Vyro niekinamą ir stumdomą žmoną tėvų patarimas paliko be amo

Amerikietė Eden Strong nenorėjo tos kelionės. Jos nežavėjo mintis apie kelias valandas mašinoje kartu su nemėgstama šeima, nepagarbiu sutuoktiniu, irzlia trimete dukra ir daug verkiančiu 3 savaičių amžiaus sūnumi. Viskas tik tam, kad išdidus tėtis galėtų parodyti prašmatnų koledžą, į kurį išleido E.Strong brolį. Kelionė moteriai nebuvo maloni: rėkė ir vaikiškoje kėdutėje sėdintis kūdikis, ir jos vyras.

Sutuoktinio smurtą patirianti moteris iš tėvų tegavo patarimą labiau pasistengti būti gera žmona.<br>123rf nuotr.
Sutuoktinio smurtą patirianti moteris iš tėvų tegavo patarimą labiau pasistengti būti gera žmona.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2016, 9:32 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 12:17 PM

E.Strong jautėsi siaubingai, tačiau šios slegiančios situacijos metu žiūrėjo pro langą ir galvojo apie visas priežastis, dėl kurių sutiko leistis į šią kelionę.

„Galvojau, kad šeima yra šeima, – pasakojo ji. – Galvojau, kad mano brolis nori, jog pamatyčiau koledžą, kurį jis lanko – o šeimos nariai turi vienas kitą palaikyti. Aš tik melavau sau, kad pasijusčiau geriau.

Paskutinės atostogos kartu su šeima buvo siaubingos. Mano vyras išėjo į miestą kartu su broliu, ir abu grįžo tokie girti, kad brolis privėmė visą viešbučio kambarį, o vyras nualpo lifto tarpduryje.

Aš su kitu, blaiviu broliu turėjau vyrą įtempti atgal į mūsų kambarį ir prižiūrėti jį visą likusią nakties dalį, o jis vis bandė pabėgti prie jūros.

Kitą rytą ir vėl maldavau tėvų, kad padėtų man išsiskirti.“

Atsisakė padėti dukrai

Moteris visą laiką leido namuose prižiūrėdama vaikus. Vienas iš jų buvo per mažas eiti į darželį, o E.Strong neturėjo pakankamai pinigų auklei. Ji žinojo, kad jai reikės tėvų pagalbos, jei išsiskirs su savo vyru.

Tačiau moteris sulaukė įprastinių žodžių – tėvai siūlė padėti ieškant santuokos konsultanto, tačiau atsisakė padėti išsiskyrus.

„Nežinau, kodėl nusprendžiau jų prašyti pagalbos, – prisipažino E.Strong. – Jų atsakymas kaskart būdavo toks pats.

Jie žinojo viską apie mano smurtaujantį vyrą, jo neištikimybę, išlaidavimą ir priklausomybę nuo narkotikų – tačiau neįtikėtinai primygtinai gynė idealios šeimos įvaizdį.

Jų nuomone, skyrybos nebuvo tinkamas pasirinkimas.“

Būtent todėl išvyka su šeima moteriai buvo panašesnė į mirties nuosprendį, o ne į laimingą pasibuvimą kartu.

Ji nusišluostė ašaras ir stengėsi slėpti savo emocijas. E.Strong tikėjosi, kad jei jos tėvai sugeba apsimesti, jog viskas gerai, galbūt tai pavyks ir jai.

Žmoną išvadino storule

Kai jie atvyko į viešbutį, trimetė dukra pamačiusi baseiną ėmė krykštauti iš džiaugsmo ir prašyti mamos eiti kartu paplaukioti.

„Pažvelgiau į kūdikį, kurį žindžiau, ir mano akys susidūrė su vyro, – sakė E.Strong. – Paprašiau jo kartu su dukra nueiti į baseiną, bet jis atsakė „ne“. Viskas tuo ir baigėsi.

Galbūt kita moteris būtų bandžiusi ginčytis, tačiau aš, kupina nevilties, tai tiesiog priėmiau – kaip visada. Viena ranka padėjau dukrai apsirengti maudymuką, ir, kai mažylis pavalgė, padaviau jį mamai.

Žiūrėjau į savo atspindį veidrodyje, į pilvą, kuriame prieš tris savaites buvo sūnus. O tada įsispraudžiau į savo maudymuką ir tikėjausi, kad aptempta medžiaga kažkaip sulaikys ašaras, kurios galėjo bet kada ištrykšti.

Kai ėjau pro duris, televizorių žiūrėjęs vyras trumpam nukreipė žvilgsnį į mane ir pareiškė, kad su maudymuku atrodau kaip storulė.

Įšokau į baseiną, nugrimzdau į dugną ir rėkiau ten, kur manęs niekas negalėjo išgirsti.“

Slapta ruošėsi šantažui

Moteris su dukra baseine buvo iki tol, kol liovėsi verkti. Jos po kiek laiko grįžo į kambarį. E.Strong padėjo mažylei persirengti, įjungė animacinį filmuką ir nuėjo praustis į dušą.

Plaudamasi galvą, moteris išgirdo fotoaparato garsą. Ji prisimerkė ir per drimbančias putas pamatė iš už dušo užuolaidos kyšančią vyro ranką su telefonu.

„Paklausiau jo, ką jis daro, – pasakojo E.Strong. – Jis drėbė, jog esu labai stora, o žvaigždės nėštumo metu mankštinasi, kad grįžę iš ligoninės tilptų į senus rūbus.

Nenorėjau ir vėl pravirkti. Pažiūrėjau į vandenį, tekantį mano pilvu, ir paklausiau, kodėl jis mane fotografavo. Vyras atsakė, jog nori būti tikras, kad niekada jo nepaliksiu.

