Vilnietė neviltyje: padėkite į Lietuvą pargabenti mirusį vyrą

Lina Brazauskienė – tvirtos ir stiprios moters pavyzdys. Nors su buvusiu vyru ji išsiskyrė dar 2012 metais, tačiau sužinojusi apie jo tragišką lemtį neliko abejinga.

Lina Brazauskienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lina Brazauskienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 11:04 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:26 AM

Anatolijus Brazauskas, kuris artimiausiu metu turėjo švęsti 33-ąjį gimtadienį, sausio pradžioje Briuselyje buvo rastas negyvas. Ekspertizės metu paaiškėjo, kad kraujyje – didžiulis kiekis alkoholio, o vaizdo kameros užfiksavo vos vieną akimirką – jis atsigulė miegoti ir nebeatsikėlė.

Vienintelė, galinti padėti

Buvusi Anatolijaus sutuoktinė ir trijų vaikų mama Lina sako net neįsivaizduojanti, kas vyrą nuvedė į Belgiją. „Nežinau nei kas jam nutiko, nei ką jis veikė Briuselyje. Jo brolis, kuriam šiuo metu vos 20 metų man pranešė, kad jis rastas negyvas.

Paskutinį kartą vyriausioji duktė su juo bendravo 2012 metais. Nuo to laiko jis tiesiog pradingo. Kai apie tragediją sužinojo Anatolijaus brolis, jis iškart kreipėsi į mane.

Jaunas vaikinukas, kurį kadaise padėjau auginti, labai sutrikęs, nežino ką daryti ir kaip elgtis tokioje situacijoje. Jis daugiau nieko neturi – mama neseniai mirė, o su tėvu santykiai itin komplikuoti.

Aš likau vienintelė, kuri galėčiau jam padėti. Juk mudu su mirusiu vyru sieja trys mažamečiai vaikai“, – dėstė Lina.

Vaikai prašo kapavietės Lietuvoje

Kai moteris pranešė vaikams apie tėvelio mirtį, jie negalėjo patikėti. Jie manė, kad mama juokauja, o viena iš dukterų tepasakė, kad šia žinia nepatikėsianti, kol nepamatys laidotuvių ir tėčio kapo.

„Vaikai išreiškė itin stiprų norą, kad tėtis būtų palaidotas netoliese neseniai mirusios močiutės. Jie nori lankyti tėčio kapą, padėti gėlių. Aš niekada nedraudžiau Anatolijui bendrauti su vaikais.

Tai, kad mes išsiskyrėme, nereiškia, kad jis išsiskyrė su vaikais. Taigi, likau vienintelė, kuri gali tvarkyti kūno pargabenimo bei laidotuvių reikalus.

Briuselyje kūną pralaikė lygiai mėnesį. Šiuo metu jis gabenamas į Lietuvą, Lenkijoje buvo kremuotas. Visa tai kainuoja apie 4000 eurų. Pusę sumos žmonės jau suaukojo, liko dar tiek pat. Nebeskaičiuoju sumos, kurios reikės pačių laidotuvių išlaidoms padengti.

Ar kilo mintis kūną palikti Briuselyje? Tikrai ne. Juk mudu siejo trys bendri vaikai, santuokoje pragyvenome ilgus metus. Taip, buvo pykčių, skaudulių, tamsių periodų, tačiau kai nutinka tokia nelaimė, apie tai nebegalvoji. Žinau, kad turiu išspręsti šiuos reikalus.

Be to, jei kūnas būtų laidojamas Briuselyje, tai po penkerių metų kapo paprasčiausiai neliktų. Pagal jų vidinius įstatymus, jei miręs žmogus neturi artimųjų, tai po penkerių metų kapas panaikinamas ir jo vietoje laidojamas kitas žmogus“, – sakė L.Brazauskienė. Jei galite prisidėti prie Linos Brazauskienės buvusio vyro kūno pargabenimo į Lietuvą, kreipkitės el. paštu: gyvbudas@lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.