Žinomi žmonės tiki naujo vardo galia

Žinomi Lietuvos pramogų, meno bei kultūros žmonės dėl įvairių priežasčių yra pakeitę tiek savo vardus Ar tai jiems gyvenime suteikia daugiau laimės?

Esu šiek tiek feministė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Esu šiek tiek feministė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė, „Lietuvos rytas“

May 7, 2015, 11:36 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:00 PM

Burleskos šokėja Eglija Vaitkevičė (45 m.), kai 2004 m. tapo Kauno ponia, vadinosi Egle Šukiene. „Kažkada vardas labai patiko, bet išaugau iš jo tarsi iš drabužio. Pradėjo slėgti. Tai susiję su dvasiniais dalykais. O pavardė? Esu šiek tiek feministė. Nesu kažkokia „kiaušinienė“ arba „-iūtė“, kuri yra patriarchalinės visuomenės liekana“, – yra kalbėjusi E.Vaitkevičė. Savo pavardę Eglija sukūrė prie mergautinės pavardės šaknies pridėjusi neutralią galūnę.

Žinoma drabužių dizainerė Marija Jona Jociutė (49 m.), jau būdama 47-erių ir pasiekusi karjeros viršukalnę, įgijo šiuos du vardus. Prieš tai ji vadinosi Neringa ir turėdama šį vardą jautėsi labai blogai. Neringos vardą dizainerei suteikė jos močiutė, bet laikui bėgant šio sprendimo pasigailėjo. „Dar vaikystėje ji man pasakė: „Tavo vardas nėra Neringa, sulaukusi 18 metų jį pasikeisk. Bet turėjo praeiti labai daug metų, kol tam ryžausi“, – yra sakiusi M.J.Jociutė. Naują vardą menininkei išpranašavo sapnai. Maždaug prieš dešimtmetį ilsėdamasi Kretoje ji pabudo saulėtame viešbučio kambaryje nuo sapne išgirstos frazės: „Tu esi Marijona.“ Marijonos vardą dizainerė padalino į dvi dalis – Mariją ir Joną. Nutarė, kad tai bus savotiška moteriškojo ir vyriškojo prado santuoka, iš kurios atsiras energijos pusiausvyra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.