Išsiskyrusį verslininką pamilusi „Teleloto“ vedėja gavo kraitį

Jurgita Drabatienė (34 m.) ridena loterijos kamuoliukus ir jaučiasi laiminga, nes mėgstamas darbas jai teikia vien geras emocijas – televizijos žaidime ji dalija stambius piniginius prizus. O kokią laimę jai atnešė šeima? Susituokusi su vienos įmonės pardavimų vadovu Juozu Drabata (47 m.) ji kaip kraitį gavo ir jo dukterį Urtę (14 m.) iš pirmos vyro santuokos.

Stiuardesės Kristinos vaidmenį filme „Gustavo nuotykiai“ sukūrusi J.Drabatienė su šeima visada žiūri Audriaus Rakausko vedamą laidą „Gustavo enciklopedija“.<br>O.Žalio nuotr.
Stiuardesės Kristinos vaidmenį filme „Gustavo nuotykiai“ sukūrusi J.Drabatienė su šeima visada žiūri Audriaus Rakausko vedamą laidą „Gustavo enciklopedija“.<br>O.Žalio nuotr.
„Teleloto“ vedėja J.Drabatienė su vyru Juozu mėgsta keliones.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Teleloto“ vedėja J.Drabatienė su vyru Juozu mėgsta keliones.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Ilgiausiai – šešerius metus - Jurgita dirbo poroje su J.Radzevičiumi, tačiau jis daugiau nei prieš metus būdamas neblaivus Vilniuje sukėlė automobilio avariją, per kurią žuvo žmogus, ir dėl to neteko loterijos vedėjo darbo.
Ilgiausiai – šešerius metus - Jurgita dirbo poroje su J.Radzevičiumi, tačiau jis daugiau nei prieš metus būdamas neblaivus Vilniuje sukėlė automobilio avariją, per kurią žuvo žmogus, ir dėl to neteko loterijos vedėjo darbo.
Daugiau nuotraukų (3)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Jan 2, 2016, 11:08 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 1:09 AM

Aktorystė ir žurnalistika.

Ant šių profesijų, kurias yra įgijusi Jurgita, laikosi jos karjera televizijoje. O šeiminės laimės receptas, kurį „Teleloto“ loterijos vedėja surado ištekėjusi prieš trejus metus, dabar priklauso jai, vyrui ir jo dukrai.

Septynerius metus televizijos žaidimą vedanti J.Drabatienė nusifilmavo keliuose populiariuose serialuose.

Vienas jų, tokių kaip „Pamiršk mane“, nepaliko abejingo net jos sutuoktinio – žiūrėdamas per televiziją Jurgitos su aktoriumi Vidu Petkevičiumi vaidinamas scenas vyras krūptelėjo, nes žmonos ir kolegos bučiniai jam pasirodė įtikinami.

Ar Jurgita tuomet turėjo pasiteisinti vyrui? „Juk jis žino, kad kasdienybėje niekada nesusitinku su Vidu ir nesiglėbesčiuoju, nesibučiuoju“, – šypsodamasi patikino tame seriale gerokai vyresnio profesoriaus meilužę vaidinusi J.Drabatienė.

Pasitikėjimo vieno kitu ne tik filmų scenos, bet ir televizijos žaidimas negriauna. Juk darbas ir asmeninis gyvenimas – du skirtingi pasauliai.

Bet asmeninė patirtis Jurgitai kartais padeda kuriant naujus vaidmenis – jos nė kiek nenustebino režisierių Vaido Lekavičiaus ir Augustino Griciaus pasiūlymas tapti kosmoso stiuardese visai šeimai skirtame filme „Gustavo nuotykiai“.

2014-aisiais kino teatruose parodyta premjera buvo sukurta pagal televizijos laidas „Gustavo enciklopedija“, kurias J.Drabatienė dažną sekmadienį pasižiūrėdavo su šeimos nariais.

Kuriant šį filmą netikėtai atsirado šviesiaplaukės stiuardesės Kristinos, nušviečiančios dangaus platybes lyg saulė, vaidmuo. Tačiau ne vien dėl šviesių plaukų Jurgita tiko šiam vaidmeniui: „Režisieriai pasitikėjo manimi – jie neabejojo, kad aš galiu tai padaryti.

Man, kaip aktorei, kiekvienas toks pasiūlymas suteikia daug laimės, nes tų pasiūlymų Lietuvoje nesulauki daug. Čia ne Holivudas, kur aktoriai sukasi lyg voverės rate.“

Sekmadienius J.Drabatienė praleidžia ne vien su jos šeimos pamėgta laida „Gustavo enciklopedija“, bet ir dalydama televizijos žaidimo „Teleloto“ prizus.

Ilgiausiai – šešerius metus – ji dirbo poroje su Jonu Radzevičiumi. Tačiau šį tandemą išardė daugiau nei prieš metus Jono Vilniuje sukelta avarija, per kurią žuvo žmogus. J.Radzevičius buvo neblaivus, dėl to neteko loterijos vedėjo darbo.

Jurgitai buvo apmaudu, kad visa tai atsitiko: „Esu žmogus, turiu jausmus, bet gilintis į tą situaciją nenorėčiau iš pagarbos Jonui, sau ir „Teleloto“.

Man Jonas visada buvo ir bus fantastiškas žaidimo vedėjas. Manau, mūsų duetas buvo pats gražiausias. Tikiuosi tokį gražų duetą sukurti su Vitalijumi.

Turiu vilties, kad televizijoje dar susitiksiu ir su Jonu.“

J.Drabatienė netgi dėkinga aplinkybėms, kurios ją suvedė su J.Radzevičiumi. Baigusi aktorystės studijas Jurgita neretai talkindavo renginių vedėjams kaip asistentė.

Viename renginyje juodu ir susitiko. Tuomet J.Radzevičius jau vedė „Teleloto“, o laisvu metu dirbdavo renginių vedėju.

Jurgita ir anksčiau mėgo žiūrėti šią loteriją ir sykį netikėtai pastebėjo, kad su žaidimu atsisveikino jo vedėja, tituluota gražuolė Gabrielė Bartkutė.

Pasitaikius progai Jurgita pasiteiravo Jono, ar televizijos žaidime bus permainų.

Po to aktorė drąsiai paklausė, ar loterijai vesti nereikia merginos. „Reikia, jie ieško“, – loterijos rengėjų tikslų neslėpė J.Radzevičius.

Šis atsitiktinis pokalbis nulėmė Jurgitos karjeros posūkį.

„Jonas, galima sakyti, atsivedė mane į „Teleloto“. Labai jam ačiū už tai“, – buvusiam kolegai padėkojo J.Drabatienė.

Po to televizijos ekrane J.Drabatienė pasirodydavo vis su kitu vedėju, o nuolatiniu jos partneriu loterijos prizų dalybose tapo tik Vitalijus Zuikauskas.

Dirbdama televizijos studijoje su J.Radzevičiumi Jurgita jį perprasdavo iš pusės žodžio, akimirksniu pagaudavo jo juokelius.

Panašius santykius pastaruoju metu „Teleloto“ žaidime Jurgita klijuoja ir su Vitalijumi.

Jurgitai sekmadieniai tapo tarsi šventi, nes vieni žmonės skuba į bažnyčią, o ji – į darbą. Bet ji šios veiklos nelaiko darbu: „Nebuvo taip, jog nenorėčiau važiuoti į televizijos studiją, kad galėčiau ilgiau pasivolioti lovoje. Iš anksto pradedu laukti susitikimo su kūrybine grupe – per tiek metų visi susidraugavome. Šilta atmosfera mane ten traukia, o pati geras emocijas perduodu žaidėjams, kurie viliasi laimėti.“

Jurgita savo šeiminės laimės bilietą ištraukė prieš trejus metus, kai ištekėjo už J.Drabatos.

„Kaip man šis vyras patinka“, – viename renginyje sau mintyse tarstelėjo Jurgita, išvydusi Juozą. Bet net nepriėjo ir neužkalbino jo.

Po dvejų metų jųdviejų žvilgsniai vėl susitiko tos pačios įmonės renginyje. Tuomet Juozas užkalbino šviesiaplaukę. Pasirodo, ir jam Jurgita prieš tuos porą metų buvo kritusį į akį.

Prieš devynerius metus susipažinusi pora vienas kito nebepaleido – Juozas mylimą moterį kvietė į pasimatymus, juodu išmaišė nemažai kraštų.

„Labai džiaugiuosi mūsų santykiais, juos labai vertinu ir branginu“, – patikino J.Drabatienė.

Įsimylėjėlių draugystei niekada netrukdė tai, kad Juozas augina dukterį iš pirmos santuokos. Vyras ją vesdavosi ir į pasimatymus su mylimąja. Jurgitai patikdavo, kad pasimatymai vykdavo vidurdienį.

Trijulė susitikdavo savaitgalio pietų arba papramogauti su vaiku sostinėje ar Trakuose. Televizijos žaidimo vedėja su mylimuoju ir jo atžala išmaišė ir kone visus pramogų parkus didžiuosiuose Europos miestuose.

Per mokslo metus Urtė gyvena su tėvu ir Jurgita, o per vasaros atostogas vyksta pas užsienyje įsikūrusią savo mamą, su ja atostogauja.

„Vilniuje – Urtės namai, mokykla ir draugai. Mano santykiai su ja – puikūs. Nuo pirmos pažinties dienos su Juozu jo dukrai tapau vyresne drauge – nesistengiau perimti motinos pareigų, nes nesu mama.

Tėvas augina vaiką, o aš esu tik draugė, kuri bet kada gali padėti, patarti. Mūsų santykiai su Urte nėra paremti liepimais: esą daryk taip, nes liepiau – dabar būsiu pikta pamotė.

Tai – ne mano vaidmuo. Aš turiu savo vaidmenį tuose namuose“, – pasakojo Jurgita, kurią vyro dukra vadina vardu.

Nors vaiką auginantis vyras – retas atvejis, Jurgita jo niekada neklausinėjo, ar ieškodamas širdies draugės jis tarsi ieškojo ir kas dukrai atstotų motiną.

„Suaugusiam protingam žmogui vaikas ar vaikai – ne kliūtis. Kai pajauti, kad tai – tas žmogus, su kuriuo nori būti, viskas yra priimtina“, – pasakodama savo meilės istoriją Jurgita kartojo, kad širdžiai neįsakysi.

Moterį sutuoktinis žavi tokiomis savybėmis, kurių ji neturi. Po Žuvų ženklu gimęs Juozas – ramaus būdo, pakantus. „O aš – Ožiaragis. Neseniai internete perskaičiau, kad Ožiaragis – vienas iš penkių baisiausių horoskopo ženklų“, – kvatojo J.Drabatienė.

Susipažinusi su Juozu Jurgita tarsi pradėjo mokytis iš jo gerųjų savybių.

„Be abejo, labai nepasikeisiu, nes žmogaus charakteris nesikeičia. Bet prisimenu, kokia buvau anksčiau ir kokia po truputį tampu, – rezultatai akivaizdūs.

Iš prigimties esu emocionali, tai man labai praverčia darbe – vesdama žaidimą turiu būti gyvybinga, greitai reaguoti, viskuo domėtis.

Todėl ir namuose neretai kunkuliuoju – jei man kas nors truputį nepatinka, pasakau, kad bus mano tvarka. Bet jei prieš tai viską apgalvoju, sutramdau save: Jėzau Marija, juk negalima taip.“

J.Drabatienė pastebėjo, kad kai ji namuose griežtai ko nors reikalauja, vyras ieško abipusio sutarimo, siekia išsiaiškinti nesklandumus.

Supykusi Jurgita galėtų tylėti tris dienas, bet Juozas niekada neleidžia, kad taip būtų: „Net jeigu ir esu neteisi, vyras po penkių minučių nutraukia mano tylėjimą klausdamas, ar padaryti kavos?

Mane pralinksmina tokie dalykai, net kai esu užsiutusi. Stebiuosi, kaip jis taip sugeba nugesinti įkaitusią atmosferą. Ir darbe jis toks pat, ir namuose, ir draugų kompanijoje. Toks vyras – stebuklas.“

Vyresnis už žmoną vyras žino, kaip puoselėti santykius. Pirmiausia Juozas – labai dėmesingas. Dažną penktadienį iš darbo namo grįžta su gėlėmis. Tad vaza beveik niekada nebūna tuščia.

Moters širdį pamalonina ir tai, kad jos pernelyg neslegia buities rūpesčiai. Šeimos buitį palengvina namų tvarkytoja.

Tačiau auginant mokyklinio amžiaus vaiką sutuoktiniams tenka derintis prie jo poreikių ir užimtumo. Tėvas ir dukra keliasi anksti – jis ruošia pusryčius, veža atžalą į mokyklą, po to vyksta į darbą.

Jurgitos dienotvarkė – kitokia. Ji gali sau leisti pamiegoti valandą ilgiau nei namiškiai, jeigu rytą nėra svarbių reikalų. Tačiau sekmadienį jos artimieji ilgiau praleidžia lovoje, o Jurgita skuba į filmavimą.

„Dėl šeimos gerovės stengiamės visi – trise ieškome išeičių, galimybių, sprendimų. Juk būna ir streso, kai vaikas suserga, bet su viskuo susitvarkome. Tik šeimoje gali patirti bendrystės jėgą“, – įsitikino Jurgita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.