Lietuvos gražuolės papasakojo, kaip vyrai užkariavo jų širdis

Lengviausia užmegzti pažintį su žmogumi, su kuriuo tave sieja bendri pomėgiai. Tai patvirtina žinomi šalies žmonės, antrąsias puses sutikę vietose ir renginiuose, kuriuose jie praleidžia daugiausia laiko.

Gražuoles užkariauja tik atkaklūs vyrai?
Gražuoles užkariauja tik atkaklūs vyrai?
Per Užgavėnių šventę prie Platelių ežero Žemaitijoje prieš šešiolika metų susipažinę Loreta ir Dalius Sungailai šiuo metu augina tris vaikus.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Per Užgavėnių šventę prie Platelių ežero Žemaitijoje prieš šešiolika metų susipažinę Loreta ir Dalius Sungailai šiuo metu augina tris vaikus.<br>Asmeninio albumo nuotr.
V.Skaisgirei iš pradžių visai nepatiko būdas, kuriuo televizijos serialų prodiuseris R.Skaisgirys mėgino su ja susipažinti sostinės gatvėje.<br>T.Bauro nuotr.
V.Skaisgirei iš pradžių visai nepatiko būdas, kuriuo televizijos serialų prodiuseris R.Skaisgirys mėgino su ja susipažinti sostinės gatvėje.<br>T.Bauro nuotr.
G.Lebedeva su A.Kazakevičiumi.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Lebedeva su A.Kazakevičiumi.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Feb 14, 2016, 7:22 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:07 AM

Loreta (38 m.) ir Dalius (39 m.) Sungailai susipažino per Užgavėnes prie Platelių ežero (Plungės r.).

Nors Loretai atrodė, kad pažintis atsitiktinė, Dalius tikina, jog vos tik išvydęs Loretą suprato – ši mergina taps jo žmona.

Įsimylėjo per Užgavėnes

2000-aisiais Loreta į Platelius lydėjo užsienio svečių delegaciją. Susiruošusi į kultūrinę išvyką po Žemaitiją tuometė etnomuzikologijos studentė ir folkloro ansamblio „Virvytė“ vadovė nė nesapnavo, kad Plateliuose sutiks būsimąjį vyrą.

Tądien Plateliuose vyko Užgavėnių šventė, kurioje šėliojo persirengėliai, buvo kepami blynai, deginama Morė. Tarp persirengėlių buvo ir aplinkosaugininkas D.Sungaila, tuomet dirbęs Žemaitijos nacionalinio parko direkcijoje.

„Jau nepamenu, kokią kaukę dėvėjau. Tačiau ją nuo veido kilstelėjau, kai užlipusi ant scenos dainavau Užgavėnių dainą, – būsimasis vyras tokią mane pirmąkart pamatė“, – šypsodamasi pasakojo Loreta.

O paskui juodu susitiko vadinamajame ubagų baliuje, į kurį suėjo visi persirengėliai, kai sudegino Morę.

Ten šventės dalyviai sugužėjo pasišokti, pasilinksminti, blynų ir žemaitiško šiupinio pavalgyti.

„Tame baliuje buvome be kaukių. Dalius mane pakvietė pašokti tradicinių šokių“, – lemtingos pažinties istorija pasidalijo pašnekovė.

Tuo metu Loreta įsitikino, kad šventėje sutiktas vaikinas neabejingas liaudies tradicijoms. Merginai tai patiko.

Netikėta pažintis porą po trejų metų draugystės atvedė prie altoriaus – 2003-iaisiais Dalius ir Loreta susituokė ne kur kitur, o Plateliuose.

Vestuves jie šioje vietovėje atšoko ne tik dėl to, kad pirmą kartą čia susitiko. Abu jie – žemaičiai.

Daliaus gimtinė – Alsėdžiai (Plungės r.), Loretos – Skuodas, tad į žemaitiškas vestuves sugužėjo giminės iš abiejų sutuoktinių pusių. Regis, tai skamba kaip lietuviškos pasakos siužetas: „Ir juodu ilgai ir laimingai gyveno.“

Vilniuje įsikūrę jaunavedžiai per Užgavėnes vis grįždavo pasilinksminti į Platelius, kurie jiems siejasi su pažintimi, tačiau pastaruoju metu tokios išvykos tapo retos.

Išsiruošti darbo dieną (Užgavėnės švenčiamos antradienį) į Žemaitiją sudėtinga ir dėl darbų, ir dėl būrio atžalų.

„Niekada nežinai, kas nutiks. Susipažinti su žmogumi įmanoma visur. Manau, mūsų pažintis nebuvo tokia jau ir atsitiktinė. Vyras man juokaudamas pasakojo, jog pamatęs mane jau žinojo, kad būsime kartu ilgai.

Jis tuo metu susikūrė bendros ateities vaizdą, o man tas supratimas, jog tapsime šeima, atėjo ne iš karto“, – tikino tris vaikus auginanti televizijos laidos „Duokim garo!“ vedėja ir Lietuvos liaudies kultūros centro vyresnioji specialistė L.Sungailienė.

Užkalbino iš automobilio

Vaida Skaisgirė (25 m.) pažintį su sutuoktiniu televizijos serialų prodiuseriu Rolandu Skaisgiriu (46 m.) vadina laimingu atsitiktinumu.

Tačiau pats susipažinimo momentas merginai neatrodė priimtinas. Vaida ką tik buvo įsikūrusi sostinėje, nes pradėjo studijuoti Vilniaus universiteto Filologijos fakultete.

„Buvo gal trečia diena, kai iš Kauno atsikrausčiau gyventi į Vilnių.

Ėjau viena senamiesčio gatve universiteto link, užsisvajojusi per ausinuką klausiausi muzikos, mąsčiau, kas dabar manęs laukia. Viskas buvo nauja – studijos, gyvenamoji vieta, aplinka, draugai.

O tada pamačiau, kad man einant gatve šalimais lėtai važiuoja mašina, – atviras langas, kažkur matytas vyras šypsosi ir kažką sako. Man tai visai nepatiko“, – neslėpė Vaida, kurią gatvėje užkalbino R.Skaisgirys.

Bet Vaida buvo drąsi ir tai, kad jai nepatinka įžūlokas dėmesys, iškart parodė.

„Išsiėmiau ausinuką ir net neišgirdusi, kas man sakoma, atšoviau, kad per mašinos langus kitokios moterys bendrauja, ir nusisukusi ėjau toliau. Bet Rolandas buvo atkaklus.

Net nepamačiau, kaip jis pasistatė automobilį, išlipo ir pasivijęs pėsčiomis manęs paklausė, ar dabar jau teiksiuosi šnekėti.

Nusišypsojau ir atsakiau, kad taip. Nuo tos dienos praėjo jau beveik šešeri metai“, – apie lemtingą pažintį, nuvedusią iki vedybų, pasakojo prodiuserių kompanijos „Videometra“ komunikacijos vadovė V.Skaisgirė.

Tiesiog nusifotografavo su sportininku

Mus sujungė sportas. Taip apie lemtingą pažintį su imtynininku Aleksandru Kazakevičiumi (29 m.) pasakojo jo sužadėtinė, šalies kūno rengybos vicečempionė ir grupės „Kitokios“ dainininkė Greta Lebedeva (26 m.).

Nors Aleksandras prieš penkerius metus klausėsi grupės „Kitokios“ koncerto ir tuomet pastebėjo scenoje dainuojančią Gretą, užmegzti pažinties tuomet jam nepavyko.

Po koncerto Aleksandras tiktai nusifotografavo su G.Lebedeva ir jos kolege Indre Burlinskaite, o merginos sportininkui įteikė grupės lankstinuką, kurį jis saugo iki šiol.

Vėliau Aleksandras socialiniame tinkle pabandė kviesti Gretą į pasimatymus, bet ji atsisakydavo. Tuo metu mergina draugavo su kitu vaikinu.

„Nekreipiau dėmesio į kvietimus. Pamaniau, nusifotografavome su vyruku, ir viskas“, – šypsodamasi savo abejingumą imtynininkui prisiminė G.Lebedeva.

Atletui dainininkė irgi pasimiršo, nes tuomet jis turėjo intensyviai ruoštis Londono olimpinėms žaidynėms.

„Tada man ne mergaitės rūpėjo“, – pasirengimą 2012 metų olimpiadai apibūdino imtynininkas A.Kazakevičius.

Žaidynėse bronzos medalį iškovojęs A.Kazakevičius sulaukė kvietimų dalyvauti renginiuose ir į kai kuriuos jų nueidavo.

2013 metų rudenį imtynininkas viename sostinės sporto klube dalyvavo šventėje, kurioje jam teko teisėjauti. Į ją buvo pakviesta ir šalies kūno rengybos vicečempionė bei sporto klubo reklamos veidu tapusi G.Lebedeva.

„Tuomet jau ir ji man akį merkė, ir aš jai nebuvau abejingas. Net žurnalistai sudrausmino: „Baikite flirtuoti. Negalima su teisėjais to daryti“, – apie renginyje atgijusius jausmus dainininkei pasakojo olimpinių žaidynių graikų-romėnų imtynių bronzos medalio laimėtojas.

A.Kazakevičius pabandė pasinaudoti antra galimybe – pakvietė G.Lebedevą išgerti kavos, po to – pietų.

Bet ji vėl spyriojosi. „Gal pamanė, kad sportininkai nerimti?“ – svarstė Aleksandras, bet rankų nenuleido.

Likimas ją vis tiek vieną dieną suvedė su imtynininku. Kartą G.Lebedeva su I.Burlinskaite vaikščiojo prekybos centre.

„Kažkas man iš nugaros palietė nugarą. Lyg būčiau aiškiaregė, pamaniau: „Aleksandras.“ Atsisuku – iš tiesų jis. Po netikėto susitikimo pradėjau svarstyti, kad gal mus likimas nori susieti. Kitą dieną galų gale susitikome pietų“, – prisimena dainininkė.

Aleksandras apsidžiaugė, kad į akį kritusi atlikėja šįkart jo neatstūmė. Po pirmo pasimatymo dabar jau ji pakvietė imtynininką į filmą.

„Man net buvo keista, kad iniciatyvą rodė Greta“, – šyptelėjo žinomas sportininkas, 2014-aisiais per Valentino dieną pasipiršęs mylimajai.

Dvejus metus sužadėtuvių žiedą ant piršto mūvinti G.Lebedeva tikisi, kad jį pakeis vestuviniu. „Kada nors vestuvės bus“, – šį kartą prieš Valentino dieną paklausta apie amžinos meilės įžadus nusijuokė Greta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.