E.Špokaitei idealios šeimos modeliu buvo M.Pliseckajos santuoka

Praėjusį šeštadienį nuo širdies smūgio mirus baleto legendai Majai Pliseckajai, našliu likęs kompozitorius Rodionas Ščedrinas (82 m.) sunkiai išgyvena šią netektį. Ši pora daugelį metų atrodė neišskiriama, lyg du – viename. Tačiau gegužės 2-ąją likimas juos išskyrė visiems laikams, kai tądien užgeso 89-erių Majos gyvybė.

Ne tik garsios rusų balerinos talentas, bet ir šeimos modelis visada idealu buvo Lietuvos primabalerinai E. Špokaite, kuriai yra tekę artimai bendrauti su M.Pliseckaja ir R.Ščedrinu.<br>D.Umbraso nuotr.
Ne tik garsios rusų balerinos talentas, bet ir šeimos modelis visada idealu buvo Lietuvos primabalerinai E. Špokaite, kuriai yra tekę artimai bendrauti su M.Pliseckaja ir R.Ščedrinu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 3:02 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:27 PM

Ne tik garsios rusų balerinos talentas, bet ir šeimos modelis visada idealu buvo Lietuvos primabalerinai Eglei Špokaitei (44 m.), kuriai yra tekę artimai bendrauti su M.Pliseckaja ir R.Ščedrinu.

Iš E.Špokaitės pasakojimo apie baleto legendos ir kompozitoriaus šeimą galima spręsti, kad ir pati Eglė visada siekė sukurti panašius santykius kaip ir ši garsi pora.

Kuo Lietuvos baleto žvaigždei imponavo M.Pliseckajos ir R.Ščedrino šeima? Pateikiame nuoširdų E.Špokaitės pasakojimą:

„Atmintyje išliko vieno iš apsilankymo pas Maja Lietuvoje momentas. Susitikome, kaip tik tuomet, kai ji gavo iš savo vyro Rodiono faksu žinutę. Maja laiminga skaitė žinutę ir vėliau pasakojo, jog susirašinėja kasdien, būtent faksu.

Susiskambina taip pat, kitu metu irgi kasdien, bet susirašinėjimas paprastas: kasdieninių naujienų papasakojimas išsiskyrimų metu yra nuostabus ir jiems abiems su vyru labai svarbus.

Rodionas Ščedrinas ir Maja Pliseckaja man buvo vienas gražiausių šeimos, vyro ir moters mylinčių vienas kitą ilgus, ilgus metus pavyzdžių... Labai užjaučiu Radioną Ščedriną netekus mylimos žmonos.

Būtent mokėjimas žavėtis vienas kito svarbiausiais darbais iki mažiausių smulkmenų įsigilinus ir kartu taip stipriai domėtis ir džiaugtis mažiausioms kasdienio gyvenimo smulkmenomis ... Tokia šios šeimos savybė visada buvo jaučiama jų aplinkoje“.

Galima tik pasvarstyti, kad Lietuvos primabalerina, kuriai pavyzdžiu tapo M.Pliseckaja, šiuo metu taip pat yra suradusi laimingos šeimos receptą. Gyvendama trečioje santuokoje su mokslininku Dainiumi Mačikėnu, Eglė jaučiasi suprasta, mylima ir saugi. O svarbiausia, kad vyras domisi jos veikla ir ją visapusiškai palaiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.