Vaikų globos namų auklėtinei – pagyros iš Jono Valančiūno lūpų

Net keturis aukso medalius jėgos trikovės varžybose Los Andžele iškovojusi 20-metė obelietė Kristina Kirilesku sulaukė krepšinio įžymybės Jono Valančiūno pagyrų, o grįžusi namo draugų buvo sutikta kaip tikra žvaigždė.

K.Kirilesku tapo absoliučia JAV mieste Los Andžele vykusių specialiųjų olimpinių žaidynių jėgos trikovės varžybų čempione.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
K.Kirilesku tapo absoliučia JAV mieste Los Andžele vykusių specialiųjų olimpinių žaidynių jėgos trikovės varžybų čempione.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Los Andžele mūsų šalies atletai turėjo galimybę pabendrauti su krepšinio įžymybe J.Valančiūnu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Los Andžele mūsų šalies atletai turėjo galimybę pabendrauti su krepšinio įžymybe J.Valančiūnu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kristinos sutiktuvių proga buvo surengta šventė, vaikai net padarė plakatą su įvairiais palinkėjimais ir nuotraukomis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kristinos sutiktuvių proga buvo surengta šventė, vaikai net padarė plakatą su įvairiais palinkėjimais ir nuotraukomis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Laimis Kavoliūnas (panskliautas.lt)

Aug 10, 2015, 2:05 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 5:46 AM

Žvaigždė palinkėjo sėkmės

Rokiškio rajono Obelių vaikų globos namų auklėtinė K.Kirilesku tapo absoliučia JAV mieste Los Andžele vykusių specialiųjų olimpinių žaidynių jėgos trikovės varžybų čempione.

Atletė tris aukso medalius susižėrė triumfavusi atskirose pritūpimo su štanga, štangos spaudimo ir atkėlimo rungtyse, o dar vieną – patį svarbiausią gavo susumavus visų rungčių rezultatus.

K.Kirilesku prisipažino nesitikėjusi iškovoti tiek daug aukso medalių, juolab kad šalies čempionatuose dažniausiai užimdavo antras vietas.

„Apie sidabro medalius pagalvodavau, bet kad būsiu pirma, nesitikėjau. Mūsų grupėje varžėsi septynios merginos, trys iš jų labai norėjo pirmos vietos, bet joms nepavyko, nes darė daug klaidų“, – sakė šalies rinktinei atstovavusi K.Kirilesku.

Laisvalaikiu žaidynių dalyviams buvo organizuojamos ekskursijos po Los Andželą, pasibaigus varžyboms lietuviai važiavo pasižvalgyti po garsųjį kino studijų ir žvaigždžių centrą Holivudą.

Los Andžele mūsų šalies atletai turėjo galimybę pabendrauti su krepšinio įžymybe J.Valančiūnu.

„Jis mane užkalbino, bet aš su juo nenorėjau kalbėti. Kiti klausinėjo, kaip sekasi jam ir žmonai, kaip auga jų sūnus. J.Valančiūnas mums palinkėjo sėkmės, geros sportinės karjeros, pagyrė už aukso medalius, sakė, kad ir toliau taip darytume“, – susitikimą su žvaigžde prisiminė K.Kirilesku.

Dovana – kelionė prie jūros

Pasitikti iš JAV grįžtančios K.Kirilesku į sostinę vyko čempionės jaunesnioji sesuo Anželika, taip pat gyvenanti Obelių vaikų globos namuose, ir vyriausioji socialinė darbuotoja Lina Jocienė.

Obelių vaikų globos namų socialinė pedagogė Vida Žaržojienė teigė, kad Kristinos sutiktuvių proga buvo surengta šventė, vaikai net padarė plakatą su įvairiais palinkėjimais ir nuotraukomis.

Kitą dieną čempionė su kitais vaikų globos namų auklėtiniais vyko pailsėti į Jūrmalą, vaikams buvo organizuota pramoginė kelionė po Kupiškio rajoną.

Socialinė pedagogė V.Žaržojienė pasakojo, kad vasarą K.Kirilesku treniravosi nedidelėje vaikų globos namų treniruoklių salėje, o žaidynėms ruošėsi Obelių sporto klube, paskui dvi savaites su šalies rinktine buvo išvykusi į treniruočių stovyklą Radviliškyje.

Sportuoti pakvietė draugė

K.Kirilesku štangas kilnoti pradėjo maždaug prieš dvejus metus įkalbėta draugės. Ši nebesportuoja, o obelietė pasiliko ir dėl to nesigaili, nors prisipažįsta, kad buvo kilę minčių baigti su sportu.

„Šiaip nenorėjau sportuoti, jeigu ne draugė, nebūčiau net pradėjusi. Vienu metu galvojau mesti sportą, bet dabar, kai tiek pasiekiau, ketinu dar dalyvauti varžybose“, – sakė mergina.

JAV iškovoti medaliai – ne vieninteliai K.Kirilesku kolekcijoje.

Mergina yra tapusi įvairių mūsų šalyje rengiamų štangos spaudimo ir jėgos trikovės varžybų nugalėtoja bei vicečempione.

Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centre K.Kirilesku pavasarį įgijo virėjos specialybę, o rudenį ten pat pradės lankyti viešbučių darbuotojo programos kursus.

V.Žaržojienė sakė, kad į Obelių vaikų globos namus Kristina su seserimi ir dviem broliais atvyko iš Kupiškio rajono maždaug prieš 10 metų. Vyresnysis brolis Eisvinas jau gyvena savarankiškai, o 12 metų Dainius ir 18-metė Anželika dar glaudžiasi vaikų globos namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.