Trečią šeimą aktorius R.Bagdzevičius kūrė apkalbų sūkuryje

Koks tai romanas? Tai lemtis! Taip apie meilę kolegei Jūratei Vilūnaitei (45 m.) sakė aktorius Rimantas Bagdzevičius (61 m.). Jų meilė paženklinta skaudžių išgyvenimų – dėl filmavimo aikštelėje užsimezgusių jausmų aktoriai paliko savo šeimas, tačiau abu tikino dar niekada šitaip visavertiškai negyvenę.

Įsiplieskusi meilė aktorių R.Bagdzevičių atvedė į trečiąją santuoką, J.Vilūnaitę – į antrąją.
Įsiplieskusi meilė aktorių R.Bagdzevičių atvedė į trečiąją santuoką, J.Vilūnaitę – į antrąją.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2015, 7:14 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:46 PM

Jiems kartu teko vaidinti meilės dramas televizijos serialuose „Amžini jausmai“ ir „Nekviesta meilė“, bet jų pačių istorija turbūt pranoksta šiuos scenarijus.

Vienas kitą Jūratė ir Rimantas pamilo filmuodamiesi bendruose projektuose ir prieš penkerius metus paliko savo šeimas. Dėl to sulaukė didžiulio aplinkinių pasmerkimo.

Pernai susituokusi pora kaskart susijaudina prisiminusi, ką teko išgyventi tuomet, kai nusprendė būti kartu. Apie tai J.Vilūnaitė ir R.Bagdzevičius pasakojo LRT laidos „Gyvenimas“ kūrėjams.

Rimantas keletą kartų pakartojo, jog dar niekada taip visavertiškai negyveno kaip šiuo metu – gražioje vietoje šalia gamtos, erdviame ir jaukiame name, o svarbiausia – su savo žmogumi.

Jūratė su Rimantu susipažino beveik prieš du dešimtmečius, kai po daugybės sezonų Kauno dramos teatre R.Bagdzevičius atvažiavo dirbti į Nacionalinį dramos teatrą Vilniuje. Jūratė jau priklausė šiai trupei. Tačiau tuomet Kupidonas savo strėlių nelaidė. Rimantas jau dešimt metų buvo vedęs baleto artistę Aušrą Gineitytę ir augino du sūnus – Andrių ir Rapolą. R.Bagdzevičius dar turi dukterį Rūtą iš pirmosios santuokos.

Jūratė buvo ištekėjusi už tame pačiame teatre dirbančio teatro dailininko Remigijaus Jančausko, su juo susilaukė sūnaus.

Jūratė ir Rimantas susitikdavo teatro koridoriuose, kartu vaidino ne viename spektaklyje, filmuodavosi televizijoje.

Tuomet kolegiški santykiai ir virto jausmais.

„Tai buvo chemija“, – pradėjo Jūratė. „Ir alchemija, – šypsodamasis užbaigė Rimantas. – Man Jūratė pasirodė paslaptinga ir įdomi.“

Jūratė negalėjo žodžiais nusakyti, kokios Rimo savybės patraukė ją, tik plačiai nusišypsojo. Iš švelnios šypsenos net neįtartum, kad ši moteris turi rudąjį karatė diržą.

Nors aktoriai vienas kitą įsimylėjo kartu dirbdami, nei Jūratė, nei Rimantas nemėgsta, kai jų meilė vadinama tarnybiniu romanu.

„Tai – ne romaniūkštis, lengvas pakibinimas. Buvo ilgas žiūrėjimas į žmogų. Kai žmogus patinka, bet negali jo turėti, imi statyti sienas. Vis tiek ateina laikas toms sienoms nugriauti“, – kalbėjo Rimantas.

Jūratė pamena tą jausmą ir abejones, kad gali kas nors įvykti arba gali neįvykti.

Vis dėlto įvyko. Netrukus aktoriai paliko savo šeimas ir apsigyveno kartu.

„Mums buvo iškart prikabintos šeimų griovikų etiketės. Patarimų apsigalvoti sulaukdavome iš artimiausių žmonių. Net iš Kanados pasiekė pamokymai. „Nekvailiok, palakstei ir grįžk, mes užsimerksime, tarsi nieko nebuvo!“ Tai buvo pjudymas“, – prisimena aktorius.

Jūratei buvo dar sunkiau, nes vyrui dažnai atleidžiamos nuodėmės, o moteris yra labiau smerkiama. Toks aplinkinių požiūris porą iš pradžių pribloškė.

Jie nesitikėjo, kad svetimi žmonės gali kištis į asmeninį gyvenimą. Užtat su didžiausiu malonumu pora prisimena Rimanto pusbrolį, kuris atvažiavo ne smerkti, o pasveikinti jų sukūrus naują laimę.

