Žaibiška reakcija: prišaukė pagalbą draugei kitame pasaulio gale

Ar įmanoma žaibiškai gauti reikalingą pagalbą, jeigu priepuolis ištinka kitame pasaulio gale, kur šalia – nė vieno artimo žmogaus? Pasirodo, nieko nėra neįmanomo. Amerikietė Anna Messner sukėlė ant kojų socialinių tinklų vartotojus, kad šie iškviestų greitąją pagalbą jos Naujojoje Zelandijoje esančiai draugei, kurią epilepsijos priepuolis ištiko joms besikalbant „Skype“.

A.Messner (kairėje) ir M.Madill susipažino internetu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
A.Messner (kairėje) ir M.Madill susipažino internetu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 10:40 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:22 PM

Danidine gyvenanti studentė Melody Madill antradienio popietę buvo viena namuose ir „Skype“ bendravo su savo JAV gyvenančia mergina, ir staiga jai prasidėjo epilepsijos priepuolis. A.Messner jautėsi visiškai bejėgė, būdama kitame pasaulio gale ji negalėjo niekuo padėti.

„Aš persigandau, – pasakojo A.Messner. – Niekada nebuvau mačiusi jos besitampančios, ji baisiai daužėsi, burna buvo išsižiojusi, lūpos ėmė mėlynuoti“.

A.Messner paskambino JAV pagalbos telefonu 911 prašydama, kad jie padėtų M.Madill, bet jie pasakė, kad negali niekuo padėti.

„Bandžiau ją šaukti, kad ji į mane reaguotų ar pasuktų galvą, kad neužspringtų. Rėkiau maldaudama, kad ji liktų su manim“, – prisiminė A.Messner. Merginos susipažino internete.

Nusivylusi amerikietė kreipėsi į „Reddit“ internetinį forumą, prašydama, kad kas nors iš Naujosios Zelandijos paskambintų greitajai pagalbai.

„Gelbėkite, reikia, kad kas nors paskambintų 111“, – parašė ji. Po keleto minučių dar pridūrė: „Padėkite“.

Po 10 minučių į jos pagalbos šauksmą atsiliepė moteris iš Kraistčerčo Jana Hayes – ji ir paskambino Naujosios Zelandijos pagalbos tarnybos numeriu 111.

Paskambinusi tarnybai, J.Hayes grįžo į forumą papasakoti, kas vyksta. „Žiūrėjau šiek tiek skeptiškai, galvojau, ar tai ne pokštas. Teko pasakyti savo telefono numerį ir pavardę, o aš nemėgstu meluoti. Bet didžiuojuosi, kad kažką padariau. Prašau. Praneškit man, kaip eisis toliau, informuokit, ar jai viskas gerai“, – rašė moteris.

Po 45 minučių nuo M.Madill priepuolio pradžios į jos namus atvyko greitosios pagalbos medikai. A.Messner, sėdėdama prie „Skype“, girdėjo, kaip jie beldžiasi į duris.

„Kai greitoji atvyko, girdėjau, kaip jie beldžia į lauko duris, rėkiau gydytojams, kad ji studijoje, kur mes dažnai kartu užmiegame bendraudamos per „Skype“.

Brolis patarė man pradėti šaukti „Padėkit“, kad tai geriau atkreiptų jų dėmesį. Bet Melody galiausiai atsikėlė ir juos įsileido.

Ji prisipažino, kad įvykis ją labai sutrikdė, nes paskutinis dalykas, kurį ji atsiminė, buvo pokalbis su savo drauge – o tada gydytojai ėmė belstis į jos langą.

M.Madill buvo diagnozuota epilepsija dar vaikystėje,k bet 10 metų ji nebuvo patyrusi priepuolio.

„Aš taip didžiuojuosi ir esu tokia dėkinga dėl to, ką Anna padarė, jos reakcija buvo labai greita“, – sakė ji.

M.Madill sakė, kad A.Messner palaiko ryšį su J.Hayes per „Facebook“, ir labai džiaugėsi, kad jai „pakako tikėjimo“ ištiesti pagalbos ranką, užuot pagalvojus, kad žinutė „Reddit“ yra pokštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.