širdies damai sulieknėti, trumpina jai gyvenimą?

Juk apkūnumas gali nulemti įvairias ligas – cukrinį diabetą, nereikalingi kilogramai padidina riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, stambūs žmonės turi padidėjusį kraujospūdį.

„Suprantu. Juk galima numesti šiek tiek svorio“, – atsargiai kalbėjo Zenonas.

Jei moteris nutartų sulieknėti dėl sveikatos, kiekvieną kūno gramą lyg brangenybę pasiryžęs saugoti vyras nusileistų tik iki 98 kilogramų ribos – lieknesnės jis nenorėtų.

„O štai 110 kilogramų – pats tas“, – paaiškino pašnekovas.

Stambiausia moteris, su kuria Zenonas susidūrė per savo paieškų laikotarpį, svėrė 125 kilogramus.

Ji buvo lenkė, gyveno kaime nuosavame name, bet Zenoną traukia didmiestis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.