Kiek dar laiko temps George'o Clooney ir teisininkės santuoka?

Kiek laiko išsilaikys ši šeima? Ar Holivudo žvaigždė George’as Clooney (54 m.) iš Libano kilusią teisininkę Amal Alamuddin (37 m.) vedė iš meilės? Net rengiamos visuomenės apklausos, kam naudinga ši santuoka – Amal ar George’ui? Nors poros santuoka laidojama kas savaitę, kol kiti aiškinasi, ar jausmai tikri, ar tik sandėris, jie vis dar kartu – jau metai.

Regis, visas pasaulis, sulaikęs kvėpavimą, laukia Amal ir George’o skyrybų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Regis, visas pasaulis, sulaikęs kvėpavimą, laukia Amal ir George’o skyrybų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tokios moters kaip Amal Holivudo žvaigždė G.Clooney iki tol niekada nebuvo sutikęs.<br>„Scanpix” nuotr.
Tokios moters kaip Amal Holivudo žvaigždė G.Clooney iki tol niekada nebuvo sutikęs.<br>„Scanpix” nuotr.
Amal sužavėjo Holivudo aktorių nestandartiniais veido bruožais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Amal sužavėjo Holivudo aktorių nestandartiniais veido bruožais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Regis, visas pasaulis, sulaikęs kvėpavimą, laukia Amal ir George’o skyrybų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Regis, visas pasaulis, sulaikęs kvėpavimą, laukia Amal ir George’o skyrybų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Regis, visas pasaulis, sulaikęs kvėpavimą, laukia Amal ir George’o skyrybų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Regis, visas pasaulis, sulaikęs kvėpavimą, laukia Amal ir George’o skyrybų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Sep 20, 2015, 10:00 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 11:19 PM

Užkietėjusio Holivudo vienišiaus aktoriaus G.Clooney ir plačiajai visuomenei nežinomos teisininkės A.Alamuddin vestuvės praėjusių metų rugsėjį tapo svarbiausiu viso pasaulio aukštuomenės įvykiu.

Bjauriausi gandai

Tačiau nuo pat draugystės pradžios nuolatiniu įsimylėjėlių palydovu tapo įvairios paskalos, o po vestuvių gandų dar labiau padaugėjo. Jau metai beveik kas savaitę pasaulio žiniasklaida praneša apie dar vieną garsiosios poros ginčą.

Regis, visas pasaulis, sulaikęs kvėpavimą, laukia Amal ir George’o skyrybų. Atrodo, kad abipuse meile niekas netiki.

Ko tik neprikalbėta apie šią santuoką! Kai kas tvirtino, kad jos pagrindas – Holivudo žvaigždės noras iškelti savo kandidatūrą į JAV prezidento postą 2020 metais. Dėl to esą jam bus reikalinga ne paprasta, o išskirtinė žmona, sugebanti pelnyti rinkėjų simpatijas.

Kai kas įtarė, kad aktorius esąs netradicinės lytinės orientacijos, o šiems gandams nuslopinti daugybės jo meilės romanų su įvairiomis gražuolėmis nepakanka.

Be to, atsirado ir tokių gandų, kad, atvirkščiai, Holivudo žvaigždę tiesiog nupirko ambicingoji nuotaka, nes jai reikėjo įkopti į naują žinomumo ir garbės lygį.

Milijonai žmonių mielai narsto šias paskalas, dalijasi įtarimais ir visada prie vieno argumento – meilės – deda klaustuką. Gal dėl to, kad George’as ir Amal niekada nebuvo panašūs į beprotiškai įsimylėjusius.

Daugybė nuotraukų buvo padaryta tiksliai laikantis nematomų kodų: jis pakšteli jai į nosį, ji kakta priglunda prie jo smakro, jie eina susikibę už rankų, jis – šiek tiek priekyje.

Truputis tarpusavio juokelių, truputis sentimentalumo ir lygios lyg stiklas frazės.

Kino žvaigždė ir tarptautinio lygio teisininkė nebuvo panašūs į Holivudo superžvaigždžių Brado Pitto ir Angelinos Jolie porą.

Net šiai porai simpatizuojantys negalėjo atsikratyti jausmo, jog tai sandėris, dalykinė dviejų profesionalų partnerystė: gražiai besišypsančių, mandagių, gerbiančių vienas kitą, bet akivaizdžiai kažką nutylinčių.

Susipažino per renginį

Kokios aplinkybės suvedė šiuos žmones? Žinoma, labdaringas renginys!

