Vasario 29-ąją gimusi mažeikietė: „Man užuojautos nereikia“

Keliamieji metai, kai metuose – ne 365 dienos, o viena daugiau, – būna kas ketverius metus. Tokiais metais vasario mėnuo turi 29 dienas.

Jolanta Muniuvienė gimė vasario 29-ąją.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Jolanta Muniuvienė gimė vasario 29-ąją.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2016, 5:31 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 4:10 AM

Koks jausmas būti gimusiam šią dieną? Kada švęsti gimtadienį? Vasario 28-ąją ar kovo 1-ąją? Tai dažniausias klausimas, kurio sulaukia šiandien 36-ąjį gimtadienį švenčianti mažeikietė Jolanta Muniuvienė.

Sulaukia užuojautos

Moteris, gimusi keliamųjų metų vasario 29-ąją, juokiasi ir tikina, kad sensta keturis kartus lėčiau už kitus. Tačiau prisimena, kad mama, gimdydama dukrą būtent tokią dieną, džiaugsmu netryško. „Kai gimiau, mama gydytojos prašė perrašyti gimimo datą, tačiau gydytoja kategoriškai atsisakė tai daryti.

Paties gimdymo irgi niekaip nepavyko nei paankstinti, nei pavėlinti, nes gimiau dieną, 11 valandą. Mama nerimavo, kad niekada neturėsiu tikrosios gimtadienio datos, tačiau aš pati to nesureikšminu.

Labiau stebina aplinkinių reakcija. Kai pildau dokumentus ir reikia parašyti ar pasakyti savo gimimo datą, visi labai nustemba, ima kalbėti užuojautos kupinu balsu. Bet man užuojautos nereikia“, – sakė Mažeikių restorane virėja dirbanti moteris.

Ji teigė savo gimtadienį paprastai švenčianti vasario 28-ąją arba kovo 1-ąją. Viskas priklauso nuo galimybių. „Dirbu pagal slenkantį grafiką, todėl ne visada pavyksta susiplanuoti laisvadienį. Šiemet taip pat per gimtadienį dirbu.

Šiaip už gimtadienį man gerokai svarbesnė šventė yra šv. Kalėdos. Tai ypatinga šeimos šventė, todėl tikrai nebūčiau norėjusi gimti gruodžio 25-ąją. Neįsivaizduoju gimtadienio per didžiąsias metų šventes“, – atviravo pašnekovė.

Likimas nulėmė gimti 29-ąją

36-ojo gimtadienio proga moteris sau linki ir toliau nebijoti permainų bei naujovių, stengtis išnaudoti visas gyvenimo suteiktas galimybes. O svarbiausia, sako ji, sveikata sau ir šeimai, nes tik būdamas sveikas ir laimingas, žmogus gali viską. 

Jolanta laisvalaikiu labai mėgstanti gaminti. Ji daug laiko praleidžia besisukiodama virtuvėje – kepa tortus, gamina įvairius desertus. Saldumynais ji palepina ir savo kolegas, o idėjų semiasi iš kulinarinių knygų.

Ar vasario 29-oji kuo nors ypatinga? Gal ji gyvenime Jolantai ką nors nulėmė? „Nelabai tikiu tokiais dalykais. Kaip pats susitvarkai, taip ir būna. Man 29-oji nėra kažkuo ypatinga ar išskirtinė.

Nors, galima galvoti, kad pats likimas nulėmė gimti šią dieną. Mamai terminas gimdyti buvo savaite anksčiau, tačiau nėštumas užsitęsė būtent iki vasario 29-osios“, – šyptelėjo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.