Garsaus serijinio žudiko duktė: „Maniau, kad mano tėvas velnias“

Kaip jaučiasi vaikas, kurio tėvas – serijinis žudikas? Dviejų labai garsių amerikiečiams siaubą variusių nusikaltėlių dukterys nusprendė atskleisti, kaip jaučiasi ir koks buvo tas momentas, kai sužinojo, kad jų tėvai buvo žudikai.

J.Carson tėvas M.Carsonas žudė „raganas“.
J.Carson tėvas M.Carsonas žudė „raganas“.
J.Carson tėvas M.Carsonas žudė „raganas“.
J.Carson tėvas M.Carsonas žudė „raganas“.
Keithas Jespersonas buvo vadinamasis „besišypsančio veido“ žudikas.
Keithas Jespersonas buvo vadinamasis „besišypsančio veido“ žudikas.
Melissa Moore su vyru ir vaikais aplankė tėvą K.Jespersoną kalėjime 2005 m.
Melissa Moore su vyru ir vaikais aplankė tėvą K.Jespersoną kalėjime 2005 m.
Dviejų vaikų mama Melissa Moore sužinojo, kas jos tėvas Keithas Jespersonas buvo vadinamasis „besišypsančio veido“ žudikas, kai jai buvo 15 metų.
Dviejų vaikų mama Melissa Moore sužinojo, kas jos tėvas Keithas Jespersonas buvo vadinamasis „besišypsančio veido“ žudikas, kai jai buvo 15 metų.
Daugiau nuotraukų (5)

lrytas.lt

2015-10-05 14:17, atnaujinta 2017-10-11 21:31

Dviejų vaikų mama Melissa Moore sužinojo, kas jos tėvas Keithas Jespersonas buvo vadinamasis „Besišypsančio veido“ žudikas, kai jai buvo 15 metų.

Tuo tarpu Jenn Carson sužinojo kad jos tėvas Michaelas Carsonas buvo vienas iš vadinamųjų San Francisko raganų žudikų, kai jai buvo vos aštuoneri, rašo „The Daily Mail“.

Korė kačiukus

„Tai bloškė į visišką tamsą“, – teigė M.Moore apie momentą, kai sužinojo savo tėvo paslaptį.

Ji augo galvodama, kad jos vaikystė buvo normali.

„Jis buvo aprūpintojas, sargas. Jis buvo toks, koks, maniau, kiekvienas tėvas turėtų būti“, – sakė moteris.

Bet tamsioji pusė atsiskleidė, kai ji pamatė tėvą kankinantį gyvūnus, kurie užklysdavo į šeimos valdas.

Būdama penkerių, M.Moore su pasibaisėjimu stebėjo, kai jos tėvas korė jos auginamus kačiukus ant skalbinių virvės ir kankino juos iki mirties – nekreipdamas dėmesio į savo dukros riksmus.

Kartą, stebint jo dukrai, jis sugriebė katę ir suko jos galvą iki tol, kol jos kaklas trakštelėjo. Melisa sakė, jog jo žvilgsnis spindėjo pasitenkinimu.

1995-taisiais tėvas buvo suimtas už aštuonių moterų nužudymą.

Žolės prekeivis

J.Carson užaugo gana neįprastoje šeimynoje, bet ji manė jog tai normalu.

„Mano tėvas buvo namisėda žolės prekeivis... taip, jis tą darė. Kartą vaikų darželyje patekau į bėdą – mes žaidėme namus, ir aš sukau suktines. Man tai atrodė normalu“, – sakė J.Carson.

Jos tėvai galiausiai išsiskyrė, kai ji buvo penkių metų amžiaus. J.Carson tėvas įsisuko į narkotikų pasaulį ir vedė moterį vardu Suzan. Ta moteris mergaitei priminė tuo metu garsų serijinį žudiką.

„Žmonės šnekėjo apie Charlie Mansono akis ir jo bauginančią išvaizdą, ir man ta moteris atrodė bauginanti“, – prisipažino ji.

J.Carson tėvas ir pamotė buvo suimti už trijų žmonių nužudymą 1983-iaisiais. Mergaitė tada buvo tik aštuonių metų amžiaus.

„Namuose radau laikraščio straipsnį. Atsimenu žodį „uždaužyta“, nes nežinojau, ką tai reiškė, bet skaitydama kitus žodžius sugebėjau suprasti, kad jie dūrė jai į kaklą 12 kartų ir tvojo jai per galvą. Nuo tada prasidėjo mano viso gyvenimo kova su košmarais“, – prisiminė ji.

J.Carson prisipažino, jog po žinių apie jos tėvo įvykdytas žmogžudystes ji jautėsi labai vieniša.

„Aš atsimenu, galvodavau, kad labiau norėčiau, jog mano tėvas būtų miręs nutrenktas žaibo, negu būtų serijinis žudikas“, – pridūrė ji.

Nusikaltimų aukos – ir šeimos nariai

M.Moore, viena iš trijų K.Jespersono vaikų, sakė, kad jos šeimos nariai taip pat buvo nusikaltimų aukos – ir vis dar nešiojasi su savimi didžiulį gėdos jausmą.

Anksčiau ji teigė, jog tam tikra prasme yra susijusi su savo tėvu, nors ir nėra sukėlusi skausmo. „Bet žinojimas, kad mano tėvas sukėlė daug skausmo, kelia skausmą man“, – prisipažino moteris.

Pasak jos, nėra knygų, kuriuose būtų parašyta, ką daryti, jeigu tavo tėvas yra serijinis žudikas.

„Nėra jokių lankstinukų, paramos grupių, bet pamažu aš radau sau geriausią atsakymą“, – sakė ji.

2009-taisiais Melissa parašė knygą apie savo tėvą ir jos šeimos kovą „Sugriauta Tyla“.

Dabar ji bando padėti kitiems serijinių žudikų šeimų nariams, kurie, pasak jos, dažnai tylomis bando susidoroti su traumomis ir gėda dėl tų, su kuriais jie yra susiję.

Besišypsantis veidas

Dabar jau 60-metis K. Jespersonas anuomet užsidirbo savo reputaciją siųsdamas prisipažinimus policininkams ir žurnalistams ir juose aprašydamas savo šlykščius nusikaltimus. Laiškai buvo pasirašyti besišypsančiu veidu – nuo tuo laiko tai tapo jo pravarde.

Žudiko, kuris dabar leidžia savo dienas už grotų, aukos dažniausiai būdavo prostitutės ir benamės moterys, kurias jis išprievartaudavo prieš pasmaugdamas plikomis rankomis.

J.Carson taip pat jautė kaltę turėdama žudiką tarp šeimos narių.

„Aš maniau, kad pasaulis yra labai baisi vieta,- sakė ji. – Aš prisimenu, galvodavau, kad esu velnio dukra. Aš turbūt esu blogis. Maniau, kad ir aš skriausiu žmones.“

J.Carson tėvas ir pamotė Michaelas ir Suzan Carsonai buvo sulaikyti devintojo dešimtmečio pradžioje po moterų, kurios, jų manymu, buvo raganos, žudynių bangos.

Žudynių bangą jie pradėjo 1981-aisiais nuo jų 23-jų metų kambariokės Keryn Barnes nužudymo jų bute San Franciske. Jie trenkė jai per galvą keptuve, prieš tai dūrę 13 kartų, ir suvynioję į antklodę paslėpė kūną rūsyje.

Abu serijiniai žudikai buvo nuteisti 75 metams kalėjimo.

Parengė Domantas Adomaitis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?