Po vyro tragedijos M. Schumacherio žmona eina prieš uošvio valią

Corinna Schumacher (46 m.) turi viską, bet savo laime negali pasidalyti su brangiausiu žmogumi pasaulyje Michaeliu Schumacheriu (46 m.). Garsiojo vokiečių lenktynininko žmona vadovauja šeimai, valdo milijonų vertės imperiją, bet kaip moteris yra vieniša.

Iki M.Schumacherio traumos, kurią lenktynininkas patyrė 2013-ųjų gruodžio 29-ąją slidinėdamas Prancūzijos Alpėse, Corinna jautėsi laiminga šalia vyro.<br>AOP nuotr.
Iki M.Schumacherio traumos, kurią lenktynininkas patyrė 2013-ųjų gruodžio 29-ąją slidinėdamas Prancūzijos Alpėse, Corinna jautėsi laiminga šalia vyro.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2015, 10:13 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:21 PM

Nėra taip, kaip buvo, bet laikas nesustoja. Šių žodžių prasmę žmogus suvokia tik tuomet, kai gyvenimo traukinys nuslysta nuo bėgių.

Ką tai reiškia, dabar jau puikiai žino ir Corinna.

Nuo to laiko, kai 2013-ųjų gruodžio 29-ąją jos sutuoktinis, vienas geriausių visų laikų „Formulės 1“ lenktynininkų M.Schumacheris, slidinėdamas Prancūzijos Alpėse, patyrė sunkią galvos traumą, prasidėjo kitoks jos gyvenimas.

Anksčiau, iki M.Schumacherį ištikusios nelaimės, žavi šviesiaplaukė dviejų vaikų motina ir didžiulių namų prie Ženevos ežero šeimininkė šalia vyro tryško džiaugsmu.

Su „Formulės 1“ legenda viešumoje ji pasirodydavo retai. Bet būdama šalia Michaelio atrodė atsipalaidavusi.

Corinna jautėsi laiminga moteris, kurios gyvenimą galėjo aptemdyti tik nedideli rūpesčiai. Iš viso to, ko žmogus gali trokšti, Corinna buvo gavusi pakankamai: šeimą, draugus, meilę ir pinigų.

Beveik 500 dienų praėjo nuo tragiškos M.Schumacherio nelaimės Prancūzijoje. Pirmosios savaitės buvo kupinos nerimo ir vilties, ar vyras gyvens po sunkios galvos traumos.

Tapus aišku, kad senasis Schumi, kaip jį vadina aistruoliai, niekuomet nebegrįš, Corinna privalėjo pakeisti savo gyvenimą: ryžtingai veikti, nes neturėjo laiko laukti ir tikėtis stebuklo.

Visus sprendimus dabar tenka priimti Corinnai. Ji turėjo pakeisti Michaelį tam, kad vadovautų šeimai ir perimtų imperijos valdymą.

Dar tada, kai M.Schumacheris buvo šeimos galva, jis suteikė žmonai visus įgaliojimus, nors visuomet pats priimdavo visus sprendimus.

Jis buvo finansų vadybininkas, tvarkė bankų sąskaitas, kontroliavo savo didelės imperijos valdytojus, advokatus ir personalą, sudarinėjo sutartis.

Corinna perėmė savo sutuoktinio darbą ir valdžią tarsi paveldėjimo tvarka ir akivaizdu – prieš savo uošvio Rolfo Schumacherio valią.

Jis su savo gyvenimo palydove Barbara Stahl gyvena nuosavame name, stovinčiame didžiuliame jo garsaus sūnaus žemės sklype prie Ženevos ežero.

Įgyvendindama savo sumanymus ir idėjas, C.Schumacher pirmiausia pasitiki savo motina, kuri taip pat persikėlė gyventi į Šveicariją, ir įsiklauso į advokatų, finansų ekspertų ir patarėjų rekomendacijas bei siūlymus.

„Abi šios moterys nė nuo vienos duonos riekės nenuima sviesto“, – vaizdingai sakė Schumacherių šeimos draugė.

Šie žodžiai išreiškia pagarbą Corinnai, per praėjusius mėnesius padariusiai stulbinamą šuolį: nuo žmonos iki šeimos vadovės, nuo kanceliarinių prekių pardavėjos iki daugelio milijonų vertos bendrovės vadybininkės.

„Formulės 1“ legendos žmona priėmė protingus sprendimus, nors kai kurie emociniu požiūriu buvo skausmingi: pardavė šeimos taip mėgstamą poilsio namą Norvegijoje, privatų lėktuvą.

C.Schumacher žino, kad jos sergantis vyras Michaelis, kuriam 24 valandas per parą reikalinga slaugos specialistų ir terapeutų priežiūra, – veikiausiai nebegalės mėgautis nei vienu, nei kitu.

Į poilsio namelį slidinėjimo rojuje Meribelyje, kur įvyko nelaimė, Corinna nėra užsukusi: pernelyg skaudu prisiminti.

Kada nors, kaip mano Schumacherių draugai, šį namą ji taip pat parduos.

Corinnos veiksmai tylūs ir apgalvoti.

Ji žino, kad kiekvienas jos žingsnis ir sprendimai stebimi. Ji žino lūkesčius, kuriuos su ja sieja M.Schumacherio gerbėjai.

Kadaise didvyriu buvęs Schumi gyvas, nors ir nebesirodo viešumoje. Jo žmona Corinna, kaip tikisi aistruoliai, privalo būti verta jo garbės.

C.Schumacher pasirodžius viešumoje stengiamasi ištyrinėti jos veidą ir suvokti jos kūno kalbą. Ji juokiasi – ar tam turi pagrindo? Ji neatrodo prislėgta, galbūt net laiminga – ar ji gali tai sau leisti? Kas ją supa, ji vieniša, kuo pasitiki?

Ieškodami atsakymų į šiuos klausimus, M.Schumacherio gerbėjai stengiasi priartėti prie savo dievaičio. Corinna suvokia savo atsakomybę ir išdidžiai neša jos naštą.

Kai neseniai „Formulės 1“ pilotas Sebastianas Vettelis pasiekė savo pirmąją pergalę su „Ferrari“, ji pasiuntė jam žinutę.

C.Schumacher pasveikino savo vyro įpėdinį. Taip būtų pasielgęs ir Michaelis.

Akivaizdu, kad Corinna puikiai atlieka Schumacherių imperijos valdovės vaidmenį.

Ji pritaria savo dviejų vaikų – Ginos Marios (18 m.) ir Micko (16 m.) gyvenimo svajonėms ir troškimams.

C.Schumacher dukters aistra – žirgai, ji dalyvauja turnyruose, o sūnus – „Formulės 4“ lenktynėse.

C.Schumacher skatina savo vaikų pomėgius, organizuoja jodinėjimo turnyrus, mėgaujasi dukters ir sūnaus sėkme, pritaria gyvūnų globai.

Bet žavi moteris nebeturi vyro, kuris ją priglaustų, paguostų, sakytų švelnius žodžius.

C.Schumacher yra vieniša savo auksinėje karalystėje.

Jos troškimus slepia šypsena, bet akys nebespindi taip, kaip anksčiau.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.