Trys patėvio prievartautos seserys susivienijo ir jam atkeršijo

Trys patėvio prievartautos seserys sutelkė jėgas ir pasiekė, kad būtų įvykdytas teisingumas. Pasitelkusios „Facebook“, seserys savo skriaudiką susekė Botsvanoje ir padėjo įvykdyti teisingumą.

Trys seserys tik neseniai išsiaiškino, kad patėvis prievartavo jas visas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Trys seserys tik neseniai išsiaiškino, kad patėvis prievartavo jas visas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Trys seserys tik neseniai išsiaiškino, kad patėvis prievartavo jas visas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Trys seserys tik neseniai išsiaiškino, kad patėvis prievartavo jas visas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 6, 2015, 10:10 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 7:14 PM

44 metų Jamesas Lawtonas buvo sulaikytas lėktuve, kai seserys pranešė policijai, kur jis gyvena. Dabar jis atlieka bausmę kalėjime.

Merginos paslaptį, kad buvo prievartaujamos šeimoje, slėpė viena nuo kitos 10 metų. Galiausiai, pasidalinusios kraupia tiesa, jos nusprendė surasti vyrą, kuris sugriovė joms vaikystę.

Seserys apie tai, kaip Lawtonas sužlugdė jų vaikystę, prabilo atvirai.

Vyriausioji sesuo, 30-metė Danielle Michalik-May, atviravo: „Jamesas pavogė mūsų nekaltybę, atėmė brangiausius gyvenimo metus. Mes buvome tik mažos mergaitės, bet jis mumis pasinaudojo, išniekino mus visas pačiu blogiausiu būdu.

Mus vis dar persekioja tai, ką Jamesas mums padarė. Visos liūdime, kai prisimename, ką jis mus vertė patirti, taigi, matyti jį kalėjime – geriausias teisingumas, kurio mes galėjome trokšti.“

Kai D.Michalik-May ir dvi jos jaunesnės seserys, Patricia ir Terri-Ann Michalik, prieš 4 metus atvirai pasikalbėjo, jos pasiryžo pasiekti, kad jų piktadarys būtų nuteistas už savo baisius nusikaltimus.

Atpildo valanda

24 metų T. Michalik iš Derbio sakė: „Aš ieškojau jo „Facebook“ ir negalėjau patikėti, kad radau jį gyvenantį su nauja žmona Botsvanoje, Afrikoje. Tai užvirino mano kraują. Aš nežinojau, ar jis turėjo daugiau vaikų, ir negalėjau pakęsti minties, kad jis galbūt išnaudoja kitus ir griauna gyvenimą dar vienai mažai mergaitei.“

Užsispyrusios trys seserys nuvyko į policiją ir davė oficialius parodymus, tuo pačiu pateikė informaciją apie Lawtono gyvenamąją vietą.

Trejus metus policija sekė jį, bet ėmėsi veiksmų tik tada, kai jis užsisakė pasą ir lėktuvo bilietus į Jungtinę Karalystę. Šių metų kovą Lawtonas buvo sulaikytas lėktuvui nusileidus Heathrow oro uoste. Šio mėnesio pradžioje jis buvo nuteistas 12 metų už 9 seksualinės prievartos atvejus bei seksualinį priekabiavimą prieš seseris nuo 1993 iki 1999 metų.

Blogi prisiminimai Prievarta prasidėjo, kai mergaičių mama užmezgė santykius su Lawtonu bare, kuriame dirbo.

Viešbučio administratore dirbanti D.Michalik pasakojo: „Kai tik Jamesonas persikėlė gyventi pas mus, vyras pradėjo prie mūsų kabinėtis. Jis laukdavo, kol mama išeis į darbą, tada ateidavo į mūsų miegamąjį ir puldavo mus. Aš buvau labai išsigandusi. Man buvo tik 8-eri ir aš nesupratau, ką jis darydavo, bet žinojau, kad tai buvo blogai. Aš tikėjausi, kad jis neliečia mano seserų, ir naiviai galvojau, kad jis naudosis tik manimi ir paliks mano seseris ramybėje.“ Deja, vienos sesers jam neužteko.

25 metų slaugytoja dirbanti P.Michalik tvirtino: „Jamesonas sekdavo mane į vonią ir priversdavo jį tenkinti orališkai. Man buvo tik ketveri“.

T.Michalik, taip pat slaugytoja, yra persekiojama panašių prisiminimų iš to laiko, kai jai buvo vos treji. Ji pasakojo: „Aš ką tik buvau nustojusi nešioti sauskelnes, kai jis pradėjo prie manęs priekabiauti. Blogiau būti ir negalėjo. Neturiu jokių linksmų prisiminimų iš vaikystės, vien tik siaubingi dalykai.“

Seserys maldaudavo leisti nemiegoti iki vėlumos, kol grįš mama ir Jamesonas nustos jas skriausti, bet dažniausiai jis priversdavo mergaites eiti miegoti. Patėvio teroras nesibaigdavo vien tuo. Norėdamas parodyti savo galią, jis žudydavo mergaičių laikomus triušius ir normuodavo seserų maistą.

D.Michalik, kuri vis dar kenčia nuo nerimo ir panikos priepuolių kalbėjo: „Mes bijojome jo. Jis buvo šlykštus, smurtaujantis, agresyvaus būdo vyras. Žinojome, jog neverta ginčytis ar bent prasitarti apie tai, ką jis su mumis darė“.

Išsivedė policija

Prievarta namuose baigėsi tik 1999 metais, kai Lawtonas buvo suimtas šeimos namuose Airijoje už seksualinę prievartą. Jis gavo 3 metus kalėjimo.

D.Michalik prisimena: „Jį išsivedė policija, ir mes jo niekada nebematėme. Socialinės tarnybos tuo metu uždavinėjo mums klausimus apie tai, kas mums atsitiko – bet mes niekada neatskleidėme tiesos. Po metų mama su juo išsiskyrė. Apie patėvį beveik nekalbėjom, nors kas dieną mus persekiodavo prisiminimai apie tai, ką jis mums padarė.“

Prieš ketverius metus, naktį, moterys pagaliau prisipažino viena kitai, jog buvo Jamesono aukomis.

P.Michalik iš Derbio tvirtino: „Kad ir kaip buvo siaubinga žinoti, jog jis nuskriaudė mus visas, bet mes galėjome paguosti vieną kitą ir padėti kiekvienai emociškai“.

Per kelias savaites susekusios Lawtoną, seserys dabar gali užbaigti šį gyvenimo košmarą, kuris jas persekiojo nuo vaikystės.

T.Michalik pridūrė: „Tikiuosi, jis supus kalėjime. Dėl manęs, jie galėtų išmesti raktą. Labai norėčiau tikėti, kad jo niekada neprileis arti kitų vaikų“.

Parengė Domantas Adomaitis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.