Be tėvo augęs Seržo Gandžumiano sūnus seka jo pėdomis

Obuolys nuo obels netoli ritasi. Taip galima pasakyti ir apie Seržo Gandžumiano sūnų 3D formato dizainerį Eminą Gandžumianą (27 m.). Abu dizaineriai ir abu panašūs kaip du vandens lašai. Armėnijos sostinėje Jerevane gyvenantis Eminas, kuriantis kompiuterinius žaidimus, animacinius filmus ir menines instaliacijas, neabejotinai kūrybos gyslelę paveldėjo iš savo tėvo, žinomo dizainerio S.Gandžumiano.

Nors S.Gandžumianas sūnaus Emino neaugino, dabar dažnai bendrauja su juo ir jo žmona Asmik.<br>D.Zak ir asmeninio albumo nuotr.
Nors S.Gandžumianas sūnaus Emino neaugino, dabar dažnai bendrauja su juo ir jo žmona Asmik.<br>D.Zak ir asmeninio albumo nuotr.
Nors S.Gandžumianas sūnaus Emino neaugino, dabar dažnai bendrauja su juo ir jo žmona Asmik.
Nors S.Gandžumianas sūnaus Emino neaugino, dabar dažnai bendrauja su juo ir jo žmona Asmik.
Daugiau nuotraukų (2)

Ligita Valonytė, („Lietuvos rytas“)

Jul 13, 2015, 10:16 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 1:51 PM

Nors tėvą ir sūnų skiria tūkstančiai kilometrų, juodu kas savaitę po keliskart pabendrauja skaipu arba socialiniame tinkle. Sūnus klausia tėvo nuomonės apie savo sukurtus darbus, rašo „Lietuvos ryto“ šeštadienio žurnalas „Gyvenimo būdas“.

„Nesu 3D formato specialistas, sūnų visada pagiriu. Juolab jis dalyvauja tarptautiniuose projektuose, yra įvertintas ir už Armėnijos ribų“, – pasakojo iš Jerevano į Vilnių prieš ketvirtį amžiaus gyventi persikėlęs S.Gandžumianas.

Kai Eminui buvo vos metukai, jo tėvai išsiskyrė. Tačiau sūnus visuomet rūpėjo mados kūrėjui – Seržas jį lankydavo Jerevane, bendraudavo telefonu. Todėl ryšys su pirmagimiu nebuvo nutrūkęs net tuomet, kai dizaineris Lietuvoje sukūrė antrą šeimą. Joje gimė duktė ir sūnus.

Seržas Eminą tarsi užvedė ant kelio, kai sūnui dar mokantis mokykloje nupirko pirmąjį kompiuterį. Atžala tuo labai susidomėjo – prie kompiuterio ekrano praleisdavo nemažai laiko modeliuodamas įvairius vaizdus. Todėl jam nekilo klausimo, kokią profesiją rinktis. Jerevano politechnikos universitete baigęs kompiuterinio dizaino studijas Eminas, skirtingai negu jo tėvas, modeliuoja ne drabužius, o kuria 3D formato vaizdus.

Sūnus džiaugiasi ir tėvo kūryba – dėvi jo sukurtus džinsus ir marškinėlius. Šias dovanas Seržas siunčia atžalai, kai sukuria ką nors nauja, įdomaus.

„Kiekvieną vasarą kviečiu sūnų atvykti į Vilnių, bet jis pasirenka atostogas kitose šalyse prie šiltesnės jūros. Tikiuosi, kad mums pavyks pasimatyti baigiantis metams“, – susitikimo Vilniuje laukia S.Gandžumianas.

Tėvas neabejoja, kad bėgant laikui darbštus ir kūrybingas Eminas taps garsesnis už jį. Seržas dėl to nenuliūstų, nes mato, kaip sūnus entuziastingai siekia karjeros.

Prieš trejus metus šeimą sukūręs E.Gandžumianas su žmona, tarptautinės labdaros organizacijos vadybininke Asmik, pirmenybę teikia vienas kitam, o antrojoje vietoje – mėgstamas darbas.

Čia galite pasižiūrėti E.Gandžumiano darbų pavyzdžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.