„Viešai kalbėti ryžomės ne norėdami sulaukti pritarimo ar užglaistyti situaciją. Mums rūpi, kad žmonės suprastų, jog kiekvienas gali elgtis taip, kaip jam atrodo teisinga“, – neslėpė aktoriai, turėję įveikti daugybę kliūčių, kad galėtų būti kartu.

„Reikėjo spręsti, kur gyventi, kaip elgtis su vaikais. Juk ir buitis, ir santykiai kūrėsi iš naujo“, – sakė Jūratė.

Dabar tai – tik prisiminimai. Jų gyvenimas stojo į ramią, bet toli gražu ne nuobodžią vagą.

Jųdviejų vaikai galiausiai suprato, kad tikra meilė yra vertybė. Kurį laiką pagyvenę sodo namelyje, visi keturi – su Jūratės sūnumi ir šunimi – prieš trejus metus įsikūrė netoli Vilniaus esančiame uždarame privačių namų rajone Gulbinuose.

Būstą juodu nusipirko iš kitų gyventojų ir pamažu patys jį apstatė. Jūratė nupirko virtuvinį stalą, o Rimantas išrinko prie jo kėdes. Jūratė nužiūrėjo sofą, o Rimantas iš mamos buto atsivežė toršerą.

Netrukus Jūratė parūpino spintą, nes nebuvo kur dėti plokštelių. Taip ir sulipdė jaukų savo lizdelį.

„Mokėjimas puikiai sudėlioti smulkmenas – tai Rimo nuopelnas. Yra daugybė Rimo paveikslų, kurie man labai patinka“, – sakė Jūratė.

Ant sienos prie laiptų kabo dailininko Leonardo Gutausko paveikslas, kurį Rimas pirko už pirmąjį savo honorarą kine.

Išdėliotą pypkių kolekciją kaupė ne vienus metus, tačiau dabar jau nepypkiuoja. Anksčiau net yra buvęs pypkininkų klubo prezidentu.

Virtuvėje stovi raudonas retro stiliaus kavos aparatas, kurį pernai jubiliejaus proga Rimantas gavo dovanų.

Šeimos šaldytuve niekuomet nepritrūksta sūrio – jo būna net kelių rūšių. Tai – šeimininko silpnybė.

Rimanto darbo kambaryje daugybė knygų, prosenelių, tėvų, draugų nuotraukų, taip pat jo pirmasis motinos nupirktas žaislinis automobilis.

Jūratės darbo kambarys įrengtas antrajame aukšte. Ten ji ruošiasi paskaitoms – dėsto Vilniaus kolegijoje. Sename lagamine, su kuriuo Rimo motina po karo iš Berlyno grįžo į Lietuvą, Jūratė laiko senus scenarijus.

Pernai rugpjūtį, po ketverių kartu praleistų metų, pora ryžosi susituokti. „Vestuvės suteikia šiokį tokį psichologinį stabilumą“, – įsitikinusi Jūratė.

Aktorius ne kartą piršosi mylimajai, bet teigiamo atsakymo nesulaukdavo. Kodėl ji ne iš karto sutiko?

„Abejojo manimi“, – nusišypsojo Rimantas.

„Abejojau pačia santuokos prasme. Ką ji keičia? Ar tik tai neduoda atsipalaidavimo blogąja prasme, kad dabar tai jau ramu. Atrodė, kad norisi palaikyti įtampą“, – plačiai nusišypsojo Jūratė. „Virpėjimą“, – pataisė žmoną Rimantas.

Aukso žiedus pora sumainė Verkių regioninio parko regykloje.

„Aš norėjau, kad nueitume kur nors dviese, ir viskas. Bet paskui paaiškėjo, kad reikia liudytojų. Po to kažkas patarė, kad mamai reikia pasakyti. Ir vaikams. Nes gali įsižeisti“, – kalbėjo aktorė.

Jūratė nenorėjo puotos. „Bet suknelės norėjai“, – užsiminė Rimantas.

Po vestuvių pora privertė užsičiaupti aršiausius kritikus. „Iš vieno pažįstamo išgirdau: „Dabar jau rimtas vyras esi“, – prisimena Rimantas.

Rimantas Jūratei įskiepijo meilę tenisui, tad pora kartu sportuoja. Laisvą dieną mėgsta pasivaikščioti po šalia esantį mišką. Po to kartu ruošia valgį. Bet abu nemėgsta sudarinėti sąrašų, tai dažnai priperka tų pačių produktų.

Pora namie mėgsta pakalbėti ir apie darbus. Tuo labiau kad pastaruoju metu R.Bagdzevičius pasigedo rimto vaidmens teatre.

Kad darbo nepritrūktų, juodu su Jūrate įkūrė oratorinio meno studiją.

„Yra žmonių, kurie jaudinasi, jei reikia kalbėti prieš auditoriją, o mums su Jūrate kojos jau nebedreba. Tai galėsime ir kitiems patarti“, – sakė Rimantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.