Naują žmoną Arvydas Juozaitis nuslėpė net nuo daugelio pažįstamų

Olimpinį prizininką, rašytoją, filosofą Arvydą Juozaitį (59 m.) gyvenimo permainos iš Vilniaus nubloškė į Klaipėdą. Antrą kartą šeimą sukūręs vienas Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio kūrėjų skaito paskaitas Klaipėdos universitete, rašo knygas ir su žmona Oksana (40 m.) rūpinasi dviem savo mažamečiais vaikais.

Žinomam plaukimo treneriui J.A.Juozaičiui naujoji marti O.Juozaitienė augina du anūkus. A.Juozaitis apie antrą savo šeimą prabilo pirmą kartą.
Žinomam plaukimo treneriui J.A.Juozaičiui naujoji marti O.Juozaitienė augina du anūkus. A.Juozaitis apie antrą savo šeimą prabilo pirmą kartą.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2016-03-11 15:04, atnaujinta 2017-06-02 00:48

Apie tai iki šiol nežinojo netgi daugelis jo pažįstamų.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidento pareigos A.Juozaičiui – visuomeninė veikla, jam daugiau nuostolinga negu kokia kita: „Atvažiuoju tik į vieną kitą posėdį per mėnesį.“

Buvęs plaukikas A.Juozaitis savo pareigas Olimpiniame komitete vadina rinkimų vajaus pasekme: „Juose dalyvavau vien tam, kad laimėtų olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

Buvo formuojama komanda ir prašė rimtos pagalbos. Dėl to ir atėjau į viceprezidento postą, tačiau kolegas perspėjau, kad dirbsiu minimaliai“, – kad jam dabar svarbiau asmeninis gyvenimas ir kūryba, užsiminė buvęs sportininkas.

Vilniuje gimusiam, augusiam ir čia pirmą šeimą sukūrusiam A.Juozaičiui naujais namais tapo Klaipėda.

Uostamiestyje rašytojas jaučiasi geriausiai ne tik dėl to, kad čia su žmona augina nė dvejų metų neturintį Gediminą ir antrą klasę lankančią Ulę.

Rašytoją ne mažiau nei atžalos džiugina kultūrinė terpė. Juk po rekonstrukcijos duris neseniai atvėręs Klaipėdos dramos teatras parodė pirmąją savo premjerą – A.Juozaičio istorinę dramą „Karalienė Luizė“.

A.Juozaitis turi užsidegimo ir toliau bendradarbiauti su šio spektaklio režisieriumi Gyčiu Padegimu.

Rašytojui kūryba svarbi kaip oras. „Rašau viską, kas rašosi: apsakymus, pjeses, neseniai leidyklai atidaviau knygą „Klaipėdos civilizacija“. Ji grožinė, esė rinkinys“, – sakė A.Juozaitis, kuriam pasakojant apie savo kūrybos džiaugsmus sklido fortepijono garsai.

Šiuo instrumentu namuose skambino Ulė – ji kartojosi pamoką, o tėvas ją netrukus turėjo palydėti į muzikos mokyklą.

Klaipėdos universiteto Kūno kultūros katedros docentas A.Juozaitis neturi daug paskaitų – daugiau laiko gali skirti kūrybai.

„Net etato nesusidaro, bet man ir nereikia daugiau paskaitų“, – apie darbo krūvį universitete užsiminė A.Juozaitis.

2004–2009 metais A.Juozaitis Lietuvos generaliniame konsulate Kaliningrade ėjo kultūros atašė pareigas, 2009–2012 metais gyveno Rygoje, o po to iškart įsikūrė Klaipėdoje.

„Turiu stogą virš galvos ir to pakanka“, – apie įkurtuves uostamiestyje su nauja šeima užsiminė pašnekovas.

Antroji žmona – dailininkė, buvusi Karaliaučiaus vaikų dailės mokyklos mokytoja O.Juozaitienė šiuo metu motinystės atostogose – visą laiką ir dėmesį skiria sūnui, šeimai, namų jaukumui.

Šeimoje šnekama rusų ir lietuvių kalbomis. Oksanai artimesnė gimtoji rusų kalba, ja ji dažnai bendrauja ir viešumoje. Žmona mokosi lietuvių kalbos, nes dukra lanko lietuvišką mokyklą ir su tėvais nori kalbėti lietuviškai.

„Ulė – Uljanos trumpinys. Uljana man visada buvo gražus, unikalus vardas. Dukters vardas skamba kaip legendinės latvių krepšininkės Uljanos Semionovos“, – patikino A.Juozaitis.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.