Visi gėrė šampaną ir vaišinosi vieno kąsnio sumuštiniais, už tai mokėjo didžiulius pinigus ir kalbėjosi maloniomis temomis.

Tokio pokalbio vakaro garbės svečias G.Clooney ir tikėjosi iš egzotiškos išvaizdos teisininkės, su kuria buvo supažindintas.

Bet jau po pusės valandos George’as buvo įtrauktas į karštas diskusijas apie socialinę atsakomybę, tarptautines teroristines organizacijas ir lytinius nusikaltimus okupuotose teritorijose. Bet keisčiausia, kad G.Clooney tai buvo įdomu.

Žodis po žodžio ir Holivudo lepūnėlis netikėtai sau pačiam įsitraukė į teisininkės A.Alamuddin veiklos kryptį – teroristinių grupuočių Libijoje palydovinio žvalgymo programą.

G.Clooney ir Libijos teroristai? Atrodo, jis suvokė, kad gali pasitarnauti pasauliui daugiau, nei suvaidinti žavingai besišypsančio gražuolio vaidmenį.

Jie susitikdavo vis dažniau: tai Londone, tai Niujorke, tai dar kur nors.

Kartu pietaudavo, kalbėdavosi ir vienas kitam patiko, nors tuo metu Holivudo žvaigždė susitikinėjo su kroatų kilmės modeliu Monika Jakisic.

Amal su niekuo nebendravo, kaip sakoma, buvo ištekėjusi už savo darbo, tad meilei nelikdavo laiko. Be to, kokia gali būti meilė su geidžiamiausiu planetos vyru?

Net ir būdama itin pasinėrusi į darbą Amal žinojo, kad jis turi gražių moterų medžiotojo reputaciją.

Ir niekam nebuvo paslaptis, kad po pirmųjų skyrybų su Talia Balsam, kai jam buvo tik 32-eji, nė vienai gražuolei daugiau nepavyko užkietėjusio Holivudo vienišiaus nuvesti prie altoriaus.

Net, atrodytų, tvirčiausi jo santykiai nutrūkdavo tą pačią minutę, kai draugei kildavo klausimas: o kas toliau? Visos sulaukdavo pasiūlymo išsiskirti ir likti draugams.

Tik G.Clooney buvo dosnus: buvusioms draugėms jis pirko namus ir butus, padėdavo gauti darbą, dalijo brangias dovanas ar tiesiog duodavo pinigų.

Ar jis žinojo, ką reiškia išsiskyrimo skausmas?

Dar iki pažinties su T.Balsam jį dėl kolegos Charlie Sheeno paliko pirmoji meilė aktorė Kelly Preston.

Bet žmonai T.Balsam sudie pirmasis ištarė G.Clooney. Ir po to nusidriekė ilga draugių virtinė, kurioms reikalavimai buvo tokie pat: grožis, lengvas charakteris ir noras pasilinksminti.

Po didžiulės televizijos serialo „Greitoji pagalba“ sėkmės G.Clooney draugužių atrasdavo visur: filmavimo aikštelėje, televizijos studijoje ir net restorane.

Prie neįrodytų, bet jam priskiriamų pergalių priklauso ir Julia Roberts, Katie Holmes, Salma Hayek, Lucy Liu, Cindy Crawford ir Charlize Theron.

Visos gražuolės jį įsimylėdavo akimirksniu ir ilgam. Ir visos darė tą pačią klaidą: jos laikė save išskirtinėmis ir vienintelėmis.

Subtilus moterų kolekcininkas pastebėdavo mažiausią jų išskirtinumo bruožą. Bet tokių moterų kaip Amal G.Clooney dar nebuvo sutikęs.

Intelektas ir netaisyklinga nosis

Keletą mėnesių jų susitikimai buvo santūraus, bičiuliški, bet kartą Holivudo žvaigždė sulaužė tradiciją: pakvietė Amal ne pietų ar vakarienės, o tiesiog susitikti.

Ji paklausė: kas tai, pasimatymas? G.Clooney šelmiškai mirktelėjo: kaip pavyks.

Pirmosios jų bendros nuotraukos neryškios, padarytos pro langą. George’as ir Amal sėdi palinkę vienas prie kito ir apie kažką susikaupę kalbasi.

Kalbėtis su šia moterimi Holivudo žvaigždei buvo įdomu.

G.Clooney traukė jos intelektas, kuris derėjo su stebėtinai įdomia išvaizda.

George’as buvo matęs daug gražuolių, kurios didžiąją laiko dalį skyrė veidui, kūno linijoms tobulinti, nes jų pagrindinis tikslas – atsidurti ant raudonojo kilimo, įsikibus žvaigždei į parankę.

O tokių, kurių nosis nebuvo padailinta pagal standartą? Netaisyklingų veido bruožų, kurie primena Paryžiaus modernistų darbus?

Ne tik protinga, graži, bet ir neįtikėtinai savarankiška moteris, nebijanti reikšti savo nuomonės. Negana to, savo srityje pelniusi autoritetą.

Pirmą kartą G.Clooney pasijuto nejaukiai: dabar jau jam reikėjo patikti ir užkariauti moters dėmesį, o ne priešingai.

Amal savo gyvenimą derino ne prie Los Andželo, o veikiau Londono, Niujorko ir Vašingtono standartų.

Laimingą gyvenimą ji siejo ne su žvaigždės statusą turinčiu vyru, o savo intelektu, sugebėjimu greitai reaguoti ir analizuoti.

Libano elitas

Keletas šios gražuolės šeimos kartų buvo laikomi Libano intelektualaus elito žiedu. Amal tėvai taip pat buvo pelnę įspūdingą sėkmę.

Tėvas Ramzi Alamuddinas buvo Beirute įsikūrusio Amerikos universiteto profesorius, dėstė verslo teoriją.

Motina Baria Alamuddin – arabų laikraščio „Al Hayat“, leidžiamo 300 tūkst. egzempliorių tiražu, tarptautinių klausimų redaktorė.

Iki šių pareigų ji dirbo Libano televizijos diktore, ėmė interviu iš Kubos lyderio Fidelio Castro, buvusio Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Tony Blairo ir JAV prezidento Billo Clintono.

Amal motina buvo laikoma gražiausia Beiruto moterimi ir net lyginama su Holivudo žvaigžde Elizabeth Taylor.

Devintąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį kilus Libano pilietiniam karui dauguma Beiruto inteligentijos atstovų pasirinko emigraciją. Alamuddinai išvyko į Londoną. Tuomet Amal buvo dveji metai.

Pinigų nestokojančiai šeimai svarbiausia buvo duoti visa ką geriausia, pirmiausia išsilavinimą, savo vaikams – Amal, jos seseriai ir dviem broliams.

Amal baigė Oksfordo, po to Niujorko universiteto Teisės fakultetą, pasirinko tarptautinę teisę. Jos bendrakursiai rengė vakarėlius, linksminosi naktiniuose klubuose, rūkė savo pirmąsias cigaretes, patyrė pirmąsias pagirias, mezgė meilės romanus, pykosi ir taikėsi – gyveno visavertį, kaip jiems atrodė, gyvenimą.

Jie nuoširdžiai gailėjosi Amal – tokia graži ir protinga mergina džiūsta prie knygų ir referatų. Su ja norėjo susitikinėti daugelis vyrų.

Ji lyg ir neprieštaravo, bet visų jos santykių nebuvo galima pavadinti net romanais.

Trumpi ir varginantys, nuolat pasibaigiantys tais pačiais vyrų priekaištais, kad ji per daug mokosi ir dirba. Ir tai buvo tiesa.

Baigusi universitetą už geras studijas ji gavo prestižinę premiją ir iškart buvo priimta praktikuotis į JAV apeliacinį teismą.

Iš čia prasidėjo pergalingas A.Alamuddin, kaip teisininkės, žygis tarptautininkės karjeros laiptais.

Pirmoji gražuolės darbo vieta – „Sullivan and Cromwell“ advokatų kontora, antroji – Tarptautinis Jungtinių Tautų teismas.

2011-aisiais A.Alamuddin ėmėsi ginti buvusios Ukrainos premjerės Julijos Tymošenko interesus, po to tapo „WikiLeaks“ įkūrėjo Juliano Assange’o atstove.

Tarptautinės advokatų asociacijos vadovė A.Alamuddin Egipte gynė televizijos „Al Jazeera“ žurnalistus, teikia konsultacijas Graikijos vyriausybei, kaip susigrąžinti kažkada britų išvežtas kultūros vertybes, dirba Jungtinių Tautų žmogaus teisių ekspertu ir buvusio šios organizacijos generalinio sekretoriaus Kofi Annano patarėja.

Amal rengiasi labai brangiais, ryškiais, originaliais garsiausių dizainerių drabužiais, išsiskiria išraiškingu makiažu. Vešlūs lieknos kaip modelis gražuolės plaukai visuomet palaidi. Ši teisininkė tapo tikra žvaigžde.

Vien ko verta visą pasaulį apskriejusi jos kolegų pateikta charakteristika: „Amal – nepriklausoma, o protas dirba kaip „Rolls-Royce“ variklis“.

Tokios moters kaip Amal Holivudo žvaigždė niekada nebuvo sutikusi.

2014-ųjų vasarį G.Clooney pakvietė A.Alamuddin į uždarą jo trilerio „Brangenybių medžiotojai“ premjerą Baltuosiuose rūmuose, kur dalyvavo Amerikos prezidentas su šeima. O kovo mėnesį George’as ir Amal drauge nuvyko ilsėtis į Seišelius.

Balandį pasaulis sužinojo apie garsiosios poros sužadėtuves.

Anytai įtiko

G.Clooney motina buvo patenkinta nuotaka. Taip ir pasakė: ačiū Dievui, kad ji – ne iš pramogų pasaulio, nes jau nebuvo jėgų žiūrėti į visas tas.

Nuotakos motina buvo nusiteikusi ne taip palankiai. Ir ne amžiaus skirtumas buvo svarbiausia. Reputacija – štai kas baugino motiną!

Kas tas Clooney? Už ką gauna pinigus? Kiek knygų ir kokių perskaitęs? Ir ar ilgai bus ištikimas, turint omenyje audringą jo praeitį?

Bet G.Clooney mokėjo sužavėti. Per susitikimą su A.Alamuddin tėvais išlaikė tikrą egzaminą, nupiešdamas savo politines pažiūras ir labdaringą veiklą.

Po to būsimąją uošvę pakvietė į savo vilą prie Komo ežero ir pelnė jos palankumą.

Viskas buvo nuspręsta: vestuvės įvyks. George’as padovanojo Amal prabangius namus netoli Londono, o ji, rūkiusi daugelį metų, atsisakė cigarečių.

Amal ir George’as keletą mėnesių planavo savo šventę. Jie žinojo, kad jų vestuvės prikaustys viso pasaulio dėmesį.

Į ceremoniją Venecijoje susirinko daugybė garsių svečių, tarp kurių buvo ir Holivudo žvaigždė Mattas Damonas su žmona, supermodelis Cindy Crawford su vyru, vyriausioji Amerikos madų žurnalo „Vogue“ redaktorė Anna Wintour.

Nuotaka vilkėjo prabangią mados namų „Alexander McQueen“ suknelę, jaunikis – „Giorgio Armani“ kostiumą. Milžiniškas vestuvių tortas – tikras meno kūrinys, specialūs „People“ ir „Hello!“ leidiniai su daugybe išskirtinių nuotraukų ir išsamiu ceremonijos aprašymu.

Viena vertus, idealu, kita vertus, G.Clooney santuoka pradedant nuo vestuvių atsidūrė po didinamuoju stiklu ir sulaukė nedraugiško dėmesio. Pirmiausia buvo išnarstyti svečių sąrašai, po to – nuotraukos.

Jaunoji – kažin kokia egzotiškos išvaizdos, nestandartinės nosies moteris su plačia baltų dantų šypsena, šalta, baisi ir, akivaizdu, nejaučianti nė kruopelytės dėkingumo už tai, kad Dievas pasiuntė jai tokį vyrą.

A.Alamuddin gerbėjai taip pat nepatikliai vertino jos pasirinkimą. Feministės ir teisininkų bendruomenė nepatenkinta raukė savo intelektualias nosis: kas tas Clooney? Pamaiva, žilaplaukis moterų sijonų medžiotojas, juokdarys. Apie ką su juo kalbėti?

Kaip viena geriausių pasaulio advokatų galėjo pasirinkti šį Holivudo klouną?

Pasaulis, kuriam patinka pasakos ir gražios meilės istorijos, tapo šios sąjungos priešininku.

Pora medžiojama visur – bet kokios nuotraukos nedelsiant patenka į internetą ir tuoj apauga visokiausio plauko gandais.

Nepaisant to, net ir intensyviai dirbdama Amal įsigudrina dalyvauti visuose renginiuose, kurie svarbūs jos sutuoktiniui George’ui. Gal tai iš tikrųjų meilė?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.