Garsūs Lietuvos sugyventiniai: karčios ašaros dėl turto dalybų

Sutuoktiniai, ištarę vienas kitam „taip“, įsipareigoja būti džiaugsme ir skurde iki gyvenimo pabaigos. Sugyventiniai pasižada: „Aš būsiu šalia tavęs tol, kol mūsų bendravimas mane tenkins.“

Dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino ir choreografė Kristina Navickaitė-Tina
Dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino ir choreografė Kristina Navickaitė-Tina
Dainininkė Džordana Butkutė-Strasevičienė ir Sergejus Gorbonas
Dainininkė Džordana Butkutė-Strasevičienė ir Sergejus Gorbonas
Poetė Dalia Bielskytė
Poetė Dalia Bielskytė
Daugiau nuotraukų (3)

Rūta Peršonytė („Lietuvos rytas“)

Sep 21, 2015, 7:59 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 4:02 PM

Pusė sugyventinių išsiskiria taip ir nesusituokę. Vėliau neretai už nepriklausomą partnerystę tenka mokėti didelę kainą – bylinėtis dėl turto ir graužtis dėl tuščiai iššvaistytų metų. Toks likimas neaplenkia ir žinomų asmenų, kurie gyvena, kaip žmonės sako, susimetę.

Kai po kelerių metų draugystės skirtingais keliais pasuko choreografė Kristina Navickaitė-Tina (38 m.) ir dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino (39 m.), jų turto dalybų istorija iškilo į viešumą. Pora santykius ne vienus metus audringai aiškinosi ir teisme.

Gyvendami kartu Mino ir Tina Klaipėdos rajone, Slengiuose, kartu pasistatė namą, nes planavo susituokti. Tačiau poros santykiai nutrūko. Taikiai išsiskirti jiems nepavyko. Mino teismų būdu ėmė siekti susigrąžinti apie 150 tūkst. eurų, investuotų į namą.

Mino iš buvusios draugės prašė priteisti nekilnojamojo turto ir daiktų, kurių bendra vertė – per 70 tūkst. eurų.

Prie keletą metų buvęs dainininkės Džordanos Butkutės-Strasevičienės (46 m.) gyvenimo draugas Sergejus Gorbonas (45 m.) kaltintas turto prievartavimu.

Dž.Butkutė su S.Gorbonu išsiskyrė prieš ketverius metus, susipažinusi su būsimu vyru Elegijumi Strasevičiumi.

Kadangi su tuomečiu draugu ir vadybininku dainininkė gyveno savo bute, ji Sergejaus paprašė išsikraustyti. Šis liko nepatenkintas. Po kurio laiko S.Gorbonas emigravo į Estiją, ten susirado mylimąją, susilaukė su ja vaiko.

Nepaisant to, S.Gorbonas buvusią širdies draugę šantažavo – reikalavo pinigų arba nekilnojamojo turto. Mainais jis žadėjo niekam nieko nepasakoti apie su Džordana kartu praleistą dešimtmetį.

2013 metų gegužę savo noru iš gyvenimo pasitraukė Klaipėdos dailininkas Arūnas Mėčius. Jis pastaruosius vienuolika metų gyveno nesusituokęs su poete Dalia Bielskyte (43 m.).

Planuodamas savižudybę tuomet 48 metų A.Mėčius testamento nepaliko – tik atsisveikinimo raštelį, kuriame parašė: „Visus paveikslus dovanoju Dalytei.“

Po dailininko mirties pretenzijas į tėvo kūrybinį palikimą pareiškė vienturtė A.Mėčiaus duktė Eglė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.