Vakarėlių liūtė pasirinko mirti anksčiau, nei taps „bjauri“

50 metų tris vaikus turinti britė nusprendė verčiau mirti dabar, nei sulaukti to amžiaus, kai taps sena, negraži ir neturtinga. Moteris atsisakė gydymo, kuris būtų pratęsęs jos gyvenimą, ir pasirinko mirtį.

Pasak vyriausios dukters, motina būdavo kiekvieno vakarėlio siela ir pažiba.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Pasak vyriausios dukters, motina būdavo kiekvieno vakarėlio siela ir pažiba.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Teismas uždraudė atskleisti moters tapatybę.
Teismas uždraudė atskleisti moters tapatybę.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2015-12-03 13:41, atnaujinta 2017-10-01 13:07

Jos duktė socialiniuose tinkluose išplatino griebiančią už širdies žinutę su prašymu už jos motiną pakelti „taurę ko nors burbuliuojančio“.

Motina teisme išsikovojo teisę nutraukti medicininį gydymą, kuris palaikė jos gyvybę.

Trijų vaikų motina gydytojams sakė, kad verčiau mirs, nei praras savo mylimą „aukštuomenės gyvenimą“, ir kad negalėtų susitaikyti su tokia ateitimi, kurioje laukia prasta sveikata ir skurdas.

Šeimą labai prislėgė toks moters sprendimas, tačiau jie jį palaikė teisme sakydami, kad noras numirti atitinka jos „neįprastą asmenybę“.

Pasak vyriausios dukters, motina būdavo kiekvieno vakarėlio siela ir pažiba.

Moteris sirgo inkstų nepankamumu ir nepaisydama gydytojų prieštaravimų reikalavo nutraukti gydymą. Šeima teismui sakė, kad nenori, jog ji mirtų, bet privalo gerbti jos sprendimą.

Moteris, kurios negalima įvardyti dėl teisinių priežasčių, buvo keturis kartus ištekėjusi, trims savo dukroms, iš kurių viena dar paauglė, buvo „visiškai abejinga motina“.

Pasakojama, kad ji be saiko taškė pinigus ir daug gėrė, jos gyvenimas buvo impulsyvus, be kaltės ar apgailestavimo jausmo.

Pirmasis vyras negailėjo mirusiajai gerų žodžių – pasak jo, ji buvo gera motina ir iki jiems susituokiant dirbo aukle. Tačiau ji turėjo daug meilės nuotykių ir santuokų, nemokėjo elgtis su pinigais. „Ji mėgavosi gyvenimu“, – sakė vyras.

Jis teigė suprantantis moters pasirinkimą atsisakyti gydymo, nes „ji nemėgsta stabdžių“.

Moteris valdė prabangų viešbutį pietų Anglijoje ir nuolat lankėsi aukštuomenės vakarėliuose. Bet prabangus gyvenimo būdas ėmė žlugti 2014 m. pabaigoje, kai jai buvo diagnozuotas krūties vėžys. Jai buvo atliktas šioks toks gydymas, bet ji atsisakė chemoterapijos, nes tada nebe taip gerai atrodytų su bikiniu, taip pat atsisakė gydymo, kuris, jos nuomone, ją padarytų storą.

Šių metų rugpjūtį žlugo jos paskutiniai santykiai, kartu ji prarado verslą ir namus, likdama skolose. Po nepavykusio bandymo nusižudyti moteris susirgo ūmiu inkstų nepakankamumu, buvo pažeistos kepenys.

Pasak gydytojų, ji turėjo visus šansus išgyventi, jeigu būtų sutikusi atlikti dializę. Tačiau moteris pasakė, kad verčiau mirs, nes neteko visko, dėl ko stengėsi. Pasak viduriniosios dukters, motina nenorėjo gyventi paprastame bute, būti neturtinga ir bjauri (tai jai reiškė buvimą sena).

Teismas patenkino moters troškimą leisti jai numirti, tačiau uždraudė po mirties atskleisti jos tapatybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.