Arabui susisuko galva nuo Ukrainos moterų grožio

Jordanietis Ameras Budairas (23 m.) Ukrainoje lankėsi vos kartą, tačiau tų kelių savaičių pakako, kad vyras ne tiktai įsimylėtų šią šalį, bet ir imtų svajoti apie ukrainietę nuotaką.

A.Budairas juokėsi, kad viešint Ukrainoje meilė jį aplankydavo kas 5 minutes.<br>L.Motužytės nuotr.
A.Budairas juokėsi, kad viešint Ukrainoje meilė jį aplankydavo kas 5 minutes.<br>L.Motužytės nuotr.
A.Budairas juokėsi, kad viešint Ukrainoje meilė jį aplankydavo kas 5 minutes.<br>L.Motužytės nuotr.
A.Budairas juokėsi, kad viešint Ukrainoje meilė jį aplankydavo kas 5 minutes.<br>L.Motužytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lina Motužytė („Lietuvos rytas“)

Feb 20, 2016, 11:43 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 9:33 AM

Kai Jordanijos sostinėje Amane susipažinau su Ameru, jis pasakė: „Slava Ukraini“ (išvertus iš ukrainiečių kalbos – šlovė Ukrainai). Man liko tik atsakyti: „Herojam slava“ (šlovė herojams) ir imti kamantinėti.

Ameras atsukęs parodė man savo mobiliojo telefono nugarėlę. Ant jos – ukrainietiška grivina. Netrukus sužinojau, kad arabo spintoje yra ne vieni marškinėliai, pažymėti ukrainietiška simbolika.

Kai praėjusių metų rugpjūtį Ameras išvyko į Ukrainą dalyvauti jaunimo projekte, tai buvo pirmoji arabo kelionė į Europą.

Vyras prisipažino prieš išvyką turėjęs keletą nuostatų ir nedaug žinių apie šią šalį.

„Įsivaizdavau, kad ten labai šalta. Išlipęs iš lėktuvo buvau vienintelis, vilkėjęs paltą. Visi kiti buvo su trumparankoviais marškinėliais. Pamenu, kreivai žmonės į mane tuomet žiūrėjo“, – juokėsi A.Budairas. Jis taip pat nežinojęs, kokia didelė yra Ukraina, ir manęs, kad žmonės ten – šalti ir nedraugiški.

„Juk tai – Rytų Europa, maniau. Bet buvo visai priešingai. Žmonės ten be galo draugiški, domėjosi mano šalimi ir tradicijomis, laužė liežuvį kalbėdami angliškai“, – pasakojo jordanietis.

Per kelias savaites jis aplankė Kijevą, Ivano Frankivską, Odesą ir Lvovą.

„Odesa yra nuostabi. Ar esi ten buvusi? Ne? Tuomet tiesiog privalai nuvažiuoti, – gundė mane arabas ir pridūrė: – Maniau, kad rusės yra gražiausios pasaulyje, bet buvau neteisus. Rusės yra gražios, tačiau jų veido bruožai – griežti, o ukrainiečių – švelnūs. Ir ukrainietiški moterų vardai man gražesni.“

Po šios kelionės arabas nusprendė – ukrainietės yra gražiausios moterys pasaulyje. Ameras juokėsi iš savęs, kad viešint Ukrainoje meilė jį aplankydavo kas penkias minutes.

„Sutikau daugybę ukrainiečių merginų ir, regis, kaskart įsimylėdavau iš pirmo žvilgsnio.

Nueinu į parduotuvę, ten už prekystalio stovi nuostabaus grožio mergina, atsidūstu pagalvojęs, kad tai gražiausia moteris, kokią esu matęs.

Tačiau netrukus einu į ledų parduotuvę, o ten – dar gražesnė“, – juokėsi A.Budairas.

Išvaizdus vyras Ukrainoje ir pats sulaukė nemažai dėmesio.“Gal todėl, kad mano oda tamsesnė? Nesitikėjau, bet, nemeluosiu, nesiskundžiau dėmesio stoka“, – šelmiškai šypsojosi arabas.

Besiklausydama gražių jo žodžių apie ukrainietes pusiau juokais pasiteiravau, gal jis ir pats norėtų susieti savo ateitį su moterimi iš šios šalies.

O jis visai rimtai atsakė: „Taip, ir tėvams jau pasakiau, kad vesiu ukrainietę. Visi tai žino. Manau, kad jos yra nuostabios ir ištikimos.

Žinau, kad privalėčiau būti labai geras savo žmonai, nes ukrainietės su savo vyru elgiasi kaip su karaliumi, yra labai atsidavusios“, – tokį įspūdį apie moteris iš Ukrainos parsivežė jordanietis.

Sausį Jordanijos universitete civilinės inžinerijos studijas baigęs Ameras netrukus ketina kelti sparnus į Dubajų, kur ieškosis darbo.

Ar jis norėtų dirbančios žmonos, ar namų šeimininkės?

„Jei ji trokštų dirbti, tikrai nebūčiau prieš. Bet nenorėčiau, kad dėl to nukentėtų šeima. Manau, susitartume. O atostogauti tikrai vyktume į Ukrainą.

Galbūt ten ir verslą pradėčiau“, – svajojo jordanietis.

Ameras išpažįsta islamą, tačiau patikino, kad jam esą nesvarbu, kokio tikėjimo bus jo antroji pusė.

„Galbūt mano šeima ir norėtų, kad mano žmona būtų musulmonė, tačiau turiu daug draugų krikščionių, kurie gyvena kartu su musulmonais.

Viena, ko noriu, – sukurti darnią šeimą“, – sakė arabas.

Baigiantis pokalbiui vyras netikėtai prisipažino, kad viena mergina vis dėlto jau spėjo susukti jam galvą. Su gražuole šviesiaplauke Ivanka jis susipažino Ivano Frankivske.

„Ji buvo tokia miela, bet turėjo anksčiau palikti projektą, nes jos šeimoje nutiko nelaimė.

Tačiau paskutinę dieną, kai turėjau išvykti, ji atėjo į stotį su manimi atsisveikinti.

Tuomet stipriai apsikabinome ir pažadėjome vienas kitam, kad dar susitiksime“, – viltingai pasakojo Ameras.

Ivanka jį išmokė ir keleto ukrainietiškų žodžių – paklausti, kaip sekasi, pasisveikinti.

Jordanietis ir ukrainietė iki šiol bendrauja internetu, o Ameras jau planuoja vasaros kelionę į Ukrainą. Dabar kiekvieną rytą jis pradeda puodeliu arbatos, atsivežtos iš Ukrainos.

„Tai – lyg priklausomybė. Nerūkau, bet negaliu be ukrainietiškos arbatos, o ji po tuputį baigiasi“, – priežastį keliauti į Ukrainą jau rado jordanietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų