Keturių vaikų motina: intymumas naktį su vyru – lyg košmaras

10 valanda vakaro. Nat Halfpenny išsitiesė ant sofos šalia savo partnerio Samo ir paklausė, ar jis jau norėtų eiti miegoti. Jis atsakė taip, tačiau kai moteris pasilenkė jo pabučiuoti, vyras ją apkabino ir paprašė pasilikti. Jo rankos ėmė klajoti, o bučiniai pasidarė aistringesni. N.Halfpenny per daug metų sužinojo, jog Samas, kaip ir dauguma vyrų, užuominų nesupranta, todėl ji greitai atsistojo ir pasakė labanakt. Tarp jų jau kelis mėnesius nebuvo nieko daugiau nei bučiniai – tiesa ta, kad N.Halfpenny nebenori sekso.

Viena moteris teigė, jog jos seksualinis potraukis negrįžo net praėjus 5 metams po vaiko gimimo.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Viena moteris teigė, jog jos seksualinis potraukis negrįžo net praėjus 5 metams po vaiko gimimo.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 2:32 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:41 PM

„Po ilgos dienos prižiūrint keturmetes dvynukes Pepper ir Cherry, trimetę Lola ir devynių mėnesių amžiaus Jasperį nebenoriu intymių santykių su partneriu, – prisipažino moteris. – Visą dieną būnu namuose ir prižiūriu vaikus, kurie ant manęs lipa, sėdi ir bando bučiuoti.

Nors esu dėkinga už kiekvieną apkabinimą ir pakštelėjimą, kai Samas pusę 6 grįžta iš darbo, nebegaliu duoti daugiau fizinio dėmesio. Trokštu asmeninės erdvės.“

Nepalengvėja ir naktį. N.Halfpenny turi kelis kartus keltis pamaitinti kūdikį, nuraminti mažylius po košmarų ir pakeisti šlapias paklodes, rašo „Daily Mail“.

„Vaikams manęs niekada negana, – sakė ji. – Tai puiku, tačiau nelieka energijos niekam kitam. Net ir partneriui, kuris turi kentėti.

Net Samo prisilietimai – kurių prieš 6-erius metus taip troškau – gali būti nebemalonūs.

Sulaužiau tabu, prabilau apie tai. Nors dauguma pavargusių motinų apie tai neprisipažįsta nė artimiausiems draugams, jos nebenori mylėtis.

Intymumas su partneriu naktį joms yra vienas blogiausių dalykų, koks gali nutikti.“

Rado daug bendraminčių

Tai – didelio masto problema. N.Halfpenny parašiusi į tėvams skirtą tinklaraštį sulaukė daugybės komentarų iš kitų motinų, kurios irgi nebenori sekso su savo vyrais.

Viena moteris teigė, jog jos seksualinis potraukis negrįžo net praėjus 5 metams po vaiko gimimo. Visa laimė, vyras buvo supratingas ir gerbė jos pasirinkimą.

Tačiau daugumos moterų partneriai jų nesuprato.

„Buvo ir tokių, kurios, kitaip nei aš, stengėsi ir vėl pradėti domėtis seksu, – pasakojo N.Halfpenny. – Taip pat buvo moterų, kurios mėgo intymius santykius, tačiau buvo pernelyg pavargę. Viena motina prisipažino, kad supykdavo ant vyro, kai jis bandydavo su ja suartėti.

Nors jos man viską išklojo apie savo jausmus, manau, kad jos su savo vyrais tikrai nebuvo tokios atviros.

Tai primena mane ir Samą – mes nekalbame apie seksą ar jo trūkumą. Aš vengiu šios temos, o Samas nenori pradėti diskusijos, kad nepasijausčiau blogai.“

Po pažinties buvo neišskiriami

Jie abu nemėgsta aiškintis santykių. Kai Samas bando pradėti seksą, o jo žmona atsisako, jis jos nespaudžia, o ji niekada nesako, kodėl taip elgiasi.

„Jis kartais mano, jog apsimetu sunkiai pasiekiama, todėl ima stengtis labiau, – prisipažino moteris. – Tačiau tai mane erzina – jei sakau, jog nesu tinkamos nuotaikos seksui, tai reiškia, kad nenoriu mylėtis. Nepasiilgstu sekso.

Nors mums tik 26-eri, labai pasikeitėme nuo pirmų santykių dienų, kai tiesiog negalėjome atsitraukti nuo vienas kito.“

Juos supažindino bendri draugai. Moteris įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio. Jis buvo kitoks, nei vyrai, kurie jai paprastai krisdavo į akį – jis buvo savimi pernelyg pasitikintis ir juokingas vyras, dievinantis sporto salę.

Jie netrukus pasidarė neišskiriami ir ėmė kartu leisti kiekvieną laisvą minutę.

Vyras buvo supratingas

Pora susitiko gruodį, o rugsėjį jau gyveno kartu, ir N.Halfpenny buvo nėščia. Būtent tada prasidėjo seksualinio gyvenimo problemos.

„Netrukus sužinojome, kad laukiuosi dvynukų, ir sergu sunkia liga, kuri truko visą nėštumo laiką, – prisiminė ji. – Be to, mano pilvas buvo didžiulis, todėl nė kiek nenorėjau su juo užsiimti intymiais santykiais.

Samas buvo labai supratingas ir nė karto nesiskundė bei nevertė manęs blogai jaustis. Kūdikiai gimė po 35 savaičių ir, visa laimė, nuo mažumos gerai miegojo.

Jas buvo lengva prižiūrėti, ir maitinome jas iš buteliukų, todėl Samas irgi galėjo prisidėti prie vaikų auginimo.

Net buvo keista – viskas ėjosi taip lengvai. Maniau, kad pavargsiu, tačiau taip nebuvo. Mūsų seksualinis gyvenimas netrukus grįžo į senas vėžes.“

Prasidėjo pogimdyminė depresija

Tačiau ji po 5 mėnesių ir vėl ėmė lauktis – šį kartą dukros Lola. Ji gimė, kai dvynukėms buvo 14 mėnesių. Tai sudavė skaudų smūgį intymiam gyvenimui.

„Lola krūtimi maitinau du metus, tačiau per juos iškentėjau daug infekcijų, o jai buvo sunku žįsti, ir tai sukeldavo daug skausmo, – atskleidė N.Halfpenny. – Per naktį miegodavau tik pora valandų – iki tol, kol jai suėjo vieneri.

Buvau labai pavargusi, mano nuotaika dažnai keisdavosi. Dažnai verkdama skambindavau Samui į darbą ir prašydavau jo grįžti namo, nes buvau pernelyg pavargusi ką nors daryti. Dabar suprantu, kad tai patiria dauguma motinų.

Būtent dėl to iš gyvenimo dingo bet koks seksas.

Su Samu paprastai kalbėdavomės tik apie vaikus. Nors jį mylėjau, ir žinojau, kad jis myli mane, abu labiausiai džiaugdavomės, jei galėdavome palyginus ramiai išsimiegoti.

Nepadėjo ir tai, kad gydytojai diagnozavo pogimdyminę depresiją, kai Lolai buvo 6 mėnesiai.“

Tai paaiškino nuotaikų kaitą. N.Halfpenny pradėjo gerti antidepresantus. Nors moteris aprimo, ji nustojo jausti bet kokias emocijas. Ji tapo panašia į robotą – nei laiminga, nei liūdna.

Ji buvo šalta bendraudama su Samu – ir tikriausiai su vaikais.

Mylėtis buvo nepatogu

Kai Lola atšventė pirmąjį gimtadienį, situacija ėmė gerėti. Ji ėmė ramiau miegoti, o jos mama nustojo vartoti vaistus ir vėl ėmė jaustis tokia, kaip anksčiau.

Ji džiaugėsi artumu bei sugrįžusiu seksu.

Tačiau 2014-ųjų rugpjūtį jų laukė netikėtumai.

„Nusprendėmė neturėti daugiau vaikų, tačiau buvau aplaidi ir sužinojau, kad ir vėl esu nėščia, – sakė N.Halfpenny. – Labiausiai nerimavau dėl to, kaip susitvarkysiu su dar vienu vaiku. Nė negalvojau apie mūsų seksualinio gyvenimo pasikeitimus.

Prireikė kelių mėnesių, kad priprastume, bet netrukus nekantraudami laukėme naujo kūdikio.

Nėštumo metu mano pilvas padidėjo, todėl apie seksą nebuvo nė kalbos. Jaučiuosi nepatogiai, jei bandau mylėtis turėdama apvalesnį pilvą.

Nuo tada niekas nepasikeitė. Jasperiui 9 mėnesiai, ir jis miega prastai, todėl naktį turi būti su manimi. Samas miega ant sofos.

Samas labai supratingas, tačiau jis yra vyras, todėl jam tikriausiai sunku suprasti, ką jaučiu.

Esame tų pačių vaikų tėvai, bet mūsų patirtis yra labai skirtinga. Jis išeina į darbą tada, kai vaikai atsikelia, ir juos pamato tik tada, kai jie ruošiasi miegoti vakare.

Be to, mes nebe tokie patys, kaip buvome tada, kai pirmą kartą susitikome. Nors vis dar manau, kad Samas yra gražus, jis nebeatrodo taip pat, kaip tas sportuoti mėgstantis vyras, kurį įsimylėjau.“

Artumą pajaučia kitaip

Moteris nesijaučia kalta dėl sekso trūkumo, ir nebijo, kad Samas gali būti neištikimas.

„Tiesą sakant, jei vyras išduotų mylinčią šeimą todėl, kad jis kelis mėnesius negavo sekso, jis nėra vertas dėmesio, – prisipažino ji. – Žinau, kad galiu pasitikėti Samu, ir nors jis jaučiasi sumišęs ir įskaudintas, jis niekada nebūtų neištikimas.“

Ji dažnai girdi, kaip kitos moterys šneka, jog jaučiasi kaltos, nes retai mylisi su savo vyrais.

„Aš taip nesijaučiu – ir jos taip pat neturėtų jausti kaltės, – sakė N.Halfpenny. – Nors esu susituokusi, tai nereiškia, kad pardaviau teises į savo kūną.

Neprivalau mylėtis, jei to nenoriu. Suprantu, kad vyras kartais gali mėginti derėtis ir įkalbinėti. Tačiau mano atsakymas yra tvirtas.

Pažįstu porų, kurioms seksas labai svarbus – mes irgi buvome tokie.

Tačiau iš patirties žinau, kad tos dienos netrunka amžinai.

Artumą galime pajausti ir kitais būdais. Mes su Samu kelis kartus per dieną meilę išreiškiame žodžiais, džiaugiamės vienas kito kompanija ir juokiamės tiek pat, kiek visada. Laikomės už rankų ir apsikabiname, tačiau tai – viskas, ką galiu dabar padaryti. Tikiuosi, kad to užtenka ir jam.“

Labiausiai rūpinasi šeima

Samas pripažįsta, kad kartais pasiilgsta intymumo, kurį pajaučia sekso metu.

„Kai pirmą kartą sutikau Nat, pamaniau, kad ji labai graži, – sakė jis. – Džiaugiausi mūsų aktyviu romantiniu gyvenimu.

Tačiau mūsų santykiai greitai pasikeitė – būdami dar jauni susilaukėme dvynukių. Tai buvo pirmas kartas mūsų gyvenime kartu, kai nustojome mylėtis. Tačiau nieko kito ir nesitikėjau. Kai gimė Lola, viskas pablogėjo.

Dienos buvo varginančios. Seksas dingo, tačiau labiausiai rūpinausi vaikais ir žmona. Nerimavau, nes buvo sunku matyti mylimą moterį, puolusią į tokią neviltį.

Tačiau gyvenimas po kiek laiko ir vėl pasidarė normalus.“

Samas buvo šokiruotas, kai sužinojo, jog jo žmona laukiasi Jasperio, tačiau ėmė nekantrauti.

„Myliu vaikus, – prisipažino jis. – Mes turime 4 geriausius draugus namuose, būtų puiku, jei jų turėtume daugiau. Tačiau seksas ir vėl buvo nustumtas į šalį.

Svarsčiau, ar mūsų sekso gyvenimas dingo todėl, kad apsileidau, nustojau sveikai maitintis ir nuolatos mankštintis, o savo laiką paskyriau vaikams. Tačiau šeima man svarbiausia, visada daugiausiai dėmesio skiriu vaikams.

Kai kurie žmonų atstumti vyrai sekso ieško kitur. Tačiau man niekada nekilo tokių minčių – negalėčiau būti neištikimas Nat.

Žinau, kad mūsų santykiai išliks. Žinau, kad tai nesitęs amžinai. Kūdikis dar mažas ir priklausomas nuo mamos – kaip ir Lola anksčiau. Susitvarkėme anksčiau, susitvarkysime ir dabar.

Mūsų santykiai tvirti, o seksas – tik nedidelė jų dalis.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.