Paroda nuo galinės motociklo sėdynės

Žvilgsnis į pasaulį nuo galinės motociklo sėdynės. Taip būtų galima pavadinti vilnietės Jolantos Navickienės nuotraukų parodą, kuri atidaryta sostinės „Oslo namų“ meno erdvėje.

S.Rinkevičiaus tekstas, nuotr. iš asmeninio albumo
S.Rinkevičiaus tekstas, nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (6)

„Lietuvos rytas“

Sep 4, 2015, 12:48 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 1:32 PM

Su vyru, buvusiu Vilniaus meru Viliumi Navicku daugybę šalių motociklu apskriejusi moteris, kitaip nei dauguma kelionės akimirkas fiksuojančių fotografų, gražiausius epizodus dažniausiai įamžina nejusdama tvirto pagrindo po kojomis.

Tuo metu ji sėdi ant galinės motociklo sėdynės vyrui už nugaros.

„Pradėjau fotografuoti nuo motociklo, kad neužmigčiau. Kartais nuo gaivaus oro ir supančio vaizdo grožio taip atsipalaiduodavau, kad pradėdavau snausti“, – apie pirmųjų kadrų atsiradimą kalbėjo keliautoja.

Taip fotografuoti – nelengva užduotis. Juolab kad ir technika kelionėse ne visuomet veikia. Kinijos kalnuose fotoaparatui kenkė drėgmė, o Argentinoje – duobėti žvyrkeliai.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad prieš vieną išvyką į Maroką man buvo paskirtos kelionės fotografo pareigos, – pasakojo J.Navickienė. – Šalia visuomet turėjau ir vaizdo kamerą, ir fotoaparatą.“

Moteris tapo nuolatine kelionių fotografe ir per šešerius metus sukaupė didžiulę nuotraukų kolekciją.

Šiais metais jai kilo mintis atrinkti geriausius kadrus ir surengti nedidelę parodą.

Nuotraukų ciklo, pavadinto tiesiog „Kelyje“, kadruose – sutikti žmonės, jų emocijos, neįtikėtinus krovinius gabenantys automobiliai ir motociklai.

Ši paroda atidaroma naujos egzotiškos Navickų kelionės motociklais nuo Aliaskos Šiaurės Amerikoje iki Argentinos sostinės Buenos Airių Pietų Amerikoje išvakarėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste