Siaubinga mirtis – mažylė užduso tarp nutukusios mamos riebalų

Internete plinta žinia apie JAV Šiaurės Karolinos valstijos Grinvilio miestą sukrėtusią itin skaudžią ir absurdišką tragedija. 35 m. Grinvilio gyventoja Tanya Gaskins buvo suimta dėl savo 4 mėnesių dukrelės mirties. Tyrimas atskleidė, kad mažylė užduso.

Prieš užmigdama su kūdikiu, motina pavalgė greito maisto.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Prieš užmigdama su kūdikiu, motina pavalgė greito maisto.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-11 14:16, atnaujinta 2017-06-08 10:29

T.Gaskins pati kreipėsi į policiją ir pranešė, kad jos 4 mėnesių dukrelė dingo. Pažindžiusi ją krūtimi, motina niekaip nesugebėjo jos rasti. Ji sakė policijai, kad dukrelė buvo kartu su ja lovoje, jos abi kartu užmigo. Nubudusi T.Gaskins pastebėjo, kad kūdikio nebėra, rašo empireherald.com

„Užmigau apie ketvirtą valandą popiet, suvalgiusi 24 gabaliukus KFC maisto ir šokoladinį pyragaitį. Prieš valgydama pavakarius 20 ar 30 minučių žindžiau savo dukrelę. Mano dukrelė buvo šalia manęs, ir mes abi užmigome. Kai apie pusę septynių nubudau, mano dukrelė buvo dingusi. Tuo metu daugiau nieko mano namuose nebuvo“, – moteris pasakojo policijai.

Pareigūnai nedelsdami apieškojo T.Gaskins namus, bet kūdikio pėdsakų nerado. Apklausę moterį jie įsistikino, kad ji tikrai niekaip nesusijusi su vaiko dingimu.

T.Gaskins motina Sarah tris kartus per dieną ateina pasižiūrėti dukters ir padėti jai susitvarkyti su kasdieniniais poreikiais. Apklausę šią moterį policininkai nustatė, kad nėra priežasties ją laikyti įtariamąja dėl kūdikio dingimo.

„Mano mieloji Tanya ir musės nenuskriaustų, – motina sakė pareigūnams. – Visą savo gyvenimą ji žmonėms buvo maloni, net kai jie šaipydavosi iš jos svorio. Ji niekada nenorėtų kam nors pakenkti ar įskaudinti. Ji visada norėjo turėti dukrelę, kurią galėtų mylėti ir branginti. Žinau, kad Tanya nepadarytų nieko blogo tam gražiam kūdikėliui, mano mielai anūkei. Mano duktė be pagalbos net begali atsikelti iš lovos, todėl žinau, kad ji negalėjo tai mažylei padaryti nieko blogo taip, kad niekas to nežinotų“.

Tris dienas, kol Tanyos dukrelė buvo laikoma dingusia, jos motina su kaimynais mieste išklijavo skelbimus, prašančius padėti surasti 4 mėnesių mergaitę. Neradę jokių pėdsakų, policininkai nusprendė vėl apklausti T.Gaskins. Jie nė neįtarė, ką netrukus atras.

Kai jie atvyko į namus, sutiko greitosios pagalbos medikus, kurie ruošėsi daugiau kaip 270 kg sveriančią moterį vežti į ligoninę. Tanya paskambino 911, nes pajuto pilve stiprius skausmus. Medikai policijai pasakė, kad namuose smirdi „kažkuo negyvu“, ir kad kvapas sklinda nuo T.Gaskins.

Policija nulydėjo T.Gaskins į ligoninę, kur medikai apžiūrėjo nesveikai nutukusią moterį. Tai, ką atrado, šokiravo tiek juos pačius, tiek policiją – Grinsvilis dar nebuvo regėjęs tokio dalyko. Skausmą, kuriuo T.Gaskins skundėsi pilve, ir kurio priežastimi medikai įtarė apendicitą, iš tiesų sukėlė irstantis 4 mėnesių mergaitės lavonas. Mergytės kūnelis buvo įstrigęs tarp motinos riebalų sluoksnių.

Medicininis tyrimas nustatė, kad greičiausiai T.Gaskins užsirito ant mergaitės, kai jos abi miegojo, ir kūdikis įstrigo moters riebalų raukšlėse.

„Svoris iškart nužudė mažą mergaitę, lūžo šonkauliai, ir ji užduso. Dėl riebalų kiekio ant T.Gaskins kūno ji nesugebėjo pajusti mažo kūnelio po jais visais. Nebuvo jokių galimybių, kad mažylė ilgai liktų gyva tokioje situacijoje“, – aiškino medicinos ekspertas.

T.Gaskins pareikšti įtarimai dėl pavojaus vaikui sukėlimo, jai skirtas namų areštas, laukia teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.