Kad paremtų sergantį broliuką, penkiametė prekiavo limonadu

Praėjus pavasarį pradėjusi prekiauti limonadu mažiau nei per metus penkiametė Na’ama Uzan surinko daugiau kaip 25 tūkst. JAV dolerių (per 23 692 eurų). Juos mažylė ketina skirti retai savo brolio neurologinei negaliai gydyti.

Penkiametės vaikystė ne visada buvo nerūpestinga.<br>123rf nuotr.
Penkiametės vaikystė ne visada buvo nerūpestinga.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2015, 4:31 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:42 AM

Mergaitė iš Toronto (JAV) nusprendė prekiauti limonadu, keksiukais ir kitais kepiniais, siekdama padėti surasti vaistų Angelmano sindromui gydyti. Dėl šios retos negalios jos vyresniajam broliui Nadavui sunku vaikščioti ir kalbėti. Septynmetis taip pat kenčia dėl dažnų ligos priepuolių.

Prieš metus pradėjusiai prekiauti limonadu ir skanumynais Na'amai padėjo ir kiti vaikai bei bendruomenės nariai, drauge su mergyte stovėję už trijų šeimos pastatytų prekystalių.

„Darau tai, nes noriu padėti gauti pinigų Anglemano sindromui gydyti“, – paaiškino Na’ama ir pridūrė, kad džiaugtųsi, jei tą dieną, kai buvo kalbinta, surinktų bent 100 JAV dolerių.

Gražus mažylės noras netikėtai išsipildė su kaupu, išplitęs už Toronto regiono ribų. Kaip rašo interneto puslapis „Mashable“, Davidas Low ir jo partneris Steve'as, gyvenantys Kalifornijoje, surinko dar 20 tūkst. JAV dolerių, norėdami paremti mergaitės iniciatyvą.

Šiedu vyrai, kurių sūnui Joshua Angelmano sindromas buvo diagnozuotas prieš šešis mėnesius, Na’amos garbei įsteigė ligos tyrimams skirtą stipendiją ir surinko dar 20 tūkst. JAV dolerių.

„Technologijos ir terapijos metodai galėtų padėti šiems ligoniams ir viliamės, kad jie bus sukurti tokių žmonių, kaip Na’ama ir jos šeima pastangomis. Ta šeima įkvepia kitus dalintis“, – sakė D.Low laidai „CTV News“.

Sužinojusi, kad nepažįstami žmonės įsteigė jos dukros vardu pavadintą stipendiją NA'amos mama Ru Uzan liko sujaudinta: „Mes ne kasdien susiduriame su tuo, kad visiškai svetimas žmogus, įkvėptas mūsų vaiko, jos garbei surenka daugiau kaip 20 tūkst. JAV dolerių“.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.