Daugiau neklausinėjau – supratau, kad jis slapta kūrė šantažo planus.

Baigusi praustis pasibeldžiau į tėvų kambario duris – ten miegojo sūnus. Mama pastebėjo, kad verkiu, ir nustebino paklausdama, kas atsitiko.

Nebuvau tam pasiruošusi, bet išklojau apie viską, kas įvyko. Ji išklausiusi mano pasakojimo atsakė, kad vyrai keisti, o tada atidavė sūnų ir grįžo prie savos veiklos.“

Slėpėsi nuo vyro tualete

Tėvai tą naktį moterį primygtinai kvietė kartu su jais nueiti į barą. Pasak jų, brolis norėjo aprodyti miestą.

E.Strong pernelyg nežavėjo mintis apie vaikščiojimą po barus su tėvais, be to, ji nenorėjo vaikų palikti su tėvu, todėl atsisakė. Tačiau tėvai nenusileido.

Galiausiai kartu atvažiavusios teta su senele pasisiūlė pasilikti kartu su vaikais ir vyru. Moteris nenoriai sutiko išeiti iš viešbučio.

Praėjo 25 minutės, ir E.Strong sulaukė skambučio iš vyro. Sutuoktinis reikalavo, kad ji grįžtų.

„Jis į telefoną šnypštė, kad vaikas verkia, – sakė moteris. – Atsakiau, kad mažylis visada verkia tokiu laiku, ir liepiau jį paduoti tetai. Laukiau prie telefono iki tol, kol įsitikinau, kad vaikas saugus.

Tačiau vyras nenustojo skambinti. Jis vis reikalavo, kad grįžčiau – sakė, kad nesu verta išeiti iš kambario.

Bare tėčiui papasakojau, kas vyko. Jis beveik nereagavo, bet sutiko parvežti mane į viešbutį. Kai vyras mus pasitiko prie durų, tėtis pasikvietė jį į barą.

Tą naktį verkiau tol, kol užmigau. Jaučiausi siaubingai, nes vaikus palikau su žmogumi, kuris į juos žiūri kaip į daiktus. Kai vyras grįžo 3 nakties norėdamas sekso, užsirakinau tualete ir iš ten neišėjau tol, kol jis užmigo.“

Liepė nepykdyti vyro

Jie kitą rytą išvažiavo apsižvalgyti po apylinkes. Važiuojant vyras ėmė kalbėti apie praėjusią naktį.

„Jis mane kaltino, kad išėjau ir palikau kūdikį vieną, ir sakė, jog neturėjau priežasties išeiti palikusi vaikus, – pasakojo E.Strong. – Jis teigė, jog geros mamos taip nesielgia.

Tiesiog sėdėjau ir nieko nesakiau. Ne, aš turėjau ką pasakyti – tačiau žinojau, kad mano žodžiai nieko nereiškia. Apsiverkiau, kai jis ėmė šaukti, jog esu savanaudiška kalė. Jo riksmas tapo įniršiu.

Suskambo mano telefonas. Mama liepė mums sustoti.

Taip ir padarėme. Brolis priėjo prie mašinos ir liepė atsisėsti kartu su tėvais. Kartu su vaikais persėdau į kitą automobilį. Palengvėjo, kad galbūt yra kažkas, kas manęs pasigailėjo ir nusprendė mane apsaugoti nuo pabaisos, su kuriuo susituokiau.

Mama ėmė kalbėti, kaip pro langą matė, kad jis rėkia. Ji pareiškė, kad neturėčiau jo taip pykdyti, nes tai negerai vaikams. Likau be amo.“

Jie toliau važiavo tylėdami. Vyras visą dieną tylėjo, o E.Strong irgi atsakė tyla.

Nusprendė palikti šeimą

Tą naktį jos sutuoktinis praleido mieste ieškodamas lieknesnės merginos, o moteris padarė 200 pritūpimų ir tikėjosi, kad, jei pavyks numesti svorio, galbūt palengvės ir jos siela.

Ji paskutinę išvykos dieną restorane pro langą žvilgtelėjusi į krioklį pagalvojo, kaip lengvai galėtų viską užbaigti. Tačiau dukros riksmas grąžino E.Strong į realybę.

„Pamačiau, kaip vyras dukrą traukia iš kėdutės, – sakė ji. – Jis mažosios veidą buvo suėmęs su tokia jėga, kad net paliko randą ant skruosto – jį pamačiau, kai tėtis su broliu dukrą atėmė iš vyro gniaužtų.

Kai atsisveikinau su tėvais, maldavau, kad jie padėtų man jį palikti.

Sakiau, kad jie matė, koks jis yra, ir aš negaliu toliau taip gyventi.

Mama mane apkabino, pabučiavo vaikus ir palinkėjo sėkmės sprendžiant problemas.

Ji liepė labiau pasistengti – pasak jos, tapti gera žmona nelengva, ir aš visada buvau sunkaus charakterio.“

Ji grįžo su vyru namo ir 6 mėnesius nuo jo gynė vaikus – iki tos dienos, kai jis juos paliko.

„Mano tėvai nepripažino skyrybų iki tol, kol rankoje laikiau dokumentą, – teigė moteris. – Tačiau ir po to jie manė, kad skyrybos buvo tik nesėkmė, kurios buvo galima išvengti. Vis dar gėdijuosi, kad leidau vyrui taip su manimi elgtis.

Tačiau tai – smurtas: manipuliavimas kitu žmogumi verčiant jį jaustis kaltu.

Kai vyras mane paliko, turėjau laiko apgalvoti savo gyvenimą. Tada nusprendžiau palikti savo šeimą. Supratau, kad smurtauti gali ne tik sutuoktinis, bet ir žmonės, kuriuos su tavimi sieja kraujo ryšiai.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?